Ponedjeljak, 28 Studeni 2022 08:28

Slavonija u derbiju 15. kola 3. NL - Istok u Pleternici poražena od Graničara (Županja)

PLETERNICA - U fantastičnom derbiju nogometaši Graničara osigurali su jesenski naslov prvaka 4. HNL Istok odnosno Treće NL pobijedivši nogometaše Slavonije rezultatom 4:2. Bila je to fantastična utakmica kakve gledatelje pune zadovoljstvom, utakmica nakon koje se isključivo priča o nogometu, o prekrasnim potezima s obje strane, sjajnim akcijama kod svih šest golova.

Sjajna je utakmica kad se sudačkoj trojci ne može naći niti minimalne zamjerke i kad je općenito jedina zamjerka – hladnoća.

Graničar zimuje na vrhu, prednost na kraju nije zanemariva, ali nije odlučujuća, nije ona koja će jamčiti nekakav mir u proljeće jer aspiranata na konačnu pobjedu ne nedostaje, prva u redu je Slavonija koja se sigurno neće predati. 

Slavonija nije zaslužila izgubiti, odigrali su hrabro, borbeno, stvorili dovoljno prilika za pobjedu, dvije i realizirali no na kraju su ipak morali pružiti ruku Graničaru i čestitati na pobjedi i jesenskoj tituli. Nije zaslužila izgubiti zbog onog što je danas pokazala, ali i zbog još ponekih stvari. Inače je to mjesto za neke zasebne tekstove, ali ćemo ovdje ipak napisati poneku riječ više o klubu iz Požege. Beskućnici su, treniraju i rade u užasnim uvjetima, uprava kluba se je potrudila omogućiti im kontejnere, u ovoj situaciji je to i najviše i najbolje što se može, ali ti dečki vjerojatno sami znaju koliko im je teško.

Svaku utakmicu igraju u gostima koliko god Slavija izlazila u susret. U istoj kaši su i mlađe kategorije, a u zadnje kolo četiri kategorije ušle su s mogućnošću da se okite naslovom prvaka! Uz to, Šubara, Milobara, Novak i Kovre guraju i u seniorskoj momčadi, igraju, ne dobivaju nekakvu smiješnu minutažu. Na tribinama u Pleternici bio je i gradonačelnik Glavić, nadamo se da će zanemariti sve dušebrižnike i uložiti maksimalan napor da Požega dobije stadion kakav svi ti mladi ljudi zaslužuju.

A sada o prvacima. Graničar je odigrao utakmicu za pamćenje, bez prvog stoperskog tandema su uspjeli jako dobro uštopati najboljeg napadača lige, pozatvarali su i Pehardu i sjajnog Novaka i neumornog Martinovića, napadački su odradili genijalnu utakmicu, složili su pet akcija iz udžbenika, brzi pas na bok, povratna i – gol. Pet akcija četiri gola i u jednom navratu sjajna intervencija Petkovića. Momčad koja ima glavu i rep, koja u svakom trenutku zna što želi i kako do toga doći.

Nakon utakmice nam je trener Ilić kao i obično davao izjavu, a više smo vremena potrošili dok smo došli do najboljeg igrača utakmice nego li na sve ostalo, jednostavno je bilo deset ravnopravnih kandidata, nije bilo slabe karike. Da, i jedanaesti Ivkić je bio sjajan! Graničar je unatoč većem posjedu Slavonije sjajnim akcijama po lijevoj strani došao do dvostruke prednosti golovima Hrvoja Hodaka koji je za drugi gol kojeg je postigao Aron Smolčić fantastično asistirao petom. Nekoliko minuta su domaći bili u šoku, pognutih glava, a onda i njihova sjajna akcija koju je golom okrunio Matej Peharda.

Samo nekoliko minuta nakon toga brza akcija i asist Novaka za Martinovića koji sjajnim udarcem pogađa gredu, a još dvije minute nakon toga ponovno slična akcija, sada je na lopti mladi Ante Novak koji prekrasno pogađa dalju malu mrežicu nemoćnog Ivkića. U drugom dijelu ipak za nijansu manje atraktivna utakmica, Slavonija je dobro pritisnula goste, nekako je visio gol na toj strani, no onda kontra kao iz udžbenika, akcija po lijevoj strani koja je završena ubačajem na desnu gdje je najbrži Marko Pastuović i prednost je još jednom na strani Graničara. Ilićeva momčad je tim golom pratično potvrdila jesensku titulu, ali se nije time zadovoljila pa je preko Josipa Lotara u 82. minuti potvrdila i pobjedu i stvorila si sasvim pristojnu bodovnu zalihu na vrhu ljestvice

Čestitam gostima na pobjedi, a svojim dečkima zaista nemam što zamjeriti nakon današnje utakmice – komentar je Dalibora Bognara, trenera Slavonije.

Top utakmica, ja mislim ljepotica prvenstva! Šest golova, fenomenalan teren, izvrsno suđenje, sjajan protivnik, sjajni mi, svi preduvjeti za vrhunsku partiju su bili tu. Mi smo brzo poveli 2:0, još brže primili dva, u nastavku je domaćin mlio, pritiskao ali smo se uspjeli otrgnuti i s još dva gola doći do velike pobjede. Sva četiri gola smo zabili nakon fantastičnih akcija, mislim da je naša pobjeda potpuno zaslužena iako moram reći da je u drugom poluvremenu bilo samo pitanje tko će zabiti treći, da je pao na drugoj strani pobijedila bi Slavonija. Čestitke mojim dečkima, čestitke Slavoniji, bila je ovo izvrsna utakmica – izjavio je Dražen Ilić, trener Graničara.

Rezultati 15. kola : Slavonija - Graničar 2:4, Oriolik - Đakovo 3:2, NAŠK - Svačić 4:2, Valpovka - Borac 0:2, Darda - Slavija 2:3, Čepin - Sloga 7:0, Kutjevo - Bedem 3:1, Omladinac - Vuteks Sloga 1:1. 

U 16. kolu koje će se igrati početkom ožujka 2023. sastaju se Slavonija - Borac, Đakovo Croatia - Vuteks Sloga, Omladinac - Sloga, Čepin - Slavija, Darda - Bedem, Kutjevo - Graničar, Valpovka - Svačić i NAŠK - Oriolik

(sportalo.hr) 

Pročitano 353 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 28 Studeni 2022 09:20