Ponedjeljak, 24 Listopad 2022 09:04

Pobjede Parasana i Croatie (M) u 9. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - U subotu je odigran prvi susret devetog kola Požeško slavonske 1. ŽNL u kojem su na Hrvatskinji BSK i Graševina odigrali zanimljivu utakmicu koja je završena podijelom bodova. U nedjelju su odigrani preostali susreti, a pobjede su ostvarila i oba kluba s područja grada Požege. Parasan je slavio na gostovanju kod Mladosti u Pavlovcima s minimalnih 0:1 dok je Croatia na svom Grabovcu s uvjerljivih 5:0 bila bolja od Dinama (Rajsavac). 

BSK – GRAŠEVINA 2:2

Oglas Vinari su bili na pragu iznenađenja i nove gostujuće pobjede, imali su dva gola prednosti nakon uvodnih 20 minuta igre, no na kraju čak mogu biti zadovoljni i tim bodom jer je BSK u nastavku bio osjetno bolji protivnik. Golovima Željka Gomerčića i Mirka Solde u samo četiri minute Graševina je šokirala domaćina koji se nije uspio oporaviti do poluvremena.

U nastavku Žuti kreću odlučnije, smanjuju zaostatak preko Ivana Buturca, da bi 15ak minuta prije kraja Josip Jakovljević s bijele točke poravnao, a kako su do kraja mreže mirovale i jedni i drugi se moraju zadovoljiti po bodom. Graševina je tako nastavila sa sjajnim rezultatima na gostovanjima, šteta da nisu bar dijelom tako dobri na svom Grotu. S druge strane BSK polako gubi korak za Mihaljevčanima, a krivica je i za njih na domaćem terenu, obje utakmice u kojima nisu slavili igrane su na Hrvatskinji, najprije su bod odnijeli Kuzmičani, a sada i Vetovčani. 

Čestitam dečkima iz Graševine na bodu, oni su došli danas opušteni na utakmicu stali u niski gard i tako gradili napad, naš lošiji i opušteni ulazak rezultirao je s dva gola u našoj mreži, drugo poluvrijeme mijenjamo neke stvari i bolje se snalazimo dajemo dva gola poništena dva gola i još par čistih šansi fulamo, na kraju podjela bodova. Ekipi Graševine sretno na fešti i u prvenstvu. Mi ćemo podignuti glave i probati nastaviti pobjednički niz već sljedeće kolo – izjava je Josipa Jakovljevića, trenera BSK-a.

Evo i četvrtu gostujuću utakmicu nismo izgubili. Danas smo u Buk došli bez 6 standardnih igrača i time je ovaj bod jako vrijedan. Moram pohvaliti naše mladiće juniore Juricu Stipanovića, Željka Gomerčića i Ivana Kljajića koji su pokazali karakter i ovakvu utakmicu odigrali. Naravno čestitke mojim dečkima na borbi i požrtvovnosti, kako sam rekao i za prošlu utakmicu dobri smo samo nam malo sportske sreće treba to se danas poklopilo. Hvala domaćinu na fer I korektnoj partiji. Predsjedniku želim Sretan rođendan – poručio je Dario Pažin, trener Graševine

Nakon što su odličnom utakmicom i remijem deveto kolo 1. ŽNL Požeško slavonske otvorili BSK i Graševina, u nedjelju je odigrano preostalih šest utakmica nakon kojih se prednost Croatie na vrhu dodatno učvrstila, put prema jesenskoj tituli čini se potpuno raskrčenim! 

KAPTOL – SLAVEN 2:2

Kad se malo slegnu dojmovi nakon uzbudljive utakmice, derbi se može nazvati jedino – tužnim. Jer stvarno je tužno da se nakon ovakve utakmice ne priča o sjajnim golovima Branka Sadileka i Josipa Muškovića, o borbi, o fajtu za svaku loptu, o sjajnom otvaranju gostiju i velikom povratku Kaptola. Ne, tema je i treba biti – suđenje. Jer ovo što je danas prezentirala sudačka trojka je – tužno i žalosno. I ne, nitko se nema pravo žaliti da ga je netko pokrao, da je netko svjesno navlačio za jedne ili druge, a opet, i jedni i drugi mogu nabrojati 4-5 krupnih grešaka na svoj račun.

Kriterij dodjeljivanja javnih opomena je bio katastrofalan, procjena samih prekršaja još i gora i ovo je bilo daleko od razine derbija. Vjerojatno svi moramo biti svjesni da sudaca nedostaje, da MŽNL uzme dio njih, ali bi i u sudačkoj komisiji valjalo razmisliti je li to razlog da može suditi svatko tko želi. I dok bi loše suđenje još i prožvakali, loš dan se može svakome dogoditi, ono što piše u izvješću delegata je posebna razina tuge i očaja i ne može se prožvakati nego se o tome mora pisati i pričati na sva zvona. Gospodin delegat kao da je gledao utakmicu u kojoj sudi Pierluigi Collina u svojim najboljim danima, sve je bilo divno, krasno i za visoku ocjenu, a bilo je sve samo ne to. Ako je ovo bilo zadovoljavajuće, gospodin delegat ima vrlo nisku razinu onoga što ga može zadovoljiti. Ionako je upitno čemu služe delegati na utakmicama 1. ŽNL jer što god oni napisali svaki će sudac već sljedećeg vikenda ponovno na teren, naravno, lijep razlog su one takse koje se skidaju s klupskih računa. Ne samo lijep, nego i jedini.

Ono što je gospodin Mišković napisao u svom izvješću je sramotno, ovaj put ćemo se zaustaviti na tome, za sljedeći put ne obećavamo ovakvu suzdržanost. Iako takva katastrofa od suđenja i delegiranja ubija svaku volju za nogometom, ono što se gledalo na terenu je bilo dobro, zanimljivo, dinamično.

Sjajno otvaranje Gračana, prekrasan pogodak mladog Josipa Muškovića, samo tri minute kasnije lijepa akcija Slavena koju golom završava Dario Blašković, a nedugo potom u krasnoj se prilici našao i Marko Blašković ali je Ivan Mikić spasio svoju momčad potpunog potopa. Nakon 20-ak minuta domaćin se pribrao, krenuo organiziranije ka gostujućem golu i nakon dvije dobre prilike, jednog sporno poništenog gola kojem je prethodio prekršaj na gostujućem igraču za žuti karton, pred sam odlazak na odmor – velemajstorija. Mile Pavelić je srušen na 17 metara od gostujućeg gola, činilo se da će on to sam i izvesti, no prepustio je udarac Branku Sadileku a ovaj ju je smjestio – u 90!

U nastavku očekivana dominacija Kaptola koji je tražio poravnanje, najbliže je bio iz novog slobodnjaka, još jednom odlično puca sjajni Branko Sadilek, a Ivica Poljaković spašava s linije. Na drugoj strani brza kontra u kojoj Mušković ostaje sam pred Mikićem, ali ne pogađa dobro loptu i propada meč lopta za Slaven. U 74. minuti gosti opravdano ostaju s igračem manje što Kaptol koristi i dodano pritišće, u četiri navrata su tražili kazneni udarac, sudac je četiri puta odmahnuo bez primisli da ono što je po njemu očito bilo simuliranje sankcionira kartonom. A ili je jedno ili drugo! Kad se već činilo da će gosti kući pjevajući, sjajna dubinska lopta za Nou Sluganovića koji izbija sam pred Šetku i šalje loptu u mrežu za konačnih 2:2. Kad bi se nekako mogao isključiti dojam kojeg je stvorilo suđenje, bila bi to zapravo sjajna nogometna predstava s četiri gola, dosta prilika i lijepih akcija s obje strane… Veselimo se vidjeti delegiranja za sljedeće kolo!

U prvih 20 minuta gost bolji i zasluženo dolazi do vodstva od 2-0. Nakon toga mi se dižemo i uspijevamo smanjiti rezultat na 1-2 do poluvremena. Drugo poluvrijeme mi igramo bolje i na kraju mislim da je krajnji rezultat realan. Čestitam gostima na fer i korektnoj utakmici – rekao nam je Mile Pavelić, trener Kaptola.

Ponekad čovjeku bude žao što svoje slobodno vrijeme ne koristi da bude sa ženom ili prošeta psa. Danas je bio jedan od takvih dana. Moram reći, ne želim šutjeti više nikome. Sramotno suđenje nekadašnjeg juniora Abramovića, dečka koji je već kao igrač pokazivao da je nogomet na TV ekranu vrhunac koji može ostvariti. Od desete minute i našeg dvostrukog vodstva čovjek je besramno navlačio za domaćine. Kaptol je igrao pošteno, igrom su možda i zaslužili bod ali način na koji je Abramović navlačio je sraman. Naravno da će ga u zapisniku pokriti gospodin u odijelu koji će reći da je sve bilo regularno i skladu sa PNI, pa zato su i došli tamo. Mojim dečkima sve čestitke, izginuli smo danas na terenu i zaslužili pobjedu ali netko nam to nije dozvolio. Ne želim da se pomisli da je Kaptol “ušao u suce” jer njima to ne treba i ne bi to napravili, radi se jednostavno o čovjeku koji je pokazao da je suđenje za njega preveliki zalogaj ali on ionako sudi zato što ” nema tko” i bitno je da lova sjedne na račun – poruka je gostujućeg navijača, podaci poznati redakciji.

CROATIA (M) – DINAMO 5:0

Poletijeve trupe nezaustavljivo gaze sve pred sobom i bit će pravo čudo ako ih itko uspije zaustaviti. Istina, do kraja jeseni imaju nekoliko ozbiljnih iskušenja, pa već u sljedećem kolu gostuje kod svojih u Kaptolu, ali kako Mihaljevčani izgledaju malo šanse itko ima uzeti im bodove!

Dinamo je bio bez izgleda, Croatia je krenula furiozno, nakon 20ak minuta već je bilo 3:0. Prva dva gola potpisao je Krunoslav Kahanek, treći Božo Banovića, a do velikih 5:0 na odmoru s dva gola diže Matej Poljaković. U nastavku je vodeća momčad lige povukla ručnu, odigrala mirno s mislima na Kaptol.

Odlično smo ušli u utakmicu, dečki su ozbiljno shvatili upozorenja i svi odigrali vrlo koncentrirano i angažirano, brzo smo zabili golove nakon čega je gost pao pa smo mirno priveli utakmicu kraju, Dobro radimo, spremni smo i to nam se vraća kroz rezultate. Čestitke dečkima, gostima sretno u nastavku sezone – komentar je Kreše Poletija, trenera vodeće momčadi lige.

Teška utakmica za nas zbog puno razloga riješena u prvom dijelu. Čestitka domaćinu na pobjedi a mojoj ekipi mobilizacija za iduću utakmicu. Našem Ivanu brz oporavak – kazao nam je Zlatko Botički, trener Dinama.

GRANIČAR – DOBROVAC 2:1

Ću, ćuuu.. Graničarska lokomotiva juri sve brže i brže! Nakon užasnog starta Krmpotić je posložio momčad, krenuli su s igrama koje priliče ovom igračkom kadru i sada se u Zagrađu puno lakše diše. Nije bilo lako protiv Dobrovca koji je rano poveo preko Mateja Merkaša, no u završnici domaćin ipak kapitalizira svoju bolju igru, preko najsvježijeg pojačanja Stjepana Matanića dolaze do poravnanja, a onda u 89. minuti i do pobjede koju im je donio Eugen Paun.

Kao što sam i očekivao, vrlo teška, zahtjevna utakmica. Protivnik jako nezgodan, vrlo kvalitetan sa vrlo dobrih par pojedinaca. Dobili smo utakmicu u drugom poluvremenu. Mi treniramo samo petkom a gosti niti petkom i to se drugo poluvrijeme vidjelo. Želim im svu sreću u nastavku prvenstva. Nama slijedi gostovanje u Vetovu gdje idemo totalno opušteni i ne opterećeni – komentirao je Marko Krmpotić, trener Graničara.

CROATIA (DO) – OMLADINAC 1:3

Nakon što su se malo pritajili, nogometaši Omladinca su došli do nove pobjede i ponovno se mogu smatrati najugodnijim iznenađenjem sezone, doduše, pogled na igrački kadar brzo ubije nekakvo čuđenje što ta momčad skuplja bodove.

Patrik Sabo je donio rano vodstvo Croatiji, a pred sam odlazak na odmor Alen Jelčić poravnava te se u nastavak kreće u egalu. U drugom poluvremenu sjajno otvaranje za goste, već u 48. minuti prednost je zahvaljujući Miroslavu Lujiću na njihovoj strani. Minimalno vodstvo Omladinac je čuvao sve do kraja kada u sudačkom dodatku Mateo Bluha pogađa za 1:3 te zapečaćuje nove bodove za Omladince.

Dolazak Mire Lujića, Franje Kolomaza i Karla Brkanovića i nedolazak Kristijana Lovrića odmah se osjetio u našoj igri te smo se vratili na pobjednički kolosijek. Čestitke domaćinu i želim im sreću u daljnjem dijelu prvenstva – kazao nam je trener gostiju Tomislav Topalović.

MLADOST – PARASAN 0:1

Možda nisu osvojili bodove, ali su danas Pavlovčani utakmicu završili kao pobjednici, i oni, i gosti i svi koji su došli na utakmicu jer su svojom malom kapi pomogli tkati nadamo se i vjerujemo slap koji će Martinu Šimić odvesti do najveće životne pobjede. Bravo za Mladost!

Što se utakmice tiče, sve zanimljivo smjestilo se u sudački dodatak prvog poluvremena, tada je domaćinu poništen pogodak zbog zaleđa, a gost je praktično u istoj minuti preko Mateja Ivankovića došao do gola vrijednog tri boda i skoka sve do 11 pozicije

- Danas smo loše ušli u utakmicu i nikako nismo uspjeli nametnuti svoju igru. Gosti su iskoristili svoju priliku i čestitam im na pobjedi – izjava je Željka Lusha, trenera Mladosti.

Zaslužena pobjeda. Pred kraj poluvremena zabijamo gol za 0:1. U drugo poluvrijeme domaćin ulazi bolje, življe, ali ne uspijeva zabiti gol. Fer i korektna utakmica bez nekih grubih startova. Nažalost, teško se ozlijedio naš igrač Stjepan Štetić pred kraj prvog poluvremena. Ovo je pobjeda za našeg Stipu kojemu želimo brzo oporavak – riječi su gostujućeg trenera Marka Petrovića.

SLOGA – KUZMICA 0:4

Sloga je doživjela novi visok poraz, prilično porazno za momčad iz Parka zvuči podatak da u prosjeku gube upravo sa četri gola razlike. S obzirom na smanjenje lige u sljedećoj sezoni, ostanak među prvoligašima sada se čini kao znanstvena fantastika, no tu je zimski prijelazni rok u kojem će biti prilike za ozbiljno pojačavanje kadra inače će sljedeće sezone igrati Segundu.

Prvo ime utakmice bio je legendarni Miro Papak, joker zovi kada je Kuzmica u problemu, dva komada čisto da još jednom potvrdi onu o neprolaznoj klasi, ako znaš -znaš! U prvom dijelu osim Papka zabio je i neumorni Denis Iličić, dok je u nastavku u kojem su domaći ostali bez trenera pobjedu Kuzmice zaokružio Matej Grbeš.

U fer i korektnoj utakmici ostvarili smo rutinsku pobjedu. Danas su priliku dobili mladi igrači i tu priliku opravdano iskoristili, čestitke domaćoj ekipi i puno sreće im želim, a mi se okrećemo zahtjevnom gostovanju u Gradcu – izjavio je kapetan Kuzmice Siniša Klasić.

U 10. kolu, u subotu, 29. 10. 2022. s početkom u 15,15 sati sastaju se Dinamo - BSK Buk dok će u nedjelju, 30. 10. 2022. u 14,15 sati igrati Parasan - Sloga, Slaven - Kuzmica, Omladinac - Mladost, Dobrovac - Croatia (DO), Graševina - Graničar i Kaptol - Croatia (M). 

(sportalo.hr) 

Pročitano 401 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 24 Listopad 2022 14:09