Ponedjeljak, 10 Listopad 2022 10:37

U 7. kolu MŽNL Dinamo na svom terenu bolji od Mladosti (Sibinj), Požega poražena kod lidera Slavonca u Bukovlju

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 7. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega. Nogometaši Dinama su na svom terenu u Vidovcima bili bolji od Mladosti iz Sibinja dok je Požega poražena na gostovanju kod vodećeg Slavonca u Bukovlju. 

DINAMO – MLADOST 1:0

Susret u Vidovcima donio je dvoboj dvije momčadi na ljestvici koje su proteklo kolo obilježile poraze te su se nalazili na dvanaestom i trinaestom mjestu prvenstvene ljestvice, NK Dinamo Vidovci i Mladost iz Sibinja. Dinamo je s dva osvojena boda ušao u susret, dok je Mladost u šest proteklih kola osvojila jedan prvenstveni bod pa je ovo kolo bila nada i jednima i drugima da na ovom susretu povećaju bodovni konto.

U iznimno čvrstoj utakmici mreže su mirovale do 58. minute kada Mihael Hlebac dovodi domaćine u vodstvo. Gosti su imali priliku izjednačiti susret u 84. minuti no nisu realizirali jedanaesterac. Nakon što je izveo kazneni udarac gostujući igrač u sudaru s vratarom u nastavku akcije te je zadobio posjekotinu arkade te je dežurnim vozilom hitno prevezen u bolnicu. Rezultatsko stanje se do kraja nije mijenjalo te je Dinamo došao do iznimno važne pobjede 1:0.

- “Konačno je došla i pobjeda iako dosta teško. Imali smo nešto više od igre i bili opasniji doduše pre mekano u završnici ali uspjeli smo zabiti i uzeti tri boda. Očekuje nas i dalje borba za poneki bod , predati se nećemo. Iako ne komentiram suđenje kad dobro odsude moram dodati da je danas sudačka trojka odradila vrlo dobar posao , bili su korektni i objektivni u svim situacijama. Čestitam gostima na fer i korektnoj igri i sretno im dalje a mi se pripremamo za sljedeću utakmicu.”- trener Krunoslav Podoljak, NK Dinamo Vidovci

SLAVONAC – POŽEGA 2:0

Slavonac iz Bukovlja nakon dvije uzastopne pobjede nad Mladosti iz Sibinja i Hajdukom iz Pakraca preuzeo je vrh prvenstvene ljestvice s učinkom od četiri pobjede, jednim neriješenim ishodom i jednim porazom. U sklopu sedmog kola u goste im je stigla trećeplasirana Požega koja je na krilima tri uzastopne pobjede nad Sikirevcima, Lipikom i Slobodnicom ušla u okršaj sedmog kola.

U prvom poluvremenu ovoga susreta mreže se nisu tresle, no već u sedmoj minuti drugog poluvremena domaćine u vodstvo dovodi Josip Padrić, a nova tri boda i osiguravanje statusa vodeće momčadi ljestvice Slavoncu je donio Leon Špoljar pogotkom u 70. minuti susreta.

-“Prvo poluvrijeme izjednačena utakmica, u drugom poluvremenu ubacili smo u brzinu više, vršili pritisak na njihovu zadnju liniju te stvarali prigode. Iskoristili smo njihove pogreške i zasluženo pobijedili. Utakmica korektna. Gostujućoj ekipi želim uspješan nastavak prvenstva a mi se okrećemo nastavku sezone.”- komentirao je strateg Zoran Galetić, NK Slavonac Bukovlje

-“Zaslužena pobjeda domaćina. Suđenje dobro. Okrećemo se gradskom derbiju u subotu.”Željko Mitrović, NK Požega. 

Rezultati 7. kola : Lipik 1925 - Tomislav 2:2, Slavonac (B) - Požega 2:0, Dinamo - Mladost 1:0, Papuk - Jakšić 2:3, Sikirevci - Slavonac (NK) 1:0, Slobodnica - Zadrugar 0:2, Psunj Sokol - Hajduk 4:4

U 8. kolu, u subotu, 15. 10. 2022. u 15,30 sati sastaju se Požega - Dinamo, Hajduk - Papuk i Tomislav - Slobodnica dok će od 19,00 sati igrati Slavonac (NK) - Jakšić. U nedjelju, 16. 10. 2022. u 15,30 sati igrat će Mladost - Psunj Sokol, Zadrugar - Slavonac (B) i Sikirevci - Lipik 1925. 

Pročitano 388 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 17 Listopad 2022 13:09