Petak, 17 Ožujak 2023 08:44

U 15. kolu MŽNL u nedjelju, 19. 03. u 15,30 sati Dinamo u Vidovcima domaćin Slavoncu (Nova Kapela), a Požega gostuje kod Zadrugara u Oprisavcima

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Nogometaši Požege i Dinama (Vidovci) proteklog vikenda nisu igrali svoje utakmice 14. kola Međužupanijske nogometne lige pa s nastavkom sezone kreću u nedjelju, 19. 03. 2023. kada će odigrati utakmice 15. kola. Dinamo je u 14. kolu bio slobodan jer je Slavonac (Bukovlje) s kojim su Vidovčani trebali igrati odustao od natjecanja dok je Požegi utakmica protiv Slavonca u Novoj Kapeli odgođena zbog poplavljenog igrališta. 

Jedini subotnji susret u okviru 15. kola igrat će petoplasirani Lipik 1925 koji će ugostiti jedanaestoplasirani Jakšić. Razlika između ova dva takmaca samo je pet bodova pa je jasno koliku važnost ima ovaj susret za oba sastava. Također, oba kluba su prethodno kolo obilježile neriješen ishod pa će u ovom susretu zasigurno ići na sva tri boda. 

Zadrugar iz Oprisavaca nakon pobjede u proteklom kolu kod Mladosti iz Sibinja 0:2 pobjegao je najbližem konkurentu za naslov na osam bodova. U ovom kolu čeka ih domaći susret s osmoplasiranom Požegom kojoj će ovo biti prvi proljetni ispit nakon što im je u prošlom kolu odgođen susret sa Slavoncem iz Nove Kapele, a zanimljivo i sa susretom manje samo su na dva boda od formalno drugoplasiranog Psunj Sokola iz Okučana.

Velika gužva na tablici u borbi od drugog pa sve do jedanaestog mjesta među kojima je razlika sedam bodova garantira još jedno odlično kolo! Jedan takav susret bit će između devetoplasiranih Sikirevaca s dvadeset bodova na kontu i sedmoplasiranog Hajduka iz Pakraca koji je istovremeno prikupio dva prvenstvena boda više. Domaćin u susret ulazi nakon remija na gostovanju u Jakšiću, dok je Hajduk u iznimno zanimljivom susretu s 3:2 svladao Tomislav.

Nedjeljni program nastavlja se susretom u Vidovcima gdje jedanaestoplasirani Dinamo s jedanaest osvojenih bodova dočekuje u sklopu petnaestog kola trenutno šestoplasirani Slavonac iz Nove Kapele, koji napomenimo ima uz 22 osvojena boda ima susret manje!

U Donjim Andrijevcima formalno trećeplasirani Tomislav pod novim vodstvom trenera Bernarda Brnjića traži povratak na pobjedničke staze u susretu s Mladosti iz Sibinja koja je trenutačno trinaestoplasirana momčad ljestvice s osam bodova, a u proteklom kolu poražena je u domaćem susretu od vodeće momčadi lige Zadrugara s 0:2.

Desetoplasirana Slobodnica nakon neriješenog ishoda u Okučanima s devetnaest bodova dočekuje u nedjelju Papuk iz Velike koji je u proljeće ušao s domaćim neriješenim ishodom s Lipikom bez pogodaka što im je bio peti prvenstveni bod.

Rezultati 14. kola :  Mladost - Zadrugar 0:2, Hajduk - Tomislav 3:2, Jakšić - Sikirevci 1:1, Papuk - Lipik 1925 0:0, Psunj Sokol - Slobodnica 1:1. Slavonac - Požega odgođeno. Dinamo - slobodan

U 15. kolu, u subotu, 18. 03. 2023. u 15,30 sati sastaju se Lipik 1925 - Jakšić. U nedjelju, 19. 03. 2023. u 15,30 sati igrat će Zadrugar - Požega, Dinamo - Slavonac, Slobodnica - Papuk, Sikirevci - Hajduk i Tomislav - Mladost. Slobodan je Psunj Sokol. 

(sportalo.hr)

Pročitano 320 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 17 Ožujak 2023 09:13