Ponedjeljak, 03 Listopad 2022 10:02

U 6. kolu 1. ŽNL Croatia slavila u derbiju u Čaglinu, Parasan poražen na svom terenu od BSK Buka

POŽEGA - U prvoj utakmici 6. kola 1. Županijske nogometne lige Požeško slavonske u subotu je Kuzmica s 2:1 bila bolja od Graničara, a u nedjelju je odigrano i preostalih šest utakmica među kojima i veliki derbi u Čaglinu u kojem su se sastali do sada maksimalni Omladinac i Croatia. Mihaljevčani su pobijedili i u ovom susretu i ostali sami na vrhu 1. ŽNL. Parasan je u ovom kolu na svom terenu poražen od BSK Buka. 

KUZMICA – GRANIČAR 2:1

Nakon remija u Buku nogometaši Kuzmice su se dodatno iskupili svojim navijačima za “ono” protiv Croatije i osvojili tri vrijedna boda kojima su stigli do njih ukupno 10 što je trenutno dovoljno za šestu poziciju. Denis Iličić se još jednom pokazao kao pravo pojačanje za Kuzmicu, kada je već polako isticalo prvo poluvrijeme zabio je za vodstvo koje je uvelike olakšalo posao domaćinu.

Kada ga je u drugom poluvremenu poduplao Luka Šporčić bilo je prilično jasno da bodovi ostaju na Areni svjetlosti. Poraz Graničara u sudačkom dodatku je ublažio David Jakovljević, a s tim pogotkom nekako je i potvrđeno da se Graničar ipak vraća u normalu nakon katastrofalnog ulaska u sezonu koji nikako nije realan odraz kvalitete te momčadi. Je poraz, on nikada nije dobar, ali je normalan, ne poput onoga što su doživljavali na početku sezone. 

Utakmica u kojoj smo bili puno bolji ali nismo zabili svoje šanse pa smo zadnjih par minuta uvukla nervoza da ne dobijemo gol koji bi nas koštao bodova. Suđenje za 10, bez grešaka – rekao je prvotimac Kuzmice Josip Banožić.

– Zaslužena pobjeda domaćina. Imali su dominaciju, posjed i to su realizirali sa dva pogotka. Mi smo se bazirali na kontru i polukontru. Imali smo svoje šanse jednu i realizirali, ali više od toga nismo mogli. Čestitam svojoj ekipi na borbenosti, zalaganju i vide se pomaci u igri no nije to nivo na kojem bi mogli parirati ekipama iz gornjeg dijela tablice. Okrećemo se sljedećem kolu koje nam “život znači” i idemo po nova domaću pobjedu – poručio je trener Graničara Marko Krmpotić.

SLAVEN – MLADOST 3:0

Jako dobra nogometna predstava u Gradcu, dvije momčadi željne igre i nadigravanja odradile su vrlo dopadljivih 90 minuta u kojima su domaći ipak pokazali da su nešto bolja ekipa te su uz dva pogotka Darija Starčevića i jednim, ali fantastičnim, Matea Pavlovića došli do treće domaće pobjede uz impresivnu 17:0 gol-razliku. Rijetko viđeno korektna utakmica s obje strane, tek nekoliko prekršaja, bez ikakve grubosti i onda pred sami kraj nažalost i jedna teža povreda. U duelu rame o rame stradao je u ovoj utakmici ponajbolji u domaćim redovima Antun Soldo.

Pomalo sam se pribojavao ove utakmice, ne zbog gostiju koji su se pokazali kao solidna ekipa, disciplinirana i dobro vođena, već zbog problema koje smo imali ovaj tjedan sa kartonima, povredama i virozama. Na kraju smo se pokrpali, odigrali korektnu utakmicu i zasluženo pobijedili. Čestitke mojim dečkima, a gostima sretno u nastavku prvenstva – izjavio je trener Slavena Bernard Raguž.

SLOGA – CROATIA (DO) 2:2

Golovima i prilikama bogata utakmica u trenkovačkom parku i podjela bodova na kraju kojom vjerojatno nitko nije zadovoljan. Na odmor je Sloga otišla s prednosti koju joj je donio Nikola Jogun, trebalo je samo sačuvati svoju mrežu za tri boda. U nastavku Croatia golovima Marka Giacomettija dolazi do preokreta, trebalo je samo sačuvati svoju mrežu za vrijedna tri gostujuća boda, ali ništa od toga, morali su se i gosti pomiriti sa samo jednim bodom jer je Matej Protić u samoj završnici s bijele točke osigurao prvi bod sezone za Slogu.

Čestitam dečkima na borbenosti i želim im svu sreću dalje, ja sam svoje napravio – poručio je Tomislav Pavković, čini se i bivši trener Sloge.

 PARASAN – BSK 1:3

Nekako se iz kola u kolo ponavlja da je Parasan sat vremena u igri i protiv najjačih ekipa lige, a onda na kraju ipak mora potpisivati kapitulaciju. Bilo je tako i u dvoboju protiv BSK-a. Ivan Buturac je već u petoj minuti donio prednost Žutoj podmornici, no nije radost Dedera dugo trajala, samo dvije minute nakon toga stvari je na početak vratio Nikola Franikić. I bio je taj egal aktualan do 60. minute kada gostima drugu prednost donosi Josip Jakovljević, da bi isti igrač u posljednjim minutama svojim drugim golom potvrdio slavlje Bučana.

Čestitam gostima na korektnoj igri i zasluženoj pobjedi. Momcima koji su igrali nemam šta prigovoriti nego čestitati na trudu i borbenost jer je falilo 5 – 6 igrača. Mi smo kod 2:1 imali prečku i u petercu nekoliko udaraca prema golu ali u gol neće, valjda će se to vratiti nekad negdje jer smo bod zaslužili. Suđenje vrlo dobro – kazao nam je Jozo Zovko, trener Parasana.

Čestitam dečkima na pobjedi, sve ostalo je bilo za zaborav. Ekipi Parasana želim sreću u nastavku prvenstva – izjavio je Josip Jakovljević, trener BSK-a.

 OMLADINAC – CROATIA (M) 0:1

Kakva utakmica u Čaglinu! Tri promašena kaznena udarca, dva domaćina, jedan gosta, po jedno isključenje na svakoj strani, i jedan pogodak, Matej Poljaković bio je snalažljiv i brz i bilo je to dovoljno Mihaljevčanima da osvoje tri velika boda i ostanu usamljeni na vrhu s maksimalnim učinkom! Krenulo je isključenjem za domaće, nakon samo deset minuta igre zbog udaranja laktom isključen je Igor Bošnjak, no mogao je Omladinac sredinom prvog dijela do prednosti, sudac Adžijević pokazao je na kreč, a Kristijan Lovrić loptu šalje preko grede.

U sedmoj minuti nastavka, “kreč” i za goste, prvi udarac sjajni vratar Omladinca Ivan Vidmar brani, no na odbijenoj je najbrži Matej Poljaković i tu Vidmar više nije imao nikakve šanse, Croatia je u vodstvu. Nema kraja uzbuđenjima, imala je Croatia vodstvo i igrača više, no 12 minuta nakon gola eto poravnanja, ne u golovima nego broju igrača, drugi žuti i ranije tuširanje zaradio je Krunoslav Kahanek. I nije to sve, nedugo potom imala je domaća momčad i drugu šansu s bijele točke, no ovaj put nije Lovrić nego Alen Jelčić, nije ni preko nego pored gola i odoše bodovi na Grabovac.

Jako teška utakmica gdje smo se 60 minuta borili s igračem manje, promašili dva jedanaesterca i ostali bez bodova. Čestitke gostima na osvojenim bodovima – riječi su Tomislava Topalovića, trenera Omladinca.

Prava prvenstvena utakmica, drago mi je da smo dobro reagirali na pritisak Čaglina i sve to izdržali, oni su imali dva penala, mi jedan, mi smo svoj iskoristili i zasluženo slavili. Čestitam svim akterima utakmice, a gostima ćemo u Mihaljevcima prirediti jednako gostoprimstvo na proljeće – kazao je Krešo Poleti, trener Croatie.

 DOBROVAC – KAPTOL 0:3

Pavelić boysi gaze dalje i nastavljaju s odličnim partijama i rezultatima, dok se Dobrovac nalazi u krizi, nije to trenutno na razini koja se od njega očekivala. Jako dobro je Mile Pavelić posložio svoju momčad, nekoliko iskusnih igrača i nekoliko talentiranih mladića, dosta trke i borbe i eto rezultata. U Dobrovcu je povukao ovaj stariji dio, u prvom dijelu su strijelci bili Branko Sadilek i Pavle Pranjić, a točku na i nove pobjede Kaptola stavio je sam Mile pogodivši za sigurnih 3:0.

Za našu igru jednostavno nemam komentara, išli smo iz greške u grešku. Naš najveći problem je što nismo ekipa, ne dišemo kao ekipa i ne ginemo jedan za drugog. Zaslužena pobjeda gostiju – riječi su Tomislava Kužileka, trenera Dobrovca.

Čestitam svojim dečkima na odličnoj reakciji nakon poraza od Čaglina! Danas nismo imali loše karike! Svi su dali sve od sebe i to nam se vratilo. Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija ali nećemo za tim žaliti. Domaćinu kapa do poda za korektnost i želim im puno sreće u nastavku prvenstva – izjavio je Mile Pavelić, trener Kaptola.

 GRAŠEVINA – DINAMO 1:2

Graševina je sad već u ozbiljnoj krizi, daleko su od onoga što su pokazivali prošlog proljeća i onoga što se od njih očekivalo. Dva uzastopna domaća poraza u Vetovu nitko nije očekivao, u oba su susreta prvi došli do prednosti i na kraju doživjeli poraz.

Dinamo je pak potpuno drugačija priča, uz Omladinac su najugodnije iznenađenje, iako svi koji poznaju rad Zlatka Botičkog vjerojatno i nisu tako iznenađeni. U samom otvaranju prednost Graševini donosi predsjednik Deni Pavić, a za razliku od prošlog kola ovaj put su je Vinari sačuvali sve do polovine drugog poluvremena kada s bijele točke Ivan Triska poravnava, da bi petnaest minuta prije kraja totalni preokret potpisao Zvonimir Metić.

Neće nas i neće domaći teren. Čestitam gostima na pobjedi. Mi smo svoje šanse prokockali oni iskoristili. Kao da smo zaboravili igrati nogomet. U teškoj smo situaciji i iz nje trebamo što prije izaći, svjesni smo toga samo moramo vidjeti na koji način. Načina ima, moramo popričati i naći rješenje pa kakvo to bilo. Promilima se ispričavam u svoje ime na ovim lošim utakmicama na domaćem terenu. Vidjet ćemo kako dalje igrači moraju ostati i igrati, a ostalo je otvoreno – kazao nam je Dario Pažin, trener Graševine.

 – Treću utakmicu u gostima odigrali kako treba zabili dva i pobijedili. Čestitke mojim igračima, gubili smo 1:0 i u drugom dijelu okrenuli. Graševini sretno dalje a mi se okrećemo domaćoj utakmici protiv Gradca – komentar je Zlatka Botičkog, trenera Dinama.

U 7. kolu, u subotu, 08. 10. 2022. u 15,45 sati sastaju se Dinamo - Slaven dok će u nedjelju, 09. 10. 2022. u 15,45 sati igrati Kaptol - Graševina, Croatia (M) - Dobrovac, BSK Buk - Omladinac, Graničar - Parasan, Croatia (DO) - Kuzmica i Mladost - Sloga. 

(sportalo.hr) 

 

Pročitano 432 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 03 Listopad 2022 12:23