Četvrtak, 03 Studeni 2022 09:04

Juniori Slavonije poraženi od Osijeka u polufinalu Kupa Slavonije i Baranje

POŽEGA - U finalu juniorskog Kupa Slavonije i Baranje sastat će se mlade momčadi Osijeka i Cibalije koje su jučer u polufinalnim dvobojima bile bolje od Slavonije i Vukovara 1991.

Dvoboj Slavonije i Osijeka bio je zaista sjajan, pravi festival talenta na požeškoj Rekreaciji. Gosti su naravno startali kao favorit unatoč činjenici da Slavonija ima jednu odličnu generaciju koja je u borbi za naslov prvaka i pokušaj proboja u 1. HNL u kojoj ih već u nedjelju čeka utakmica koja je i važnija od ove, domaći ogled protiv Đakovo Croatije.

Na kraju je Osijek zasluženo slavio, postigao je dva fantastična dalekometna gola, oba s oko tridesetak metara, prvog je iz slobodnog udarca postigao Petar Ivančan, a drugog iz igre Amar Zahirović. No, imaju domaći za čim žaliti, kod 0:0 su pogodili vratnicu, kod 0:1 je Adriano Ugrešić, vratar gostiju čudesnom intervencijom spašavao svoju mrežu.

Kod 0:2 Plavi nisu gubili glavu, brzo su smanjili preko Benedikta Romića, a onda u posljednjim sekundama Ugrešić još jednom sjajno brani, ovoga puta udarac kapetana domaćih Marka Milobare. Osijeku zaslužena pobjeda i finale, Slavoniji spoznaja da je zaista moćna i kvalitetna. Oglas

Posebno je bilo lijepo gledati dvoboje dvije desetke, Luke Barića i Martina Šubare, kakvi su to španeri! Ne zna se koji je bolji, koji više daje svojim momčadima. Kod Šubare smo pomalo i zaboravili da je junior s obzirom da je neizostavan u seniorskoj momčadi Plavih, tamo možda i ne vrednujemo dovoljno njegov talent i činjenicu da je riječ o još uvijek vrlo mladom igraču, ovdje se vidi prava klasa. Luka je pak pravi dinamit, ima ga svugdje, dijeli lopte poput iskusnog igrača, ako nastavi ovako prva momčad Bijelo plavih mu je – suđena!

U drugom polufinalu Cibalia je slavila u susjedskom okršaju protiv Vukovara 1991, presudio je pogodak Mihaela Pudića iz 23. minute, a tokom čitavog susreta Vinkovčani su pokazali više i njihovom slavlju nema zamjerke. U finalu nas tako čeka slavonski “El Classico” Osijek – Cibalia!

(sportalo.hr)

Pročitano 569 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 03 Studeni 2022 09:16