Ponedjeljak, 10 Listopad 2022 10:05

U 7. kolu 1. ŽNL Croatia uvjerljivo svladala Dobrovac, Parasan poražen od Graničara u Zagrađu

POŽEGA - Za požeškim je prvoligašima sedmo prvenstveno kolo nakon kojeg nema značajnijih promjena, Poletijev City i dalje gazi sve pred sobom, BSK ga prati u stopu, a na začelju i dalje Parasan koji je i dalje u potrazi za prvim bodom u 1. Županijskoj nogometnoj ligi. 

DINAMO – SLAVEN 3:2

Kolo su u subotu otvorili Dinamo i Slaven, a nakon zanimljive utakmice sva tri boda su ostala u Rajsavcu. Krenuo je Dinamo furiozno, nakon 20ak minuta imao je dva pogotka prednosti, prvi je iz slobodnog udarca pogodio Jakov Jakić, da bi nedugo potom lijepu akciju pogotkom okrunio Ivan Triska. Gračani su se tek tada probudili i počeli igrati dobar nogomet što je urodilo pogotkom Roberta Novića.

U 30. minuti nažalost teška i ružna ozljeda Ivana Uldrijana koji se u pokušaju zaustavljanja gostujućeg napada sam ozlijedio, odmah je prebačen u požešku bolnicu gdje je odmah i operiran, riječ je o teškoj ozljedi zgloba, naravno da mu svi želimo brz oporavak i povratak nogometu.

Do odmora su gosti bili bolji, no sve što su uspjeli bilo je pogađanje okvira gola iskusnog Pečura. Otvaranje nastavka ponovno donosi dobru igru Dinama, nakon dvije propuštene prilike treću u pogodak pretvara Antonio Jerković, no još jednom se Gračani brzo vraćaju, Jakov Šinko smanjio je zaostatak i vratio nadu gostima da mogu do pozitivnog rezultata, no u zadnjih 20ak minuta veliki pritisak gostiju nije urodio plodom, domaćin se hrabro branio i obranio te osvojio tri velika boda za definitivno sjajan početak sezone! 

Našem Ivanu što brži oporavak, ova pobjeda za Ivan od igrača i svih nas u klubu da što prije bude s nama. Utakmica odlična za ovaj rang natjecanja. Čestitke mojim igračima na pobjedi, gosti su odlična ekipa ali bodovi spretno i sretno ostaju u Rajsavcu – riječi su Zlatka Botičkog, trenera Dinama.

Čestitke Dinamu na zasluženoj pobjedi, iako smo stvorili dosta prilika nije to bilo dovoljno za bolji rezultat. Nažalost utakmica je ostala u sjeni teške ozljede Ivana Uldrijana kojem i ovim putem svi želimo što brži oporavak i povratak na teren. Nama ostaje da se priberemo i u sljedećim utakmicama popravimo prije svega realizaciju – poručio je trener Slavena Bernard Raguž.

KAPTOL – GRAŠEVINA 2:4

Susjedski derbi bio je prava nogometna poslastica sa šest golova, puno lijepih akcija, borbe i želje za pobjedom. Prvo poluvrijeme bilo je fantastično, Branko Šaur donio je prednost Graševini i zapaprio bivšim suigračima, no nije ih to šokiralo, dapače, kao da su se tek tada razbudili pa preko sjajnog Branka Sadileka dolaze Crveni do preokreta.

Pred sam odlazak na odmor Petar Pažin koristi nespretnost domaćina i pogađa za 2:2. Bod očito nije zadovoljavao domaćina, kreću po sva tri boda, no na kraju ostaju bez ičega, u 77. Dean Pavić pogađa za novo vodstvo Graševine koje je u sudačkom dodatku podebljao Josip Pavić i postavio konačnih 2:4. Može li bolja najava domaćeg susreta protiv Croatije od ovakve pobjede u Kaptolu? Teško…

Čestitam gostima koji su u današnjoj utakmici pokazali više želje i htijenja i na kraju odnijeli bodove. Mi se idemo pripremiti za gostovanje u Rajsavcu gdje ćemo pokušati pokazati više nego danas. Čestitam svim akterima na fer i korektnom ponašanju – kazao je za Sportalo Mile Pavelić, trener Kaptola.

Evo opet se pokazalo da nam ove sezone baš odgovara igrati utakmice u gostima. Naravno teška utakmica koja je mogla i na jednu i na drugu stranu. Danas su moji dečki bili onakvi kakve ih ja znam, mirni, strpljivi i svim srcem u utakmici, dali su zadnji atom snage za ovu pobjedu čestitam dečku. Čestitam i ekipi domaćina na fer i korektnoj utakmici i sretno im dalje – poručio je Dario Pažin, trener Graševine.

CROATIA (M) – DOBROVAC 4:0

Još jedna uvjerljiva pobjeda mihaljevačkog stroja koji gazi sve pred sobom i iz kola u kolo opravdava ulogu prvog kandidata za naslov prvaka. Iako desetkovan, Dobrovac je skupo prodao kožu, konačni rezultat je uvjerljiv, no Dobrovac je odigrao dobro, posebno u prvom dijelu kada je mogao i do vodstva.

U nastavku je ipak Croatia na pogon sjajnog Matijasa Šulca slomila žilave goste i nastavila s maksimalnim učinkom. Šulc je zabio dva komada, po jedan su dodali Nikola Vasić i Marko Piščević.

Jako teška utakmica, Dobrovac je pokazao da ima kvalitetu, no ipak se vidjelo da im nedostaje nekoliko igrača pa u drugom poluvremenu više nisu mogli pratiti naš ritam. Bilo ih je teško slomiti, pogodili su gredu u prvom poluvremenu, da im je to ušlo tko zna kako bi se utakmica razvila. No, mislim da smo zasluženo pobijedili, bili smo bolji protivnik i moram čestitati svojim dečkima na današnjoj igri, posebno u drugom poluvremenu kada smo i realizirali stvorene situacije – zadovoljan je Krešo Poleti, trener vodeće momčadi 1. ŽNL.

BSK – OMLADINAC 5:0

Od derbija ni d. Bučani su od početka zagospodarili terenom, unatoč odličnim rezultatima Omladinca u dosadašnjem dijelu sezone pokazali su Žuti da su ipak osjetno kvalitetnija momčad, dok se kod Omladinca vidjelo koliko je to druga ekipa bez Alena Jelčića. Krenulo je sjajnim dalekometnim pogotkom Roberta Marčinovića nakon koje je domaćinu sve bilo lakše, ubrzo je stigao kazneni udarac, čist poput jutarnje rose, Jakovljević je to mirno pretvorio u 2:0.

Za kraj priče pobrinuo se Marko Aračić koji je odlično pratio i u mrežu pospremio jednu odbijenu loptu gostujućeg vratara. U nastavku Domagoj Buturac i Josip Jakovljević zabijaju za konačnih i velikih ali potpuno zasluženih 5:0 i nastavak lova na Croatiju.

Dobar ulazak u utakmicu koju smo shvatili ozbiljno, respektirali smo protivnika jer nije lako osvojiti 15 bodova u 6 kola. Takav pristup nam je i donio vodstvo, a i kasnije još dva gola koja su nam dala mirnoću u igri. Do kraja utakmice smo odigrali s jednakim respektom i to nam je doneslo uvjerljivu pobjedu. Ekipi Čaglina želim sreću u nastavku prvenstva – izjavio je Josip Jakovljević, trener BSK-a.

Čestitke domaćinu na zasluženoj pobjedi. A mi… sendvič, kola i poslje pivo. Hvala i doviđenja – ne gubi duh legendarni Tomislav Topalović.

GRANIČAR – PARASAN 4:2

Uzbudljivo je bilo u Zagrađu gdje su Graničar i Parasan igrali za supervažne bodove koji su na kraju ostali domaćinu koji je tako napravio značajan korak prema mirnijoj zoni. Stjepan Vasić je u 24. donio prednost Graničaru s bijele točke, a gosti su preko Mateja Ivankovića uzvratili istom mjerom, da bi isti igrač pred sam odlazak na odmor zabio i drugi pogodak i totalno šokirao domaćina. Ipak, Graničar je bolje krenuo u nastavak, gosti nisu uspjeli primiriti početni juriš domaćina i već nakon tri minute igre u nastavku Marko Hruškar pogađa za 2:2.

To je dalo krila Graničaru iako se vidio veliki teret na njihovim leđima, dok je Parasan ponovno pao nakon sat vremena igre, vidjelo se da je domaćin trkački moćnija momčad i to je došlo na naplatu u 71. kada Stjepan Vasić zabija svoj drugi pogodak i ponovno dovodi Graničar u vodstvo. Nedugo potom u strijelce se upisao i Matej Larma koji je nekoliko minuta ranije ušao u igru, pogodio je za konačnih 4:2.

Bodovi koji nam život znače, ostali su u Zagrađu. Nakon vodstva smo se uspavali i gosti do poluvremena okreću rezultat u svoju korist. Na poluvremenu mijenjamo formaciju, postavljamo se još ofanzivnije što odmah rezultira izjednačenjem. Do kraja utakmice smo dominirali i zasluženo pobijedili. Ekipa je reagirala odgovorno, ozbiljno i okrenula rezultat. Vinko Ančurovski je ponovno dirigirao igrom i davao ritam svakoj našoj akciji. Čestitke gostima i želimo im svu sreću u nastavku jer igrom koju pokazuju zaslužuju koji bod na svome kontu. Mi se okrećemo gostovanju kod ekipe koja je ugodno iznenađenje prvenstva i veselimo se toj utakmici jer domaćini igraju jedan vrlo specifičan nogomet – izjavio je Marko Krmpotić, trener Graničara.

CROATIA (DO) – KUZMICA 0:3

Konačnih 0:3 bi sugeriralo uvjerljivu predstavu Kuzmice, no domaćin ima za čime žaliti, posebno su odigrali dobro u prvom poluvremenu, imali igru, no ne i golove, njih su zabijali gosti koji su bili iznimno efikasni. Prvi pogodak djelo je Fabria Novaka, drugi, prekrasni djelo je nezaustavljivog Denisa Iličića, da bi konačnih 0:3 u 34. minuti postavio Matej Grbeš.

U nastavku su domaći pola sata imali igrača više, no ni to im nije pomoglo da svladaju kapetana gostiju Sinišu Klasića.

U prvom dijelu utakmice smo iz tri šanse zabili tri gola i tu je već utakmica bila gotova. U drugom smo stali iza lopte i sa igračem manje uspjeli sačuvati svoj gol. Domaćin korektan a suđenje bez grešaka – rekao nam je Josip Banožić, igrač Kuzmice.

MLADOST – SLOGA 4:0

Mladost je napravila dobar posao pobjedom nad Slogom, ostavili su Trenkovčane daleko iza sebe, upisali si uglavnom očekivane bodove i sada mogu mirno ploviti ostatkom jesenskog dijela sezone. U Trenkovu nije pomogla promjena na klupi, Sloga definitivno ostaje jedan od najozbiljnijih kandidata za ispadanje ako se u zimskom prijelaznom roku ozbiljno ne pojača.

Tomislav Vinković je rano načeo goste, na odmor se otišlo s +2 za Mladost nakon što je kazneni udarac u pogodak pretvorio Matej Markanjević.

U 63. minuti je Mladost tri gola u plusu zahvaljujući kapetanu Bruni Kićanu, a nekoliko minuta nakon toga u odličnu partiju Mladosti uključio se i pouzdani Tin Mršić koji je zaustavio udarac s bijele točke gostiju. Kao šlag na tortu dobre predstave Pavlovčana stigao je drugi pogodak Markanjevića za konačnih 4:0.

U 8. kolu, u subotu, 15. 10. 2022. u 15,45 sati sastaju se Dinamo - Kaptol, a od 17,45 sati igrat će Kuzmica - Mladost. U nedjelju, 16. 10. 2022. u 15,45 sati sastaju se Slaven - Sloga, Parasan - Croatia (DO), Omladinac - Graničar, Dobrovac - BSK Buk i Graševina - Croatia (M). 

 

(sportalo.hr) 

Pročitano 389 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 10 Listopad 2022 13:09