Ponedjeljak, 03 Listopad 2022 09:59

Slavonija u Pleternici pobijedila Kutjevo u županijskom derbiju 7. kola 3. NL - Istok

PLETERNICA - Prvo poluvrijeme županijskog derbija potpuno je pripalo Slavoniji koja je propustila nekoliko dobrih prilika, ili u većem broju slučajeva dobro je reagirao gostujući vratar Zuluaga, posebno se istaknuto kod najbolje prilike prvog dijela kada je zaustavio udarac glavom Ivana Peharde sa samo nekoliko metara.

U nastavak Kutjevo kreće puno bolje, spašavao je Ivan Petković mrežu Plavih, a onda u igru ulazi Ivan Antunović i još jednom pokazuje da je klasa za sebe, ne samo u ovom dvoboju nego u čitavoj ligi. U 60. minuti bio je brži od Martina Buzuka koji ga ruši nekoliko metara u kutjevačkoj polovini i zarađuje isključenje, a onda u 75. u kaznenom prostoru prima loptu i neobranjivo pogađa za pobjedu Slavonije.

Naravno da su se Kutjevčani bunili zbog isključenja koje je možda i bilo prestrogo s obzirom da je Buzuk praktično istovremeno došao do lopte kad i napadač Slavonije, no isto tako valja reći da je Burilo bio odlično postavljen pa valja vjerovati njegovoj procjeni. 

Čvrsta, dobra, prava utakmice. Mislim da su svi koji su došli na utakmicu mogli biti zadovoljni, i Kutjevo i mi smo igrali otvoreno, a na kraju smo mi imali više prilika i čini mi se da je pobjeda zaslužena. Čestitke dečkima! Okrećemo se Dardi, kao i uvijek nakon što utakmica završi razmišljamo samo o sljedećem protivniku. Tablica? Iskreno puno više me zanima Darda nego kako će drugi odigrati – kazao je trener Slavonije Dalibor Bognar.

Čestitke domaćinu na pobjedi, mislim da su danas za nijansu bili bolji, oni su svoju prigodu zabili, mi nismo. Iako smo pola sata imali igrača manje, opet smo dobro stajali i imali dvije prigode, ali danas nam je sreća okrenula leđa – izjavio je kapetan Kutjeva Ante Budimir.

Rezultati 7. kola : Slavonija - Kutjevo 1:0, Borac - Sloga 2:0, Oriolik - Omladinac 3:1, NAŠK - Čepin 2:0, Valpovka - Darda 3:2, Bedem - Đakovo Croatia 3:1, Graničar - Slavija 0:1, Svačić - Vuteks Sloga 3:0.

U 8. kolu, u subotu, 08. 10. 2022. u 16,00 sati sastaju se Đakovo Croatia - Kutjevo, Darda - Slavonija, Čepin -Valpovka, Vuteks Sloga - Oriolik, Sloga - Svačić i  Slavija - Borac. U nedjelju, 09. 10. 2022. u 16,00 sati igrat će Omladinac - NAŠK i Bedem - Graničar. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 333 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 03 Listopad 2022 14:26