Ponedjeljak, 17 Listopad 2022 09:15

U 8. kolu 1. ŽNL lider Croatia (M) slavila u Vetovu kod Graševine, Parasan na svom terenu bolji od Croatie (DO)

POŽEGA - U subotu su odigrana prva dva susreta osmog kola 1. Županijske nogometne lige Požeško slavonske u kojima su svih šest bodova osvojili gosti, Mladost u Kuzmici, a Kaptol u Rajsavcu.

Preostalih pet utakmica odigrano je u nedjelju, a oba kluba s područja grada Požege su ostvarila pobjede. Mihaljevčka Croatia je slavila na gostovanju Vetovu kod Graševine, a Parasan je na svom igralištu "Pod selom" u Golobrdcima pobijedio Croatiu (Donja Obrijež) i tako došao do prvih bodova u ovoj sezoni. 

KUZMICA – MLADOST 0:1 

Iako je Mladost dobra, rastrčana ekipa pobjeda u Kuzmici ide ured iznenađenja, ne i senzacija. Kuzmičani su sigurno očekivali domaće bodove kojima bi se dodatno primaknuli vrhu, no na kraju su morali pružiti ruku protivniku, a bodove će tražiti u sljedećim utakmicama.

Na samom početku drugog poluvremena Robert Kovačević donosi vodstvo gostima iz Pavlovaca, a kada su domaći u 70. ostali s igračem manje nakon što je pocrvenio Fabrio Novak put prema pobjedi je bio otvoren za momčad trenera Željka Lusha. 

– Ravnopravna utakmica u kojoj su gosti bili opasniji do svog vodstva, bili su čvršći i brži na lopti zbog čega se nikako nismo uspjeli preseliti na njihovu polovicu. Nakon gola smo se trgnuli i s igračem manje počeli igrati i stvarati dobre šanse koje nismo zabili tako da čestitamo gostima od kojih ne pamtimo poraz kod kuće – riječi su Josipa Banožića, igrača Kuzmice.

Mogu reći da smo bili bolja ekipa na terenu i da smo prvo poluvrijeme i polovicu drugog odigrali vrlo dobro i to smo materijalizirali pogotkom Roberta Kovačevića. Zahvaljujem se svojoj momčadi jer su na terenu primijenili ono što vježbamo na treninzima, a trening i zdrava atmosfera u svlačionici su ključ dobre igre i jedino ispravno u amaterskom ali i u profesionalnom sportu – izjavio je Željko Lush, trener Mladosti.

DINAMO – KAPTOL 0:4

Kad kažemo klasa je vječna mislimo na likove poput Mileta Pavelića, dijelom i na Branka Sadileka, iako njegove godine i nisu veteranske iako je godinama na sceni pa ostaje dojam da bi i on mogao u igračku mirovinu, srećom po navijače Kaptola načekat će se suparničke obrane te mirovine.

Kaptol je projurio kroz Rajsavac, oba napadačka velemajstora su spremila po dva komada i ostavila domaćina bez šanse za nekakvim bodom. A posebno je zanimljivo da je i obrana Kaptola odradila vrhunski posao i ostavila inače raspucani Dinamo bez gola.

Nakon dobro odigranog prve dionice gdje nismo dali gol utakmica odlazi na stranu gosta gdje stare kuke rješavaju utakmicu. Čestitke na pobjedi Kaptolu, a je mojim igračima ništa ne zamjeram htjeli smo ali danas nije išlo. Ima još dosta utakmica i u porazu treba biti normalan, našem Ivanu isprika i brz oporavak – izjavio je Zlatko Botički, trener Dinama.

Prvo poluvrijeme je proteklo u dosta izjednačenoj borbi na sredini terena, gdje nijedna ekipa nije imala nekakve izražene šanse. Drugo poluvrijeme mi ulazimo puno odlučnije i na kraju dolazimo do zaslužene pobjede. Čestitam svim akterima na fer i korektnoj. Domaćinu želim puno sreće u nastavku prvenstva – rekao nam je Mile Pavelić, trener-igrač Kaptola.

SLAVEN – SLOGA 4:2

Megdan ostaje neosvojiva tvrđava u od povratka Slaven na svoj teren, četiri utakmice i četiri sigurne pobjede. Sloga je prva koja je pokazala zube, zabila dva pogotka i imala još nekoliko ozbiljnih situacija, pa ako je suditi po onom što su danas pokazali mogli bi na nekim lakšim gostovanjima i do konkretnijeg učinka.

Slaven nije odigrao dobro iako je uz četiri pogotka stvorio još nekoliko “mrtvaca”, no kad ne ide onda obično iskoče oni najbolji i na individualnu klasu riješe pitanje pobjednika. U Slavenu je to kapetan Robert Nović koji je Slogi isporučio kvartet golova, dok je poraz Trenkovčana ublažen golovima Luke Biondića i Marka Markanovića. Inače, uoči početka utakmice NK Slaven se zahvalio za 20 godina aktivnog igranja Marku Miletiću koji je tako okačio kopačke o klin. 

Jedino bitno u današnjoj utakmici su bodovi. Iako nismo bili maksimalni, iako smo promašili barem 6 “mrtvih” zasluženo smo pobijedili. Slogi želim sve najbolje u nastavku a mi se idemo nadigravati u Kaptol – izjava je Bernarda Raguža, trenera Slavena.

PARASAN – CROATIA (DO) 4:2

Povijesna pobjeda Parasana, nakon 20 godina Pod selom se slavila pobjeda u 1. ŽNL! Ranije utakmice su najavile da će Parasan sigurno osvajati bodove protiv ekipa iz donjeg doma, to se pokazalo danas protiv Croatie, a neće biti veliko iznenađenje ako na računu do pauze bude i još bodova. Inače, klupu Parasana je napustio Jozo Zovko, čovjek koji je sinonim za ovaj klub s kojim se dva puta okitio naslovom prvaka u 3. i 2. ŽNL, a na njegovo mjesto je sjeo Marko Petrović.

Poveli su gosti golom Marka Giacomettia, Parasan preokrenuo preko Andre Brkića i Mateja Ivankovića, Croatia se vraća u egal golom Petra Špelića. Nije to sve, slijedi pogodak Nikole Franikića za 3:2 vodstvo Parasana, a sve se to dogodilo u prvom poluvremenu. U nastavku “kamilica”, samo jedan gol, postigao ga je Matej Ivanković u 60. minuti, onoj koja obično znači početak trauma za Parasan, no ovaj put su skupili i snage i koncentracije posljednjih pola sata odraditi kako treba, sačuvali su mrežu i osvojili tri velika boda i predali fenjer, sada ga “duže” u Trenkovu

Prvo poluvrijeme nakon primljenog pogotka vraćamo se i okrećemo rezultat u našu korist. Obrijež nakon naše greške dolazi do izjednačenja. Uspijevamo pred kraj prvog poluvremena zabiti gol za 3:2. U drugo poluvrijeme ulazimo čvršće. Naš problem je što previše šansi promašujemo. Ovog puta nas nije stigla kazna. Čestitke dečkima, ova pobjeda nam je trebala. Korektna utakmica bez grubih startova – rekao nam je Marko Petrović, trener Parasana.

OMLADINAC – GRANIČAR 1:2

Prilično iznenađenje priredili su nogometaši Graničara koji su čini se konačno preboljeli sve bolesti i krenuli igrati u skladu s imenima u rosteru i tradiciji kluba. Omladinac je pak čini se došao do faze “lako ćemo”, a tako se do bodova ne dolazi. Poveo je domaćin, strijelac legendarni Topa u samom otvaranju, a gosti u nastavku blitzrkriegom dolaze do preokreta i pobjede, za Zagrađane su poentirali David Jakovljević i Stjepan Vasić koji je sigurno realizirao kazneni udarac.

Nakon vodstva 1:0 i promašenih toliko šansi gosti iskoriste svoje dvije i odnose bodove iz Čaglina, ovim putem im čestitam – izjava je Tomislava Topalovića, trenera Omladinca.

– Vrlo nezgodno i nelagodno gostovanje. Na početku utakmice ne koristimo neke poluprilike i kako to već biva ne zabiješ, dobiješ. Iz našeg auta iz naše krive primopredaje domaćini dolaze do vodstva. No netko to sve gleda odozgo i nagradio nas. Za današnju skoro pa savršenu prezentaciju u drugom poluvremenu. Rekao bih zaslužena pobjeda. Okrećemo se sljedećoj domaćoj utakmici. Dolazi nam u goste ekipa Dobrovca koja je vrlo kvalitetna sa vrlo dobrim trenerom. Na njihovu žalost ova jesen za sad nije njihova no i oni moraju negdje proigrati. Mi ćemo sve napraviti i učiniti da to ne bude u Zagrađu – riječi su Marka Krmpotića, trenera Graničara.

DOBROVAC – BSK 0:4

Kako sezona odmiče sve je više upitnika kako je BSK ostao bez dva boda na domaćem terenu, no činjenica je da Dederi i dalje sve drže u svojim rukama pa i jesensku titulu. Dobrovac očito nije pravi, očito je totalno van forme, ali ovako suvereno projuriti pored Kužilekove momčadi znači da je BSK zaista moćna družina. Kao da je netko i sumnjao u to.. Dva puta Josip Jakovljević, po jednom kapetan Tomislav Tvrdy i Marko Aračić koji iz kola u kolo potvrđuje da je pravo pojačanje za Bučane.

Nismo pravi već duže vrijeme, nismo zaslužili bolje od ovog rezultata. Dobro je opisao naš administrator stranice naše trenutno stanje ekipe, citiram njega – “Kad vas protivnik deklasira na vašem terenu, sve riječi su suvisle. Previše smo klonuli duhom i vidljivo je da su nas loši rezultati koji su se zaredali previše uzdrmali i ne vjerujemo da se možemo nadmetati s ekipama iz vrha”. Prihvatili mi to ili ne tako je. U nedjelju putujemo u Zagrađe i nadamo se da ćemo uspjeti skupit glave i otići s vjerom u pobjedu. Čestitamo ekipi iz Buka na zasluženoj pobjedi, vrhunskoj partiji i želimo im sreću u nastavku prvenstva – rekao nam je Tomislav Kužilek, trener Dobrovca.

– Putovali smo u Dobrovac malo oslabljeni za 4-5 igrača, ali shvatili smo utakmicu ozbiljno, znali smo da protivnik vrijedi više od ovog mjesta na tablici. Jako bitno što nismo primili pogodak, a znali smo da ćemo dati kad tad. Čestitke dečkima na odličnoj utakmici okrećemo se dalje. Ekipi Dobrovca hvala na gostoprimstvu i fer i korektnoj utakmici. Sretno im u nastavku prvenstva – poručio je Josip Jakovljević, trener BSK-a.

GRAŠEVINA – CROATIA (M) 0:1

Nema kraja seriji Poletijevih trupa, ni zakon velikih brojeva, ni odličan protivnik ni novi promašeni kazneni udarac nije ih omeo da dođu do još jednog slavlja i dodatno utvrde dojam da su najbolja momčad lige, naravno uz BSK koji “puše za vratom”.

Utakmicu je odlučio Nikola Vasić, Otrovu nije problem zamijeniti pribor za pecanje kopačkama i dresom, riješiti derbi i vratiti se na vodu. Doduše, prije povratka mu je Bilmez u drugom dijelu obranio kazneni udarac, no to nikako ne kvari zadovoljstvo u Mihaljevcima.

Moramo sačekati još par utakmica da nas naš Grot pomazi i osvojimo bodove. Utakmica čvrsta, dobra bez velikih šansi i na jednoj strani. Na našu žalost primili smo rano gol. Do kraja utakmice smo pokušavali ali nismo uspjeli. Mojim dečkima nemam šta zamjeriti pokazali su da mogu. Moramo dalje takvim žarom igrati i bit će dobro. Gostima čestitam na pobjedi, iako sam mišljenja da bi bilo realno svakome po bod – komentar je Darija Pažina, trenera Graševine.

Sve utakmice 9. kola igrat će se u nedjelju, 23. 10. 2022. s početkom u 15,15 sati. Sastaju se Croatia (M) - Dinamo, Mladost - Parasan, Kaptol - Slaven, BSK Buk - Graševina, Graničar - Dobrovac, Croatia (DO) - Omladinac i Sloga - Kuzmica. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 372 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 17 Listopad 2022 14:44