Utorak, 29 Studeni 2022 11:01

Juniori Slavonije jesenski prvaci Kvalitetne lige mladeži Slavonije i Baranje

POŽEGA - Juniori Slavonije su nedjeljnom pobjedom rezultatom 1:4 na gostovanju u Slavonskom Brodu kod Marsonie osvojili naslov jesenskog prvaka Kvalitetne lige mladeži Slavonije i Baranje. Bilo je to posljednje kolo prvog dijela sezone, a pogotke za "Plave s Orljave" postigli su Karlo Kovre (2), Luka Obućina i Martin Šubara.

Mladi Požežani ostvarili su 9 pobjeda, 1 remi (0:0 kod Grafičara u Osijeku, u 11. kolu) i samo 1 poraz (od Elektre u 0:1 u Požegi u 12. kolu), osvojivši 28 bodova uz gol razliku 43:8. 

Sjajnu jesen odigrali su "plavi momci" i zasluženo na polusezoni drže sam vrh ljestvice. U klubu mogu biti sretni i ponosni na tu mladost, na poštene i karakterne dečke koji pokazuju veliku privrženost klubu i svojim prijateljima. Ove godine juniorska liga je zaista jaka i vrlo izjednačena sa puno kvalitetnih ekipa koje imaju odlične mlade nogometaše u svojim redovima.

Iako je ostalo još nekoliko zaostalih utakmica drugih klubova, Požežani će sigurno prezimiti na prvom mjestu gdje žele ostati i na kraju sezone. Juniore Slavonije na proljeće čekaju novi izazovi i puno teških prepreka koje treba savladati.

Slavonija od svih konkurenata ima najviše igrača koji igraju na oba kolosijeka odnosno subotom nastupaju za seniore a nedjeljom za juniore. Radi se o čak 10 igrača. To su Karlo Kovre, Ante Novak, Martin Šubara, Marko Milobara, Roko Anić, Ivan Lončarević, Toni Barišić, David Vidović, Filip Margeta i Mateo Ivanešić. Mladići požeškog kluba su pokazali da i u seniorskom nogometu mogu participirati i ponizno skupljaju minutažu, učeći od starijih i iskusnijih suigrača.

Juniorsku momčad su s klupe vodili treneri Krešimir Čuljak i Krešimir Brkić koji je i voditelj omladinskog pogona kluba, a jesenski naslov osvojili su : vratari Ivan Kraljak i Matko Deanović te igrači Ivan Bezjak, Lovro Blažević, Ivan Lončarević, Filip Margeta, Marko Milobara, Tin Kelebuda, Matej Mihelec, Martin Šubara, Toni Barišić, David Vidović, Roko Anić, Karlo Kovre, Ante Novak, Luka Obućina, Mateo Ivanešić, Adam Jovanović, Bendikt Romić, Kristian Kopilaš, Leon Bošković i Leon Gabrijel Januš. 

Najbolji strijelac Slavonije u prvom dijelu sezone je Karlo Kovre sa 10 pogodaka. U listu strijelaca još su se upisali Marko Milobara 5, Benedikt Romić 5 (1 KU), Roko Anić 3, Mateo Ivanešić 3, Matej Mihelec 3, Ante Novak 3, Martin Šubara 3, Luka Obućina 2, Jurica Rotim 1, Lovro Blažević 1, Tvrtko Janković 1, Tin Kelebuda 1, Ivan Lončarević 1, David Vidović 1. 

Karlo Kovre postigao je i 4 pogotka za prvu momčad Slavonije u 3. Nogometnoj ligi - Istok dok je Ante Novak za seniore zabio 2 puta. 

 

 

Pročitano 643 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 29 Studeni 2022 11:45