Ponedjeljak, 24 Listopad 2022 09:04

Dinamo (V) i Požega poraženi u 9. kolu Međužupanijske nogometne lige

VIDOVCI / OKUČANI - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 9. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega. Oba kluba s područja grada Požege su poražena. Dinamo je na svom terenu u Vidovcima u subotu izgubio od Zadrugara (Oprisavci) dok je Požega u nedjelju uvjerljivo poražena u Okučanima od Psunj Sokola. 

DINAMO - ZADRUGAR 1:2 

Dvanaestoplasirana momčad prvenstva NK Dinamo Vidovci u sklopu devetog kola s pet bodova na kontu ugostila je petoplasirani Zadrugar koji je u osam susreta obilježio četiri pobjede, dva neriješena ishoda te dva poraza s gol razlikom 13:8. Mihael Hlebec doveo je domaćine u vodstvo s udarca s bijele točke u 35. minuti.

Mreže su mirovale sve do 76. minute kada je rezultat izjednačio Marko Kolesarić. U posljednjim minutama susreta Zadrugara je do potpunog preokreta i nova tri boda doveo Denis Kljajić. Zadrugaru je ovo peta prvenstvena pobjeda s kojom se bodovno izjednačio sa drugoplasiranim Tomislavom, dok je Dinamu ovo šesti prvenstveni poraz.

- “Nakon utakmice ostaje samo žal za propuštenim prilikama .Imali smo vodstvo, imali smo igru i nekoliko lijepih prilika i na kraju poklonili gostima pobjedu sa nekoliko loših reakcija.Mojim igračima mogu samo čestitati na pristupu, cijelu utakmicu a sve ovo poklonjeno će se valjda negdje vratiti a gostima Čestitam na pobjedi i fer i korektnoj utakmici.”- riječi su Krunoslava Podoljaka, trenera NK Dinamo Vidovci.

- “Tvrda, teška utakmica za nas gdje je domaćin bio bolji od nas i zasluženo vodio iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca. Drugo poluvrijeme igramo puno bolje i otvoreno gdje je domaćin to mogao iskoristiti ali na nasu sreću nije i na kraju mi dolazimo do pobjede gdje smo iskoristiti dvije malo lošije reakcije domaćina.”- trener Braslav Ostojić, NK Zadrugar

 

PSUNJ SOKOL - POŽEGA 5:1 

Psunj Sokol nakon prošlotjednog poraza u Sibinju kod Mladosti 1:2 htio se pred svojim gledateljima iskupiti u susretu s Požegom koja je u posljednjih pet dvoboja osvojila 12 od 15 mogućih bodova te se uoči ovog kola nalazila na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice. Armin Abazi doveo je Psunj Sokol u vodstvo u 12. minuti susreta, da bi u 25. nesretnim autogolom Matanovića prednost domaćina narasla na 2:0.

Gosti odgovaraju u 33. minuti putem Luke Milosavljevića koji smanjuje zaostatak gostiju. U drugom poluvremenu zabijala je samo jedna momčad, pa je tako s dva pogotka Matije Filipovića i jednim Saše Stijepića postavljen konačni rezultat ove utakmice, 5:1.

- “Danas izuzetno motivirana naša momčad, od početka dominantna u posjedu i šansama. Stvoreno jako puno prilika, možda je rezultat mogao biti i veći, ali napokon igra kakva se očekuje od ove momčadi. Rastrčani i raspucani, igra puna kombinatorike i dobrih akcija, što je na kraju rezultiralo zasluženom pobjedom. Utakmica bez grubljeg starta, a dečkima iz Požege hvala na izuzetno korektnoj i fer igri te im želim puno sreće u nastavku prvenstva!” – riječi su trenera Psunj Sokola iz Okučana, Antuna Orešića.

- “Zaslužena pobjeda domaćina. Očigledno da moja ekipa ne zna igrati na ovakvom terenu”- komentirao je za Sportalo trener NK Požega, Željko Mitrović.

Rezultati 9. kola : Lipik 1925 - Slavonac (NK) 2:1, Slavonac (B) - Tomislav 4:0, Dinamo - Zadrugar 1:2, Papuk - Mladost 0:1,  Jakšić - Hajduk 0:3, Slobodnica - Sikirevci 1:0, Psunj Sokol - Požega 5:1.

U 10. kolu, u subotu, 29. 10. 2022. s početkom u 15,00 sati sastaju se Požega - Papuk, Tomislav -  Dinamo, Lipik 1925 - Slobodnica dok će od 18,00 sati igrati Slavonac (NK) - Hajduk. U nedjelju, 30. 10. 2022. u 14,00 sati sastaju se Mladost - Jakšić, Zadrugar - Psunj Sokol i Sikirevci - Slavonac (B). 

(sportalo.hr) 

Pročitano 398 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 25 Listopad 2022 13:49