Utorak, 14 Ožujak 2023 11:20

Croatia, Parasan i Lipa prošli 1. kolo Županijskog nogometnog kupa

POŽEGA   -Požeško slavonski nogometaši sa službenim su nastupima u 2023. krenuli prvim kolom Županijskog kupa u kojem se kao iznenađenje ističe slavlje Lipe nad Kaptolom te djelomično Parasana nad Kuzmicom. Branitelj naslova BSK je na Hrvatskinji s uvjerljivih 4:0 bio bolji od Graševine, a praktično je sve bilo jasno već nakon 8 minuta igre kada je Žuta podmornica imala 2:0.

Lipa i Kaptol su 90 minuta odradili bez golova, a u lutriji jedanaesteraca bolji su bili lideri 2. ŽNL koji će tako jedini iz tog natjecanja u osminu finala. U graničarskom derbiju uvjerljivo slavlje Zagrađana koji su odigrali nevjerojatnih 20ak minuta i Dragovoljcu u periodu od 38. do 61. zabili pet komada, od čega su dva djelo Eugena Pauna

Uz Lipu najviše uzbuđenja bilo je u Golobdrcima gdje je Parasan rano poveo, pa zapucao kazneni udarac, a onda u završnici pravi šou, Kuzmica radi preokret na 1:2, ali se Parasan ne predaje nego i on radi preokret i prolazi dalje rezultatom 3:2 uz dva gola svog prvog topnika Nikole Franikića.

U Čaglinu na kraju uvjerljiva pobjeda Omladinca protiv Slavena, dva brza gola domaćina su odlučila utakmicu pa Topalovićeva momčad vrlo optimistično putuje u Gradac na prvenstveni ogled sljedeće nedjelje.

Robert Kovačević bio je junak pobjede Mladosti u Trenkovu, postigao je dva pogotka u 3:1 slavlju Pavlovčana. Domaća Sloga je platila danak dekoncentraciji na početku oba poluvremena kada su gosti postigli po pogodak i otvorili si put do pobjede.

Najuvjerljivije slavlje u prvom kolu upisala je Croatia (Mihaljevci) koja je u Dobrovcu pokazala da u proljeće neće biti ništa drugačije nego jesenas kada je 1. ŽNL u pitanju, četiri komada Krunoslava Kahaneka, po jedan Matiasa Šulca i Nikole Vasića, najjači Parmakovićevi aduti su već sada u formi i Dobrovac nije imao nikakve šanse!

 

(sportalo.hr)

Pročitano 358 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 14 Ožujak 2023 11:29