Ponedjeljak, 17 Listopad 2022 09:14

Nogometaši Lipe pobijedili BSK u Biškupcima i osvojili jesenski naslov prvaka 2. Županijske nogometne lige

BIŠKUPCI - Nogometaši Lipe jučer su u sklopu 7. kola 2. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske gostovali u Biškupcima gdje su pobijedili domaći BSK rezultatom 1:2 (0:0). Domaćin je poveo pogotkom iskusnog napadača Pere Vidovića u 52. minuti, a izjednačio je Karlo Rabić u 77. minuti. Pobjednički pogodak koji je donio sva tri boda i jesensku titulu na igralište Ritki gaj u Staroj Lipi postigao je Ivan Mendeš u 83. minuti. 

Ovo je bilo i posljednje kolo prvog dijela sezone pa su tako nogometaši Lipe osvojili jesenski naslov prvaka 2. ŽNL. U ostalim susretima, Sulkovci su u derbiju kola na svom terenu rezultatom 3:0 bili bolji od Graničara (Bučje), Hrvatski dragovoljac je na svom igralištu Hrvatskih vitezova u Drenovcu slavio protiv Eminovaca rezultatom 3:1 dok je u pakračkom ogledu Dinamo u Badljevini s uvjerljivih 6:1 dobio Slavoniju (Prekopakra). 

Lipa je odigrala odličnu jesen, a jedini kiks je poraz od Graničara na svom terenu, u 5. kolu, rezultatom 0:1. U 7 odigranih utakmica momčad koju je ovu jesen vodio trener Emil Hamžik ostvarila je 5 pobjeda, 1 remi i 1 poraz osvojivši 16 bodova uz 12 postignutih i samo 2 primljena pogotka.

Po 2 pogotka za Lipu u jesenskom dijelu postigli su Ivan Škoda, Ivan Mendeš, Karlo Rabić, David Šarić i Valerije Klanfar, a po jednom su se u strijelce upisali Adam Rodić i Dario Petrović. Vratar Lipe Mihael Čokrlić je u 630 minuta samo 2 puta išao u svoju mrežu po loptu (protiv Graničara i BSK-a).

U prošloj sezoni, 2021./2022. Lipa je osvojila ukupno 13 bodova pa je tako već sad klub nadmašio taj rezultat i u proljetnom dijelu sezone će se boriti za naslov prvaka. 

Jesenski viceprvak je Hrvatski dragovoljac koji također ima 16 bodova kao i Lipa, Sulkovci su treći sa 15, a Graničar četvrti sa 14 bodova. Te četiri momčadi će se i u nastavku sezone boriti za prvo mjesto. 

Prvenstvo 2. ŽNL će se nastaviti sredinom travnja 2023. utakmicama 8. kola, a sastaju se : Hrvatski dragovoljac - Lipa, Graničar - Slavonija, Dinamo - Eminovci i BSK - Sulkovci. 

Pročitano 770 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 17 Listopad 2022 13:32