Ponedjeljak, 31 Listopad 2022 09:32

Porazi Požege i Dinama u 10. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 10. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega. Oba kluba s područja grada Požege su poražena. Požega je iznenađujuće izgubila od fenjeraša Papuka dok je Dinamo izgubio na gostovanju kod Tomislava u Donjim Andrijevcima. 

POŽEGA – PAPUK 0:1

Uoči ovog kola sedmoplasirana Požega s petnaest prvenstvenih bodova iz devet susreta nakon svog četvrtog poraza u Okučanima 1:5 priliku za nove bodova imala je u susretu s Papukom iz Velike koji je u susret ušao s jednim prvenstvenim bodom iz devet odigranih susreta.

Od 36. minute gosti su igrali s igračem manje kada je zbog dva žuta kartona igru morao napustiti Marijan Šubara. Mreže su mirovale sve do 85. minute susreta kada trijumf Papuku donosi Dino Banović! Papuku je ovo prva prvenstvena pobjeda iz deset susreta s kojom su se bodovno približili svojim takmacima u borbi za ostanak.

-“Zaslužena pobjeda gostiju koji su sa igračem manje uspjeli doći do 3 boda. Mi smo danas previše toga promašili da bi zaslužili više od poraza. Nije vrijedilo moje upozorenje igrači su utakmicu pobijedili već u tjednu prije.”– trener NK Požega, Željko Mitrović.

-“Napokon pobjeda, moja prva trenerska u ovoj ligi. Igrali smo gotovo 60 minuta s igračem manje. Borili se do posljednjeg atoma snage i zasluženo pobijedili. Domaća ekipa je promašila nekoliko šansi, ali za pobjedu treba imati i sreće. Čestitam svojoj ekipi na pobjedi, danas su svi bili fenomenalni.“- trener Valentin Raguž, NK Papuk Velika

TOMISLAV – DINAMO 4:2

Drugoplasirani uoči ovog kola Tomislav iz Donjih Andrijevaca nakon prošlotjednog poraza u Bukovlju što im je bio tek drugi prvenstveni ugostili su trinaestoplasiranog prije ovog kola Dinamo iz Vidovaca koji je prošlo kolo obilježio šesti prvenstveni poraz u domaćem porazu od Zadrugara 1:2.

Tomislav je poveo u jedanaestoj minuti pogotkom Ivana Tunukovića, da bi Ivan Ivanković u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena udvostručio prednost domaćina. Tomislav Bliznac u 60. minuti diže prednost na 3:0, da bi Dinamo pogotcima Karla Vukovića u 69. i tri minute kasnije Krešimira Jakoubeka smanjio na 3:2. Konačnih 4:2 postavio je Karlo Kokanović u 83. minuti susreta.

Tomislavu je ovo šesta prvenstvena pobjeda s kojom je ponovno, barem privremeno, preuzeo vodstvo na ljestvici županijske lige s obzirom da Slavonac iz Bukovlja svoj susret igra u nedjeljnom programu.

“Zaslužena pobjeda protiv odlične mlade ekipe Dinama. Imali smo 3:0 i onda naivno primamo dva gola i gosta vraćamo u igru. Na sreću dajemo četvrti gol i upisujemo nova tri boda koja su u ovom trenutku najvažnija pogotovo nakon teškog poraza od Slavonca u prošlom kolu. Ekipi Dinama i njihovom treneru čestitke na prikazanoj igri i želimo im sretno dalje.” – trener Ivan Pavković, NK Tomislav Donji Andrijevci

- “Čestitam domaćinima na zasluženoj pobjedi, bili su dovoljno dobri da iskoriste neke od šansi i osvoje bodove, mi smo odigrali pošteno do zadnje minute iako smo danas imali sedam juniora u ekipi držali smo se do kraja. Bit će teško do kraja ali predati se nećemo bez obzira na sve što nas prati u terenu ali i izvan njega.”- komentirao je za Sportalo trener Dinama, Krunoslav Podoljak. 

Rezultati 10. kola : Požega - Papuk 0:1, Tomislav - Dinamo 4:2, Lipik 1925 - Slobodnica 4:2, Mladost - Jakšić 2:2, Slavonac (NK) - Hajduk 3:1, Zadrugar - Psunj Sokol 3:2, Sikirevci - Slavonac (B) 0:3.

U 11. kolu, u subotu, 05. 11. 2022. s početkom u 14,00 sati sastaju se Slavonac (B) - Lipik 1925, Dinamo - Sikirevci, Papuk - Zadrugar, Jakšić - Požega i Hajduk - Mladost. U nedjelju, 06. 11. 2022. u 14,00 sati igrat će Slobodnica - Slavonac (NK) i Psunj Sokol - Tomislav. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 346 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 07 Studeni 2022 09:51