Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 06 Ožujak 2023 08:53

Nogometaši Slavonije pobijedili u gostima Svačić (Stari Slatinik) u utakmici 17. kola 3. NL - Istok

STARI SLATINIK - Krivi korak na početku proljeća nogometaši Slavonije su ispravili u Slatiniku gdje su golovima Mate Marčetića i Mateja Peharde u drugom poluvremenu došli do sva tri boda. Slavonija je odigrala izvrsnu utakmicu, pokazala da kada je na okupu onaj stariji dio momčadi i dalje, čak i bez Ivana Antunovića, i te kako ima kvalitetu. Svačić je pak ovim porazom napravio veliki korak u nazad, još uvijek ima određenu bodovnu prednost u odnosu na posljednji dvojac, no sada to više ne izgleda baš mirno iako bi zbog kvalitete momčadi u nastavku sezone ipak morao uploviti u mirnije vode.

I više nego zaslužena pobjeda Slavonije. Mi smo totalno podbacili, za 90 minuta nismo napravili polušansu! Kao da smo mislili da će biti lako protiv Slavonije, tko je tako mislio gadno se prevario. Rekao sam dečkima prije da nam je ovo jako važna utakmica, ili ćemo se odvojiti prema sredini i imati mirnu polusezonu ili ćemo se boriti za ostanak do kraja, nažalost izgleda da će biti ovo drugo. Dva kola i dva poraza, nije nimalo ugodno. Idemo sad u Kutjevo, sve znamo jedni o drugima, nema tajni, znamo da su osokoljeni s ovom pobjedom nad Borcem, ali idemo odigrati hrabro i pokušat nešto napravit tamo – riječi su Maria Tadića, trenera Svačića.

– Čestitam dečkima na danas odrađenom, nakon onog neugodnog uvodnog poraza skupili smo se, dobro trenirali kroz tjedan i to nam se vratilo. Čvrsto smo se postavili od početka, imali smo brz protok lopte, dijelom smo pustili Svačić da igra i koristili svoje šanse. Praktično smo ih ostavili bez udarca u okvir gola i jako sam zadovoljan kako smo izgledali danas. Čestitke i domaćinu i sudačkoj ekipi na vrlo korektnoj utakmici – komentirao je Krešo Poleti, trener Slavonije.

Rezultati 17. kola : Svačić - Slavonija 0.2, Graničar - Darda 4:1, Bedem - Čepin 1:1, Našice - Đakovo Croatia 2:2, Oriolik - Valpovka 3:2, Borac - Kutjevo 1:2, Slavija - Omladinac 2:0, Sloga - Vuteks Sloga 2:1. 

U narednom, 18. kolu Slavonija će ugostiti Oriolik (Oriovac), a ta utakmica će se igrati u subotu, 11. 03. 2023. s početkom u 15,30 sati na igralištu NK Požega, na Sportsko - rekreacijskom centru. U isto vrijeme igrat će i Đakovo Croatia - Sloga, Vuteks Sloga - Slavija, Čepin - Graničar, Darda - Borac i Valpovka - NAŠK. U nedjelju, 12. 03. 2023. u 15,30 sati sastaju se Kutjevo - Svačić i Omladinac - Bedem. 

 

(sportalo.hr)

Pročitano 332 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 06 Ožujak 2023 10:28