Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 14 Studeni 2022 10:36

Slavonija uvjerljivo u Pleternici pobijedila Slaviju u županijskom derbiju 13. kola 3. NL - Istok i ponovno izbila na 1. mjesto

PLETERNICA - U Pleternici je odigran županijski derbi Slavonije i Slavije u kojem je ulogu domaćina imala ekipa iz Požege koja je podstanar na SZ Šivi, ali se očigledno dobro udomaćila. Na onakvom travnjaku to i nije neki problem. 

Konačni rezultat je malo previsok s obzirom na igru koja je konačno bila – vrlo dobra. Često su utakmice ovih momčadi teško gledljive, a sada su brojne ozljede i kartoni koji su poharali obje strane na teren poslali dosta mlade ekipe pa se više mislilo o napadu nego o obrani.

Puno prilika na obje strane, u 4:1 pobjedi jedan od junaka je Ivan Petković koji je skupio 5 izvrsnih obrana, na drugoj strani Slavonija je dva puta pogađala okvir gola, Karlić je u dva navrata sjajno reagirao tako da se može reći da je utakmica bila vrlo sadržajna, a mogla je proći i bez suca na terenu s obzirom na doslovno tri prekršaja vrijedna pažnje, jedan od njih je i kazneni udarac za domaće, no ta konstantacija je zapravo najbolji mogući kompliment sudačkoj trojci koja je odradila izvrstan posao i niti u jednom trenutku nije bila u prvom planu.

U prvom poluvremenu nešto bolja Slavonija koja je došla do prednosti preko Ivana Antunovića, no barem pola gola može se pripisati Mateju Martinoviću koji je sjajno probio bok i savršeno poslužio Antunovića koji takve stvari ne zna promašiti. Slavija se vratila golom Pave Nikolića s bijele točke, ali samo minutu kasnije “domaći” su ponovno u vodstvu, ponovno je u glavnoj ulozi Martinović koji sada sam zabija, s ruba kaznenog prostora je tukao, lopta od igrača u bloku promijenila smjer i završila u golu.

Dvije sjajne prilike za povratak imao je Valentin Mikić, jednu situaciju oči u oči je zaustavio Petković, u drugoj je prošao i njega i promašio prazan gol. U nastavku najprije dvije dobre šanse Slavije, u obje se istaknuo njihov dugogodišnji kapetan na golu Slavonije, a onda ipak potez dana. Mladi Karlo Kovre je s ruba kaznenog prostora gađao i pogodio suprotnih “90” za 3:1! U samoj završnici nakon još ponešto prilika na obje strane u jednoj gužvi Ivan Antunović dolazi do lopte, ona u gužvi pada pred Kovru koji je s linije gura u mrežu za konačnih 4:1. 

Nakon onog šokantnog poraza u Gradišci gdje mislim da nismo zaslužili izgubiti najvažnije je bilo uzeti bodove i vratiti se u dobro raspoloženje pred ove posljednje dvije utakmice koje će biti vrlo zahtjevne. Imali smo dosta izostanaka ali smo dobro reagirali i zasluženo slavili. Imamo sad evo devet dana da se spremimo za Bedem, nadam se da ćemo biti kompletniji i da možemo odigrati jednu dobru utakmicu. Sad kad smo već stigli ovdje, kad smo osigurali minimalno treće mjesto pokušat ćemo i biti prvi na kraju, četiri boda bi mogla biti dovoljna, šest je svakako pa ćemo se dobro spremiti za to i dati svoj maksimum u tih 180 minuta – kazao je za Sportalo Dalibor Bognar, trener Slavonije.

Rezultati 13. kola : Slavonija - Slavija 4:1, Oriolik - Borac 1:0, NAŠK - Graničar 1:0, Valpovka - Bedem 2:1, Darda - Vuteks Sloga 1:3, Čepin - Omladinac 2:0, Svačić - Đakovo Croatia 1:0, Kutjevo - Sloga 1:0.

U 14. kolu, u subotu, 19. 11. 2022. u 14,00 sati sastaju se Đakovo Croatia - Omladinac, Vuteks Sloga - Čepin, Sloga - Darda, Slavija - Kutjevo i Borac - NAŠK. U nedjelju, 20. 11. 2022. u 14,00 sati igrat će Bedem - Slavonija, Graničar - Valpovka i Svačić - Oriolik. 

Posljednje kolo prvog dijela sezone igrat će se 26. i 27. 11. 2022. U 15. kolu, u subotu, 26. 11. u 13,30 sati sastaju se Slavonija - Graničar, Oriolik - Đakovo, NAŠK - Svačić, Valpovka - Borac, Darda - Slavija i Čepin - Sloga. U nedjelju, 27. 11. u 13,30 sati igrat će Kutjevo - Bedem i Omladinac - Vuteks Sloga. 

(sportalo.hr) 

Pročitano 436 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 14 Studeni 2022 11:14