Utorak, 07 Veljača 2023 08:29

Svečano otvoren teren s umjetnom podlogom na igralištu Nogometnog kluba Slavonija

POŽEGA - Svečano je bilo jučer na igralištu Nogometnog kluba Slavonija u Požegi gdje je službeno u pogon pušten teren s umjetnom travom uz prisustvo gradonačelnika Požege dr. Željka Glavića, zamjenika županice Ferdinanda Trohe te predsjednika NS PSŽ Drage Lucića i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Marijana Kustića.

Teren je izgrađen u suradnji Grada i HNS-a a vrijednost mu je 2,2 milijuna kuna, a osim za prvu momčadi i školu nogometa Slavonije služit će i ostalim klubovima sa šireg požeškog područja. U svom govoru predsjednik Slavonije Tomislav Čabraja zahvalio je Gradu i Savezu na ovoj investiciji koja će puno značiti za razvoj nogometa u Požeštini, te odmah potom pozvao u pomoć kada je i gradnja klupskih prostorija i tribine koji su uništeni u velikom nevremenu prije dvije godine.

Izaslanik županice Antonije Jozić Ferdinand Troha je istaknuo važnost ove investicije kada su u pitanju oni najmlađi koje je iznimno važno što više dovoditi na sportska borilišta te im tamo stvoriti što bolje uvjete za pravilan razvoj.

Predsjednik Nogometnog saveza Požeško slavonske županije Drago Lucić se zahvalio Predsjedniku HNS-a Marijanu Kustiću što je prepoznao važnost ove investicije, istaknuo je kako su ranije u županiji izgrađena četiri terena manjih dimenzija, a sada i ovaj punih na kojem se nesmetano mogu odigravati utakmice. U svom je govoru isto tako zahvalio i Gradu i gradonačelniku Glaviću na onom što su oni sa svoje strane učinili kako bi i ovaj kraj imao priliku u najboljim mogućim uvjetima razvijati neke buduće reprezentativce.

Grad Požega pod vodstvom Željka Glavića zaista ozbiljno investira u sportsku infrastrukturu, a ovo je samo još jedan dokaz nakon uređenja uvjeta na “Rekreaciji”, pa rekonstrukcije rasvjete u SD Tomislav Pirc te poboljšanja uvjeta na Teniskim terenima. No, krunu tih ulaganja tek očekujemo, o tomu je progovorio i sam gradonačelnik u svom govoru.

Nakon uobičajenih zahvala svima koji su sudjelovali, evociranja svojih uspomena na davne godine na stadionu Slavonije, gradonačelnik Glavić je istaknuo odlučnost da se projekt izgradnje nove zgrade i tribine privede kraju u što kraćem mogućem roku, isto tako rekavši da se svakodnevno radi na svoj potrebnoj dokumentaciji kako bi se moglo krenuti s građevinskim radovima.

Za kraj se okupljenima obratio i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić koji se pohvalio kako je ovo 21. teren s umjetnom travom čiju je izgradnju financijski pomogao Savez te najavio da to nije kraj, da je ulaganje u infrastrukturu interes Saveza kako bi se stvarali novi Modrići te kako bi reprezentacija i dalje mogla biti točka zajedništva, veselja i uspjeha Hrvatske.

 

(sportalo.hr)

Pročitano 241 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 07 Veljača 2023 12:17