Ponedjeljak, 27 Ožujak 2023 11:02

Remi Požege, poraz Dinama u 16. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 16. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod / Požega. 

S četiri susreta kompletiran je subotnji dio šesnaestog kola MŽNL SB-PŽ! Jakšić je upisao drugu uzastopnu pobjedu i to s identičnih 5:0 kao i u prethodnom kolu, samo je ovaj put žrtva bila Slobodnica! U susretu u Požegi između istoimenog domaćina nije bilo pogodaka, dok su u derbiju u Pakracu gosti iz Lipika svladali Hajduk s minimalnih 0:1! 

SLAVONAC  – ZADRUGAR 4:1

Prvenstveni lider NK Zadrugar počeo je graditi veliku prednost pred ostatkom konkurencije pa su tako uoči ovog kola imali devet bodova prednosti pred Tomislavom, a deset pred Slavoncem iz Nove Kapele kod kojeg su gostovali uz napomenu da je Slavonac odigrao susret manje. U derbiju kojem je prisustvovalo stotinjak gledatelja Zadrugar je odlično ušao u susret te već u sedmoj minuti došao u vodstvo preko Kristijana Blaževića.

Gosti su se od šoka oporavili dvadeset minuta kasnije kada susret izjednačuje Nemanja Prodanović. Već tri minute kasnije, u tridesetoj minuti, Hrvoje Mišić preokreće susret na stranu domaćina za vodstvo 2:1 s kojim se otišlo na odmor. U šesnaestoj minuti drugog poluvremena na 3:1 povisuje svojim drugim pogotkom Nemanja Prodanović, a sve dvojbe oko pobjednika riješio je pogotkom za 4:1 Dragan Sremac u osamdesetoj minuti susreta.

“-Utakmica dostojna pravog derbija i maksimalno korektna i s jedne i s druge strane. Mislim da su gledatelji uživali i gdje su mogli vidjeti pet pogodaka i još bar toliko stopostotnih šansi. Gosti koji ne znaju za poraz već devet kola i koji su se došli nadigravati. Ulazimo u utakmicu jako dobro imamo stopostotnu šansu ali gostujući golman vadi nemoguće, poslje gost iz jedne odlične akcije dolazi do vodstva, ali mi nastavljamo odlučno i okrećemo prvo poluvrijeme u našu korist i na odmor sa prednošću od 2:1.Drugo poluvrijeme pokazujemo našu nadmoć i postižemo još dva zgoditka, gdje smo imali još dvije stopostotne šanse. Čestitke svim sudionicima derbija i sretno dalje gostima i mome kolegi Ciri, našoj vjernoj publici, a mojim dečkima na vrhunskoj predstavi, malo ćemo se proveseliti i od ponedjeljka nastaviti s treninzima i radom i dobro se pripremiti za još jedan derbi put Okučana.”- komentirao je trijumf Slavonca trener Matej Vlaović.

-Zaslužena pobjeda domaćina koji je danas bio bolje ekipa i došao do uvjerljive pobjede i čestitam im na tome. Danas nismo bili pravi, ali to ne umanjuje još jednom zasluženu pobjedu domaćina i na kraju sve pohvale i sudačkoj trojici na odličnom suđenju.”– komentirao je susret trener Zadrugara, Braslav Ostojić.

POŽEGA – TOMISLAV 0:0

Devetoplasirana Požega nakon što je u svojoj proljetnoj premijeri poraženi od lidera Zadrugara u sklopu šesnaestog kola dočekala je formalno drugoplasirani Tomislav iz donjih Andrijevaca koji se minimalnom pobjedom 1:0 nad Mladosti iz Sibinja vratio navikama pobjeđivanja. U čvrstoj i neizvjesnoj ali korektnoj utakmici gdje su obje strane imale svoje prilike za uzeti sva tri boda susret je završio onim najnepopularnijim rezultatom 0:0.

-“Solidna utakmica na teškom terenu za igru, rezultat je mogao otići i na jednu i na drugu stranu ali na kraju nas je vratar Kahanek spasio sa dvije izvrsne obrane. Napominjem da smo danas igrali oslabljeni bez četiri standardna igrača. Suđenje vrlo dobro”- trener Željko Mitrović, NK Požega

“-Došli smo sa namjerom da pobijedimo. Imali smo šest sedam izglednih prilika iz kojih nismo zabili tako da odlazimo kući nezadovoljni. Čestitam domaćinima na fer i korektnoj igri.”- komentirao je trener Tomislava Bernard Brnjić.

HAJDUK – LIPIK 0:1

U derbiju u Pakracu susreli su se susjedi na ljestvici osmoplasirani Hajduk s dvadeset i dva prvenstvena boda te gost Lipik 1925 koji je u petnaest kola uprihodio bod više, dvadeset i tri. Oba sastava u susret su ušle nakon poraza u proteklom kolu, naime Hajduk je poražen u Sikirevcima, dok je Lipik uvjerljivo poražen u domaćem srazu s Jakšićem. Lokalni derbi na Gradski stadion u Pakracu doveo je 250 gledatelja koji su uz odličan naboj i prigodan navijački dekor imali priliku uživati u čvrstom susretu u kojem smo jedini pogodak mogli vidjeti u osamdeset i prvoj minuti susreta u kojoj je kazneni udarac u pogodak pretvorio Josip Jozipović za vrijedna tri boda u Lipiku kojom su se navijačima odužili za prošlotjedni visoki poraz.

“-Nogomet se igra za golove, na kraju je ekipa Lipika zabila, mi nismo. Mislim da nismo zaslužili izgubiti ali to je tako. Lokalni derbiji daju poseban naboj, utakmica nije bila pretjerano kvalitetna, na kraju su odlučniji pobijedili. Utakmica korektna, suđenje dobro, iako je u odlučujućim trenucima moglo biti bolje.”– komentirao je susret trener Hajduka iz Pakraca, Ognjen Kafka.

-Utakmica otvorena na obje strane, mi tri mrtve šanse oni dvije u prvom poluvremenu. Mi smo jednu od svojih realizirali kod čisto dosuđenog kaznenog udarca. Dečki su se bacali na glavu i to nam se vratilo na najljepši način. Pohvaljujem sudačku trojku, pogotovo glavnog suca koji je držao konce utakmice jer nije bilo lako odraditi ovakav derbi.“- komentirao je za Sportalo trener Lipika, Mario Milašinović.

JAKŠIĆ – SLOBODNICA 5:0

Na krilima visoke 0:5 pobjede u Lipiku, uoči ovog kola desetoplasirani Jakšić preskočio je upravo svog subotnjeg protivnika Slobodnicu koja je u domaćem srazu podijelila bodove u susretu s Papukom iz Velike koji je završio 0:0, pa su oba takmaca u ovaj susret ušla s dvadeset osvojenih bodova. Oslabljena Slobodnica s već kratkim rosterom nije uspjela parirati raspoloženom domaćinu te je već nakon prvih četrdeset i pet minuta kada su domaćini vodili sa 3:0 bilo jasno da će bodovi iz današnjeg susreta pripasti Jakšiću.

U šestoj minuti Lukas Begić doveo je Jakšić u vodstvo, da bi u 32. minuti na 2:0 povisio Domagoj Kovačević. Deset minuta kasnije Dominik Dorić diže prednost domaćina na 3:0. Potvrdu pobjede Jakšića u 82. i 84. minuti susreta Marko Grbeš i Ivan Brus postavljaju konačan rezultat susreta 5:0.

-“Čestitke mojoj ekipi na pobjedi, upravi na super pripremljenom terenu za igru, mom prijatelju Peri Vukoji želim da što prije posloži situaciju u klubu jer mu je falilo puno igrača, a svima šaljem poruku da Jakšić ide na prvo mjesto!”- komentirao je trener Jakšića, Goran Vrgoč.

“-Domaćin otvorio utakmicu sa zgoditkom uz bolju igru i želju za pobjedom a tako i nastavili tijekom cijele utakmice bolji i kvalitetniji uz korektnog domaćina sa gos. Vrgočom i i kvalitetno suđenje. Domaćinu želim puno ovakve igre a mi se svojim problemima okrećemo.”- riječi su trenera Slobodnice, Petra Vukoje.

Susretima u Sibinju i Okučanima kompletirana su uzbuđenja šesnastog kola MŽNL SB-PŽ! Psunj Sokol je na domaćem terenu stigao do slavlja 3:0, dok je Mladost iz Sibinja s minimalnih 1:0 svladala Sikirevce.

PSUNJ SOKOL – DINAMO 3:0

Psunj Sokol iz Okučana nakon prošlotjednog domaćeg 1:1 remija sa Slobodnicom pao je na formalno četvrto mjesto zbog iznimno velike gužve na tablici. U ovom kolu priliku je imao vratiti se pobjedama u susretu s Dinamom Vidovci/Dervišaga koji je u dva uvodna proljetna kola obilježio pobjedu nad Slobodnicom 2:0 te poraz u posljednjem kolu u domaćem susretu od Slavonca iz Nove Kapele 0:2.

Iako je prvo poluvrijeme prošlo bez pogodaka, terensku inicijativu domaćin je u pogodak pretvorio u šestoj minuti drugog poluvremena pogotkom Saše Stijepića. Marko Filipović sedam minuta kasnije udvostručuje prednost domaćina, a konačnih 3:0 djelo je Omera Seferovića u 84. minuti za potvrdu pobjede Psunj Sokola.

“-Utakmica protekla u dominaciji naše ekipe. Prvo poluvrijeme smo odigrali u dosta laganom ritmu s puno dodira, te su gosti dobro odigrali obranu no u drugom poluvremenu podignut je tempo igre i pritisak na gol gostiju. To je rezultiralo sa desetak izrađenih prgoda za gol te su tri završila u mreži gostiju. Čestitke mojim igračima na pobjedi a gostima na fer i korektnoj igri. U nedjelju nas očekuje zahtjevna utakmica protiv odlične ekipe “Slavonca” iz Nove Kapele – praktički derbi kola uz susret Tomislava i Zadrugara.”- komentar je trenera Psunj Sokola iz Okučana, Antuna Orešića.

“-Utakmica teška za nas kod vrlo dobrog protivnika , od početka smo prepustili domaćoj ekipi više prostora i probali iz polukontre nešto napraviti a u fazi obrane držati linije i ne dopustiti protivniku lagane prilike pred golom. Prvo poluvreme smo još nekako i uspijevali ali odmah na početku drugog smo popustili i dobili dva brza pogotka. S obzirom da smo danas imali pet juniora u početnoj postavi više nismo mogli. Domaćinima čestitam na zasluženoj pobjedi a mi ćemo se probati pripremiti što bolje za sljedeću utakmicu i derbi začelja.” -trener Dinama, Krunoslav Podoljak.

 

MLADOST – SIKIREVCI 1:0

Sikirevci su u posljednjem kolu s 4:1 na domaćem susretu svladali Hajduk iz Pakraca te tako došli na šesto mjesto ljestvice s dvadeset i tri boda. Nastavak dobre forme tražili su na gostovanju u Sibinju kod tamošnje Mladosti koja je u proljeće ušla porazima od lidera Zadrugara i minimalnog poraza u Donjim Andrijevcima, pa su im bodovi iz ovog susreta bili iznimno bitni u borbi za ostanak.

Pred stotinjak gledatelja u dinamičnoj utakmici u prvom poluvremenu nije bilo pogodaka. U drugom poluvremenu priliku za doći u prednost domaćini nisu iskoristili iz kaznenog udarca u 60. minuti. Ipak tri boda ipak su ostala u Sibinju koji je pogotkom Tomislava Čudine u 74. minuti susreta došao do vrijedna tri boda.

“-Teška utakmica,mi u grču ,gosti rastrčani. Na kraju zaslužena pobjeda ,izvrsno suđenje!”- trener Boris Brica, NK Mladost Sibinj “-Čestitke prije svega Sibinju na sretnoj i spretnoj pobjedi kao i na fer utakmici. Unatoč mnogim izostancima ne mogu se oteti dojmu da smo trebali bolje reagirati u dosta situacija, prije svega u napadu. Nisam zadovoljan suđenjem unatoč kaznenom udarcu koji je opravdan dosuđen u korist domaćina. Čestitao bih svojim “juniorcima” što su podnijeli težak zadatak na teškom terenu, jer na njima je budućnost kluba. Ekipi gospodina Brice želim sreću u nastavku prvenstva.”- komentirao je trener Josip Bogdanović, NK Sikirevci.

U 17. kolu, u subotu, 01. 04. 2023. u 16,30 sati sastaju se Lipik 1925 - Mladost, a u nedjelju, 02. 04. 2023. u 16,30 sati igrat će Sikirevci - Požega, Psunj Sokol - Slavonac, Dinamo - Papuk, Slobodnica - Hajduk i Tomislav - Zadrugar. Slobodan je Jakšić. 

 

(sportalo.hr)

Pročitano 270 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 27 Ožujak 2023 11:54