Ponedjeljak, 27 Veljača 2023 10:16

Nogometaši Slavonije u Požegi poraženi od Borca (Kneževi vinogradi) u 16. kolu 3. NL - Istok

POŽEGA - Derbi kola ponudio je dinamičnu utakmicu, no ipak ne na razini one koju su ove dvije momčadi ponudile u ljetnom otvaranju sezone. Sam početak je dao naslutiti da bi moglo ponovno biti golijade, tek što se krenulo igrati Borac je preko Marka Prugovečkog došao do prednosti. Slavonija je napadala, prijetila i konačno u 23. minuti preko Mateja Peharde došla do poravnanja.

Odluka o pobjedniku pala je u 75. minuti kada je mladi debitant Žarko Dominik Jakovljević zatresao vlastitu mrežu, iako bi trener Požežana rekao da su za taj gol puno veći krivci njegovi puno iskusniji suigrači. Sve u svemu, Borac nastavlja sa sjajnim rezultatima, momčad Saše Balatinca je ponovno prvi pratitelj vodećeg Graničara. 

Mi smo pobjedu promašili u prvom poluvremenu kada nismo iskoristili nekoliko dobrih prilika, u drugom nas je stigla kazna. Uprava kluba je odlučila da ćemo u ovoj polusezoni davati veliku minutažu našim mladim snagama iz škole nogometa, danas smo od početka imali petoricu mladića koji sigurno zaslužuju šansu, pokazali su i danas potencijal. Žao mi je što je najmlađi od njih Žarko Dominik Jakovljević na kraju postigao taj autogol iako nije njegova krivnja, a odigrao je odličnu utakmicu. Borac se pokazao kao kvalitetna momčad, iskusni su, kaznili su naše greške i zasluženo slavili te im moramo čestitati na tome – riječi su Kreše Poletija, trenera Slavonije.

Prvo čestitam dečkima na pristupu, prikazanoj igri i velikoj pobjedi. A kada nešto pripremate i onda to ekipa sprovede u djelo ne preostaje ništa drugo nego bit presretan. Odlično smo otvorili utakmicu s ranim pogotkom, odlično stajali na terenu svih 90 minuta, dobili nespretno gol za izjednačenje, imala je Slavonija još nekih poluprilika koje nije iskoristila ali ni mi nismo bili bezopasni po njihov gol. Pred kraj iskorištavamo jednu našu priliku i dolazimo do prednosti, a nakon toga toga imamo zicera kojeg na žalost nismo iskoristili kako bi mogli mirno privesti utakmicu kraju, ovako su domaći još pred kraj prijetili iz prekida ali bez opasno po naš gol. Odlično otvaranje polusezone i idemo dalje pripremati se za sljedeću utakmicu – izjavio je Saša Balatinac, trener

Ostali rezultati 16. kola : Đakovo Croatia - Vuteks Sloga 5:0, Čepin - Slavija 4:0, Darda - Bedem 0:1, Valpovka - Svačić 3:1, NAŠK - Oriolik 0:0.

Zbog velike količine padalina snijega nije bilo moguće odigravanje nedjeljih susreta (Kutjevo - Graničar, Omladinac - Sloga. Odgođene bi utakmice trebale biti odigrane u ožujku i to tijekom tjedna. 

U 17. kolu Slavonija u nedjelju. 05. 03. 2023. u 15,00 sati gostuje kod Svačića u Starom Slatiniku. U isto vrijeme sastaju se i Graničar - Darda te Bedem - Čepin. Dan prije, u subotu, 04. ožujka s početkom u 15,00 sati igrat će Našice - Đakovo Croatia, Oriolik - Valpovka, Borac - Kutjevo, Slavija - Omladinac i Sloga - Vuteks Sloga. 

 

(sportalo.hr)

Pročitano 414 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 27 Veljača 2023 11:55