Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 14 Studeni 2022 10:34

U 12. kolu 1. ŽNL nogometaši Croatie pobjedom nad BSK Bukom osvojili jesenski naslov, Parasan poražen u Gradcu

POŽEGA - Što se tiče borbe za jesensku titulu priča je gotova, ostalo je još samo odraditi posljednjih 90 minuta jesenskog dijela sezone i požeško slavonski prvoligaši mogu na zasluženi odmor. U najboljem raspoloženju će ga provesti Mihaljevčani. 

SLAVEN – PARASAN 4:2

Gračani su domaće obveze u 2022. godini završili pobjedom nad Parasanom, s obzirom na brojne izostanke bilo je očekivano teško, no nakon svega pamte se i pišu samo bodovi. Uvodne minute je privatizirao Antonio Hip koji je u desetak minuta uspio pogoditi i protivničku i vlastitu mrežu, no nedugo nakon poravnanja Petar Jozić ponovno donosi domaćinu prednost. S vodstvom Slavena 2:1 se otišlo i na odmor, a u nastavku kapetan Robert Nović s bijele točke zabija za 3:1. Nikola Franikić se 20ak minuta prije kraja pobrinuo za uzbudljivu završnicu u kojoj je domaće bodove potvrdio Josip Mušković.

Na kraju zaslužena pobjeda Gradca. Mislim da smo mogli više, ali oni su svoje zabili, a mi nismo. Po meni dvojbeni penal je riješio utakmicu. Domaćinu čestitam na pobjedi, a mi se idemo skupiti i odigrati zadnju utakmicu ovog dijela prvenstva – izjavio je Marko Petrović, trener Parasana.

OMLADINAC – KUZMICA 2:2

Uzbudljivo je bilo u Čaglinu, a dvoboj protiv Kuzmice Omladinac je završio podjelom bodova. Nezaustavljivi Denis Iličić je donio vodstvo Kuzmici u otvaranju dvoboja, a Omladinac se vraća s bijele točke s koje je precizan bio Ivan Blagojević. Ipak, na odmor se ide s vodstvom gostiju, za to se pobrinuo Mislav Brnčić. Tih 1:2 je bilo aktualno sve do 88. minute kada se Omladinac golom Antonija Šimića spašava domaćeg poraza.

Teška prvenstvena utakmica gdje je na vidjelo došla individualna kvaliteta Antonia Šimića te je sa tim pogotkom prestigao na ljestvici strijelaca Karla Brkanovića – izjavio je Tomislav Topalović, trener Omladinca.

Utakmica u kojoj smo u prvom dijelu imali prilika da odemo i s većom prednosti na odmor. U drugom je domaćin bio malo opasniji, svaki prekid pa i aut je ubacivao u kazneni prostor pa je tako pred kraj utakmice i izjednačio – kazao nam je prvotimac Kuzmice Josip Banožić.

DOBROVAC – SLOGA 2:1

Sloga nije uspjela doći do još jedne senzacije, no dobra partija novi je dokaz da su se u Trenkovu probudili i da rade na ostanku među prvoligašima i u sljedećoj sezoni i svakako imaju puno pravo računati da mogu do tih pozicija. Na odmor su gosti išli s golom prednosti kojeg je postigao Luka Biondić, no sredinom drugog poluvremena Dobrovac ipak dolazi do preokreta i važnih bodova koje su mu osigurali Leonardo Rusmir i Matija Šimunović.

GRAŠEVINA – MLADOST 3:1

Stane na jednoj strani, krene na drugoj. Stala berba grožđa, krenula berba bodova. Možda to nije bila najdojmljivija igra, ali je bio najdojmljiviji izgled Graševine do sada. Novi dresovi su brutalno dobri! Branko Šaur je postigao prvijenac u lila dresovima, a da ništa ne bude li-la pobrinuo se Vinko Kljajić s dva gola, da bi za goste iz Pavlovaca počasni pogodak postigao Robert Kovačević.

Teška utakmica, dobar protivnik, ali opet se pokazalo da nismo baš pravi na svom terenu. Dali smo Golove na vrijeme, a gosti svoje prigode u prvom poluvremenu nisu iskoristili. Čestitam dečkima, evo dobra mini serija od tri pobjede. Gostima sretno dalje – kazao nam je Dario Pažin, trener Graševine.

Po meni je to bila utakmica između dviju podjednakih ekipa. Tijekom utakmice je bilo perioda kada smo bili bolji i stvorili smo nekoliko fantastičnih prilika iz kojih nismo uspjeli zabiti. Realizacija se sada NK Mladosti pokazala kao ozbiljan nedostatak i morati ćemo poraditi na tome. U svakom slučaju pohvaljujem svoje dečke i preuzimam odgovornost za poraz, a ekipi NK Graševine čestitam na pobjedi. Idemo dalje! – poručio je Željko Lusch, trener Mladosti.

DINAMO – CROATIA 8:0

U subotu je Dinamo odigrao svoju najbolju utakmicu sezone, osim uobičajeno raspucanog napada koji je ipak bio i posebno inspiriran, ovoga puta su Rajsavčani uspjeli sačuvati svoju mrežu i od svojih su se navijača oprostili na impresivan način, nešto kao puno poznatiji imenjak dan kasnije na Rujevici. Pola sata su gosti iz Donje Obriježi odolijevali a onda je procurilo i do odmora je već bilo nedostižnih 3:0 što se u konačnici pretvorilo u pravi potop Croatije. Strijelci za Dinamo bili su po dva puta Jakov Jakić, Zvonimir Metić i Ivan Triska, a po jednom Jure Obradović i Filip Martinović.

Golijada u Rajsavcu! Čestitka mojim igračima na ozbiljnoj utakmici, ide dupla premija od trenera! Našem Ivanu brz oporavak – poručio je Zlatko Botički, trener Dinama.

KAPTOL – GRANIČAR 0:0

Ne pretjerano sadržajna utakmica u Kaptolu, premiju su uglavnom zaslužili defanzivci s obje strane koji su posao odradili maksimalno dobro, mreže su mirovale svih 90 minuta, pa se uoči posljednje utakmice sezone i u Kaptolu i u Zagrađu moraju zadovoljiti osvojenim bodom.

Utakmica u kojoj sam imao dojam da se igralo još 90 minuta da nitko ne bi zabio gol. Mi malo bolji u polju, gost priprijetio iz 2-3 polukontre. Na kraju najrealnije. Čestitam svim akterima na fer i korektnoj utakmici – izjavio je Mile Pavelić, trener Kaptola.

Bod velik kao kuća. Doći u Kaptol i odigrati utakmicu na nulu to ne može svatko. Čestitke mojoj ekipi od prvog do zadnjega. Svi su dali svoj doprinos. Čestike i domaćinu na fer igri i hvala im na gostoprimstvu poslije utakmice. Slijedi nam zadnje kolo i najlakša utakmica polusezone. Dolazi nam jesenski prvak sa najboljim strijelcem lige sa najboljom obranom lige i najboljim trenerom lige, a uz sve to imaju igrača koji je nastupao u prvoj HNL. Sve osim pobjede gostiju bi bilo ravno senzaciji. Veselimo se zadnjem kolu u kojem nemamo ništa za izgubiti a jako puno toga za dobiti – komentirao je Marko Krmpotić, trener Graničara.

CROATIA M – BSK 3:2

Zaista odlična nogometna predstava u Mihaljevcima, derbi u punom smislu riječi! Prekrasan teren kakvog se ne bi posramili ni nekoliko rangova iznad, odlično popunjena ograda i tribine sa oko 500 gledatelja, dvije dobre momčadi željne nadigravanja, pet golova, još nekoliko dobrih prilika i što je jednako važno kao i ranije navedeno – bez ikakvih repova i upitnika oko suđenja.

Bučani su imali dobru priliku u samom otvaranju utakmice, no nakon toga su se ugasili i prvo je poluvrijeme proteklo u popriličnoj dominaciji Croatije koja je osim golova Stjepana Zlomislića i najboljeg pojedinca utakmice Krunoslava Kahaneka imala dvije sjajne prilike koje nije iskoristio Nikola Vasić.

U nastavku kao da na teren izlazi neka druga momčad u žutom, bio je to BSK na kakvog smo navikli, čvrst, žestok ali i razigran što je vrlo brzo došlo na naplatu, u samo osam minuta Ivan Buturac je pospremio dvije lopte iza Prološčića i vratio stvari na početak.

Mogli su Bučani i do kompletnog preokreta, milimetri su dijelili Buturca od hattrikca no za djelić sekunde je zakasnio na drugoj vratnici spremiti loptu u nebranjenu mrežu. Nedugo nakon toga praktično ista situacija na drugoj strani, Vasić je tukao a na drugoj zakasnio Poljaković. Nikada Nikola Vasić na jednoj utakmici nije propustio četiri prilike pa nije niti ovaj put, gostujuća obrana ga je potpuno zaboravila, primio je loptu na desetak metara od Mazala i topovski je spremio u mrežu za pobjedu i naslov jesenskog prvaka 1. ŽNL!

Zabili smo dva lijepa gola, možda odigrali i najbolje poluvrijeme u sezoni, šteta što nismo zabili još barem jedan da riješimo utakmicu jer smo imali prilike za to. U poluvremenu sam upozoravao da moramo isto nastavili, ali moji igrači kao da nisu izašli na teren i na brzinu smo to prokockali. Imali su gosti i mrtvu šansu kod 2:2, mogli su i povesti, ali onda smo skupili snage i došli do tog odlučujućeg pogotka. Čestitke i jednima i drugima, utakmica je stvarno opravdala epitet derbija i mislim da su svi na stadionu mogli uživati u pravom sportskom nadmetanju kao i sudačkoj trojci koja je odradila vrlo dobro svoj posao – rekao je Krešo Poleti, trener Croatije.

Čestitam dečkima iz Mihaljevaca na osvojenom jesenskom naslovu prvaka, mi idemo dalje pripremiti se za sljedeću utakmicu probati pobijediti i s pobjedom završiti sezonu. A onda vidjeti i porazgovarati sa svima pa dogovoriti šta dalje za sljedeći dio sezone – za Sportalo je rekao Josip Jakovljević, trener BSK-a.

U 13. kolu koje je i posljednje kolo prvog dijela sezone, u subotu, 19. 11. 2022. u 15,45 sati sastaju se Kuzmica - Dobrovac, a u nedjelju, 20. 11. 2022. u 13,45 sati igrat će Graničar - Croatia (M), Parasan - Omladinac, BSK Buk - Slaven, Croatia (DO) - Kaptol, Mladost - Dinamo i Sloga - Graševina. 

(sportalo.hr)

Pročitano 413 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 15 Studeni 2022 08:34