Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 14 Studeni 2022 10:35

U 12. kolu MŽNL Požega pobijedila Hajduk (Pakrac) na svom terenu, Dinamo poražen kod Lipika 1925

POŽEGA / LIPIK - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 12. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega. Nogometaši Požege su na svom terenu pobijedili Hajduk (Pakrac) rezultatom 1:0 dok je vidovački Dinamo poražen na gostovanju kod Lipika 1925 rezlultatom 3:1. 

 

POŽEGA – HAJDUK 1:0

Hajduk iz Pakraca također s devetnaest bodova, odnosno učinkom od šest pobjeda, jednim neriješenim ishodom i četiri poraza nakon pobjede u prošlom kolu nad Mladosti iz Sibinja 2:0 gostovao je u Požegi kod istoimenog domaćina koji je u mini krizi s tri uzastopna poraza uoči ovog susreta zauzimao deveto mjesto na prvenstvenoj ljestvici s petnaest osvojenih bodova.

U čvrstom ali kvalitetnom susretu mreže se u prvom poluvremenu nisu tresle, a na pogodak odluke gledatelji su morali čekati sve do 85. minute kada tri vrijedna za Požegu donosi Marin Mijatović.

- “U dobroj i tvrdoj utakmici mislim da smo zasluženo pobijedili. Hajduk je po meni ekipa za sami vrh tablice.Čestitam mom bivšem igraču Ognjenu na izvrsnom radu. Već sad je odličan trener. Sve pohvale sucu na odličnom suđenju. “- trener Željko Mitrović, NK Požega

“Danas smo bili neprepoznatljivi, pogotovo napadački dio ekipe. Domaćin je zasluženo pobijedio. Suđenje kakvo uvijek treba biti.”- trener Ognjen Kafka, NK Hajduk Pakrac

 

LIPIK 1925 – DINAMO VIDOVCI 3:1

Šestoplasirani Lipik nakon remija u Bukovlju 1:1 došao je do ukupno devetnaestog boda uz učinak od pet pobjeda, četiri remija te dva poraza ugostio je Dinamo iz Vidovaca koji je u prethodnom kolu obilježio drugu prvenstvenu pobjedu u domaćem ogledu sa Sikirevcima 2:0, što im je bio ukupno osmi prvenstveni bod.

Gosti su u ovom susretu došli u vodstvo u 23. minuti pogotkom Alena Soline, a na odgovor domaćina čekalo se sve do drugog poluvremena. Tada Darko-Stefan Derenj svojim dvama pogotcima u 48. i 56. minuti okreće susret na stranu Lipika. Tih 2:1 stajalo je sve do 83. minute kada je konačnih 3:1 postavio Teo Duvnjak za šestu prvenstvenu pobjedu Lipika.

- “Od početka smo se nametnuli na terenu no gosti iz jedne šanse dolaze u vodstvo. Gostujući golman je pred kraj poluvremena sačuvao goste od izjednačenja. Na poluvremenu smo se presložili te odmah početkom drugog poluvremena brzo izjednačili i kasnije zasluženo došli u vodstvo. Po prikazanom na terenu zaslužili smo tri boda, gosti su nam pružili dobar otpor te im čestitam na fer i korektnoj igri.”- trener Mario Milašinović, NK Lipik.

-“Domaćinima čestitam na zasluženoj pobjedi , mi nismo mogli bolje od ovoga , puno je tu kadeta i juniora da bi bez iskustva mogli parirati ekipama poput Lipika. Mojim dečkima ništa ne zamjeram pošteno su se borili do kraja a domaćima još jednom čestitam i sretno dalje.”- trener Krunoslav Podoljak, NK Dinamo Vidovci.

Rezultati 12. kola :  Požega - Hajduk 1:0, Tomislav - Papuk 6:1, Lipik 1925 - Dinamo 3:1, Slavonac (NK) - Mladost 3:2, Zadrugar - Jakšić 2:1, Sikirevci - Psunj Sokol 3:5, Slobodnica - Slavonac (B) 1:0.

U 13. kolu koje je i posljednje prvog dijela sezone, u subotu, 19. 11. 2022. u 13,30 sati sastaju se Slavonac (B) - Slavonac (NK), Dinamo - Slobodnica, Papuk - Sikirevci, Jakšić - Tomislav i Hajduk - Zadrugar. U nedjelju, 20. 11. 2022. u 13,30 sati igrat će Psunj Sokol - Lipik 1925 i Mladost - Požega. 

 

(sportalo.hr) 

 

Pročitano 458 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 14 Studeni 2022 11:25