Četvrtak, 15 Prosinac 2022 12:55

Krešo Poleti je novi trener prve momčadi Nogometnog kluba Slavonija

POŽEGA - Nakon četiri godine vladavine Dalibora Bognara klupu požeške Slavonije preuzeo je Krešo Poleti. Tako je odlučio Izvršni odbor kluba na jučerašnjoj sjednici, klupsko vodstvo na čelu s predsjednikom Tomislavom Čabrajom odlučilo se za trenera koji iznimno dobro zna kako se osvajaju titule, što možda i samo po sebi govori o ambicijama kluba. 

Odlučili smo se za svojevrsni zaokret nakon četiri godine, klupska ambicija je naslov prvaka i plasman u viši rang, smatramo da to ovaj klub i grad zaslužuju, ali ne želimo postaviti nekakav imperativ pred trenera i momčad. Vraćamo se u Požegu, igrat ćemo na Rekreaciji gdje su stvoreni uvjeti za ovu ligu, sljedećeg tjedna preuzimamo umjetnu travu, radi se na papirologiji za novu zgradu, nadam se da će tokom sljedećeg ljeta biti izabran izvođač radova. Klupska škola radi jako dobro, imamo dosta mladih kvalitetnih igrača, dobri su i rezultati iako oni nisu primarni u tom dijelu kluba. Nekakav naš dugoročni plan je da igramo na nacionalnoj razini, ako se ukaže prilika da to bude već u sljedećoj sezoni bit ćemo sretni, ako ne potrudit ćemo se u sljedećoj sezoni napasti to prvo mjesto i izboriti se za taj cilj – rekao nam je predsjednik Slavonije Tomislav Čabraja.

Krešo Poleti je već bio na klupi Slavonije i ostvario je na njoj zapažene rezultate, osvojio je naslov prvaka u 1. ŽNL, zatim kroz kvalifikacije izborio plasman u 3. HNL koju je i osvojio s velikih 11 bodova prednosti u odnosu na BSK iz Bijelog Brda. Osvajanje trofeja nastavio je u Kaptolu, tri puta se okitio titulom prvaka 1. ŽNL, a s istom misijom otišao je u Mihaljevce te s tamošnjim Croatiom osvojio jesensku titulu uz samo jedan remi i 13 pobjeda u polusezoni.

Ja se prije svega moram zahvaliti svima u Mihaljevcima, od predsjednika i uprave preko igrača do navijača, stvarno su se pokazali kao prava gospoda, mislim da smo napravili velike stvari i nadam se da je ovo doviđenja a ne zbogom. Vjerujem da svi razumiju da je Slavonija ipak neka druga priča, veliki klub uz kojeg me vežu i emocije i uspomene i na igračke i na trenerske dane i da jednostavno nisam mogao odbiti poziv predsjednika Čabraje. Ekipa je jako dobra, zasluge za to idu i kolegi Bognaru koji ih je dobro posložio, ja ću imati neke drugačije zahtjeve, vjerujem da ćemo se brzo uskladiti i posložiti ekipu koja igra dobar nogomet i koja osvaja bodove. Malo je nezahvalno preuzeti ekipu ovako u polusezoni, nemamo mogućnost dovesti nekakvo pojačanje, no znam da je tu puno jako dobrih mladića kojima ćemo dati priliku i vidjeti možemo li u njima dobiti to što tražimo – za Sportalo je rekao Krešo Poleti, trener Slavonije.

(sportalo.hr)

Pročitano 605 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 15 Prosinac 2022 13:00