Ponedjeljak, 27 Ožujak 2023 08:01

Slavonija odigrala neodlučeno, 1:1 s Valpovkom u 20. kolu 3. Nogometne lige - Istok

POŽEGA - Utakmicom Slavonije i Valpovke otvoreno je 20. kolo Treće NL Istok, a susret je završen podjelom bodova zahvaljujući kasnom pogotku kojeg je postigao Dino Bognar. Iako bi se po golovima moglo zaključiti da se na požeškoj Rekreaciji igrala uzbudljiva utakmica to i nije bilo baš tako.

Rani gol domaćina, izjednačenje Valpovke u posljednjim minutama scenarij su iz kojeg se može zamisliti vrlo dobra, dinamična utakmica, ali najvećim dijelom bila je riječ o pravoj uspavanci bez puno suvisle akcije. Početak je bio spektakularan, točno trideseta sekunda utakmice, lopta je na 20-ak metara od gostujućeg gola, obrana Zelenih vrlo neodlučna, a Matej Martinović igra u životnoj formi, okrenuo se prema golu, pustio je loptu malo preko vanjske i smjestio je doslovno “u 90”. Velemajstorija! 

Nakon takvog gola, na sjajnom terenu i po doslovno savršenom vremenu za igru očekivalo bi se rasplamsavanje igre, no nažalost ništa od toga. Dosta sporo, s puno krivih odluka na obje strane, primat su preuzeli defanzivci koji su lakoćom otklanjali sve pokušaje napadača na obje strane do odmora. U nastavku ipak nešto bolji nogomet, ponešto posla su imali i vratari, posebno se istaknuo Petković koji je odličnim postavljanjem zaustavio goste u situaciji jedan na jedan.

Ipak, u 87. minuti Valpovka dolazi do poravnanja, iskoristili su Zeleni petljanje domaćih, Fran Prister je probio desnu stranu i savršeno poslužio Dinu Bognara kojem nije bilo teško s 3-4 metra pogoditi mrežu za izjednačenje. Krenula je Slavonija nakon toga na sve ili ništa, ali sve što je uspjela je jedna situacija gdje su s razlogom tražili kazneni udarac nakon igranja rukom gostujuće obrane, no izostala je reakcija primarno prvog pomoćnika. S obzirom na prikazano, nekako su i jedni i drugi zaslužili po bod, teško više od toga. 

A što reći. Odlično smo otvorili utakmicu i na kraju iz naše greške dobijemo gol i ostanemo bez dva boda. Gosti su došli po bod, čekali su svoju šansu iz kontre i polukontre, osim tog gol još su jednom opalili u okvir gola, ali njima svaka čast, čestitke na osvojenom bodu i korektnoj partiji. Nama strašno nedostaje Ivan Antunović, ne može Martinović sam u napadu, osjeti se to puno na našoj igri. S malo igrača dolazimo u završnicu i to je naš najveći problem, igramo dobro u polju, no u završnici nismo konkretni. Šteta za propuštena dva boda kojima bi se učvrstili na drugom mjestu – izjavio je Krešo Poleti, trener Slavonije.

Idealni uvjeti za nogomet, od terena do vremena. Znali smo da je Slavonija odlična ekipa i da nisu slučajno tu gdje jesu na tablici, trebali smo ući u utakmicu koncentrirano i mirno, a mi dobijemo gol u tridesetoj sekundi. Ali kakav gol… To naravno mijenja kompletnu utakmicu, ali smo se uspjeli konsolidirati, na kraju mislim da smo po prilikama bili podjednaki i da smo zaslužili ovaj bod. Sad to treba potvrditi domaćom pobjedom, ako ispunimo tu misiju mislim da će se ulazak u proljeće moći ocijeniti vrlo dobrom ocjenom! Što se same utakmice tiče malo mi je falilo, nije se igralo u skladu s uvjetima i navikama obje ekipe, kombinatorika nije bila na očekivanoj razini – komentar je Roberta Grnje, trenera Valpovke.

Rezultati 20. kola : Slavonija - Valpovka 1:1, Đakovo Croatia - Slavija 2:0, Sloga - Bedem 2:0, Vuteks Sloga - Graničar 0:0, Čepin - Svačić 0:3, Darda - Oriolik 3:0,  Omladinac - Borac 2:0, Kutjevo - NAŠK 1:2

U 21. kolu, u subotu, 01. 04. 2023. u 16,30 sati sastaju se Slavonija - Đakovo Croatia, Valpovka - Kutjevo, NAŠK - Darda, Oriolik - Čepin i Borac - Vuteks Sloga. U nedjelju, 02. 04. 2023. u 16,30 sati igrat će Svačić - Omladinac, Graničar - Sloga i Bedem - Slavija. 

 

(sportalo.hr)

Pročitano 289 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 29 Ožujak 2023 12:40