Ponedjeljak, 31 Listopad 2022 09:30

Remi Croatie u Kaptolu, domaći poraz Parasana od Sloge u 10. kolu 1. ŽNL

POŽEGA - Protekog vikenda požeško slavonski prvoligaši odradili su deseto prvenstveno kolo nakon kojeg Croatia više nije maksimalna, no i dalje je neporažena i vodeća, BSK je u golijadi u Rajsavcu uspio smanjiti zaostatak pa se borba za jesensku titulu ponovno čini živom, uostalom, još uvijek čekamo međusobni sudar vodećeg dvojca.

SLAVEN – KUZMICA 0:2

Osim serije Croatije, stala je i serija domaćih pobjeda Slavena, prvi su se bodovima na Megdanu osladili Kuzmičani. Nakon što je Slaven tokom proteklog tjedna ostao bez trenera nakon što je Bernard Raguž podnio ostavku nakon remija i isključenja te suspenzije, u Gradcu je s klupe momčad vodio ozlijeđeni Dario Blašković, a on je samo jedan u nizu izostanaka kod domaćina što je momčad Zdravka Novaka pametnom partijom i iskoristila.

Po nekoliko dobrih prilika na svakoj strani, gosti su jednu kapitalizirali u prvom preko svog najboljeg igrača Mislava Brnčića, a jednu u drugom preko Andreja Samarđića koji je 15-ak minuta prije kraja i otklonio dileme oko pobjednika. 

Prije svega čestitao bih Kuzmičanima na pobjedi. Zaslužena je bez obzira na sve hendikepe koje smo imali danas. Nisu nas nadigrali ali su iskoristili svoje dvije prilike koje su imali, mi svoje nismo tako da ni nije moglo drugačije završiti. Nikome nemam ništa zamjeriti, borili smo se i dali sve što smo u ovim trenu mogli ali nije bilo dovoljno – poručio je kapetan Slavena Robert Nović.

Dosta spora utakmica, puna prekršaja i prekida, težak teren za tečnu igru ali kako za nas tako i za domaćina. Iza smo opet sve zatvorili a naprijed zabili to što smo imali i tu su bodovi – riječi su pouzdanog Josipa Banožića, igrača Kuzmice.

PARASAN – SLOGA 1:5

Pravu senzaciju priredili su nogometaši Sloge pobjedom u Golobrdcima. Parasan je posljednjih tjedana skupljao bodove, igrao dobro, dok je s druge strane Sloga redovito gubila, a onda Pod selom odigrala utakmicu dosadašnjeg dijela sezone i poručila da je živa, da neće olako potpisati posljednju poziciju.

Iskusni Nikola Jogun je ranim golom nagovijestio odlično izdanje Sloge, a kada je pred odlazak na odmor domaću mrežu pogodio i Matija Akik iznenađenje se sve jasnije naziralo. Kao i u ranijim utakmicama, nakon sat vremena uslijedio je pad Parasana, kako su ovaj put za razliku od ranijih utakmica već bili u minusu, do kraja se to pretvorilo u pravi potop. Golove za Slogu su do kraja postigli Marko Mandić, Luka Biondić i Luka Banović, dok je na kraju počasni pogodak za domaćina zabio Marko Foro.

Od početka nismo bili u utakmici. Previše grešaka smo napravili, nije bilo brzine, volje, žustrine. Gosti su dali sve od sebe, bili rastrčaniji i zasluženo pobijedili. Do sada najlošija utakmica s naše strane. Ništa, idemo dalje i probati popraviti igru – prokomenitirao je Marko Petrović, trener Parasana.

OMLADINAC – MLADOST 2:0

Omladinac je upisao nova tri boda i ostao u vrhu, na izvrsnom trećem mjestu kojem se malo tko u Čaglinu nadao iako je momčad zaista dobro pojačana ovog ljeta. Koliko je to dobro odrađeno govori i pogled na današnje strijelce, pogađali su Miroslav Lujić i Franjo Kolomaz, iskusni dvojac koji je stigao u ljetnom prijelaznom roku.

Nažalost, osim golova i pobjede, u Čaglinu će utakmicu pamtiti i zbog ozlijede Tomislava Topalovića, trenera i konstruktora ove momčadi.

– Ulazimo dobro u utakmicu i postižemo rano vodstvo u 6. minuti ali ozljedama Jelčića i “mladog” Topalovića sve se zakompliciralo. Postavljamo čvrstu obranu i čekamo grešku gostiju koju i iskorištavamo u 61. minuti iz prekida sjajnim udarcem glavom M. Tanjića. Zatvaramo se do kraja i čuvamo još jedan clean sheet za mali popravak gol razlike. Zahvaljujemo se gostima na fer i korektnoj igri. Topaloviću želimo brz oporavak i čekamo ga u dvorani na nogomet u piće – poručio je Ivan Vidmar, kapetan NK Omladinca Čaglin

DOBROVAC – CROATIA DO 2:0

Dobrovac je konačno došao do pobjede, zaista je iznenađenje kako oni slabo skupljaju bodove ove jeseni, no našli su žrtvu u Donjoj Obriježi. Božidar Tutić je donio vodstvo Dobrovcu u samoj završnici prvog poluvremena, a kada je nakon 10 minuta igre u nastavku zabio i Tomislav Adžijević bilo je jasno da bodovi konačno ostaju u dobrovcu u punom paketu.

GRAŠEVINA – GRANIČAR 3:0

Berba je gotova, Graševina je proigrala. Graničar je pao već u prvom poluvremenu, strijelci za domaće bili su Marko Miroslav i Mirko Soldo, a potonji je u samoj završnici utakmice s bijele točke zabio za konačnih i uvjerljivih 3:0.

Čvrsta utakmica , danas smo trebali ovu pobjedu i napokon je došla. Danas su dečki dobro odradili sve što smo dogovorili i napokon iskoristili šanse koje smo imali. Čestitam dečkima na pobjedi. Nadam se da su i Promili zadovoljni . Gostima čestitam na fer I korektnoj utakmici I sretno dalje – riječi su Darija Pažina, trenera Graševine.

Zaslužena pobjeda domaćina. Moji dečki danas nisu bili na nivou kakvom su bili zadnje tri utakmice. Domaćini su bili solidni, ali smo im mi pomogli i olakšali posao. Puno grešaka smo danas napravili da bi se nadali nekim bodovima. Dišemo kao jedan, zajedno gubimo, zajedno pobjeđujemo i jedva čekamo svi skupa da se iskupimo za sedam dana – poručio je Marko Krmpotić, trener Graničara.

DINAMO – BSK 3:4

Ponovno golijada u Rajsavcu, Dinamo igra svoju igru, uvijek utakmice s puno golova i uvijek zanimljive za gledatelje. Poveli su gosti iz Buka preko Ivana Buturca, domaćin okreće na svoju stranu golovima Antonia Jerkovića i Ivana Triske, ali se na odmor odlazi u egalu nakon što je Rafael Penava pogodio vlastitu mrežu. U nastavku novo vodstvo Dinamu donosi Mirko Blašković koji je u 70. minuti zaradio isključujući drugi žuti kartona što su Bučani kasnije iskoristili i preko Gabriela Marčinovića i Ivana Buturca došli do preokreta i velika tri boda kojima su smanjili zaostatak za Croatijom.

Mojim igračima svaka čast za danas odigranu utakmicu, izgubiti od Buka nije sramota. Njima čestitke na pobjedi a mi moramo riješiti svoje probleme i pobjeđivati. Našem Ivanu brz oporavak – poručio je Zlatko Botički, trener Dinama.

KAPTOL – CROATIA M 1:1

Derbi je opravdao očekivanja, dobra, zanimljiva utakmica, po gol i po crveni na svakoj strani, promašen penal domaćina za pobjedu u završnici… Krenulo je odlično za Kaptol, nakon pola sata igre Valentin Pranjić je iskoristio neodlučnost gostujuće obrane i zabio za vodstvo domaćina.

No, Croatia se brzo vraća, prije odlaska na odmor stvari na početak vraća stroj za golove Krunoslav Kahanek. U 60. minuti isključenje za Marka Piščevića nakon kojeg je došlo do komešanja, stvari su se zakuhale pa je minutu kasnije isključenje zaradio i Anto Barić. U 83. minuti kazneni udarac za domaćina nakon igranja rukom Mateja Romšteina, odgovornost je preuzeo Branko Sadilek, ali ništa od gola, sjajno je njegov udarac zaustavio Tin Prološčić pa su na kraju i jedni i drugi zadovoljni bodom.

Derbi u kojem je utakmica mogla otići i na jednu i na drugu stranu. Ipak na kraju zaslužena podjela bodova. Čestitam svim akterima, a posebno mojoj ekipi koja je pokazala da se može nositi sa svima! – kazao nam je Mile Pavelić, trener Kaptola.

Dobra utakmica, korektna, sa ta dva nešto čvršća starta gdje po mom mišljenju nije trebalo biti isključenja, no dobro. Čestitke i jednima i drugima na dobroj igri, kad se sve zbroji i oduzme negdje je ovo i najrealniji ishod. Nije bilo lako doći u svoje selo, bilo je zanimljivo. Drago mi je naravno da je Mile to sve dobro posložio, Kaptolu puno sreće u nastavku, a mi se okrećemo Gradcu koji nam dolazi u sljedećem kolu – prokomentirao je Krešo Poleti, trener Croatije.

U 11. kolu, u subotu, 05. 11. 2022. u 16,15 sati sastaju se Kuzmica - Parasan dok će se ostale utakmice igrati u nedjelju, 06. 11. 2022. u 14,15 sati, a sastaju se Croatia (M) - Slaven, BSK Buk - Kaptol, Graničar  - Dinamo, Croatia (DO) - Graševina, Mladost - Dobrovac  i Sloga - Omladinac. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 353 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 01 Studeni 2022 11:12