Ponedjeljak, 27 Ožujak 2023 11:03

Pobjeda Croatie, poraz Parasana u 15. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Nogometaši Dinama iz Rajsavca su se svojim gledateljima u 2023. godini predstavili subotnjom pobjedom nad Kuzmicom kojom su dodatno popravili ionako odličan dojam u aktualnoj sezoni.

DINAMO – KUZMICA 2:0 

Dinamo je nastavio u jesenskom ritmu, Botički je očigledno jako dobro posložio Rjsavčane koji su na visokom šestom mjestu, malo tko ih je tu vidio uoči početka sezone. Bod iz Trenkova oplemenili su tricom protiv Kuzmice koja pak igra u potpuno suprotnom raspoloženju, ovo im je treći poraz u 2023. godini. Odluka je pala u drugom poluvremenu, prednost Dinamu donio je Zvonimir Metić, dok je potvrdu u sudačkom dodatku zapečatio Ivan Triska. Oglas

Čestitke mojim igračima na pobjedi jer smo to htjeli više od gosta, odigrali smo strpljivo, čekali svoju šansu i iskoristili. Nakon promašene šanse gostiju Zvone zabija krasan gol za vodstvo a na njegovu loptu Tris zabija za tri vrijedna boda – izjavio je Zlatko Botički, trener Dinama.

Podjednaka utakmica u kojoj nismo iskoristili svoju prvu šansu a oni jesu. Kasnije smo se otvorili gdje smo imali par dobrih situacija ali bez konkretne opasnosti po gol. Domaćin je na kraju iskoristio i svoju drugu šansu i postavio konačan rezultat – riječi su Josipa Banožića, igrača Kuzmice.

U nedjelju je odigrano je šest utakmica, stvari se polako već sada “čiste”, Mihaljevčani su sve bliže naslovu, Sloga i Croatia iz Donje Obriježi su sve očitije glavni i sve sigurnije putnici prema 2. ŽNL, dobro ne izgledaju niti Dobrovac niti Parasan kada je ta borba u pitanju, iako će se od njih netko gotovo sigurno spasiti. U Čaglinu i dalje mogu uživati u sjajnoj sezoni.

GRANIČAR – SLAVEN 1:1

Susjedski derbi Graničar i Slaven su dočekali u različitom raspoloženju, domaćin nakon velike pobjede nad BSK-om, gost nakon domaćeg poraza od Omladinca. Na kraju utakmice, završavaju u sličnom raspoloženju, nitko nije pretjerano tužan zbog remija koji je i realan odraz onoga što se događalo na terenu.

Vodstvo su imali nogometaši Graničara a donio im ga je Stjepan Vasić zaista prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca u 36. minuti, gol je to koji vrijedi pogledati u sažetku Nogometnog saveza! Imao je Vasić i najbolju domaću priliku za 2:0, ali se nije baš dobro snašao u situaciji kad je trebao samo ugurati loptu u mrežu. U drugom poluvremenu Slaven je zaigrao bolje, bio je bolja momčad na terenu i zaslužio je doći do boda kojeg mu je donio Josip Mušković koji je sjajno istrčao kontru i glavom prebacio istrčalog Bošnjaka za konačnih 1:1. 

Ponovno lokalni derbi, samo ovaj put nismo uzeli puni plijen. Nije opravdanje niti alibi no u odnosu na prošlo kolo falilo je 4 prvotimca. To se osjeti na igri. No pokazali smo i danas da imamo širinu. I ta širina je donijela bod. Nije to bila ljepotica od utakmice pogotovo s naše strane, ali imamo bod vise u odnosu na prošli vikend. Slijedi nam teško, vrlo teško gostovanje i samo ako budemo pravi kao prvo kolo možemo se nadati pozitivnom rezultatu – riječi su Marka Krmpotića, trenera Graničara.

Danas smo napokon bili malo kompletniji nego u utakmicama s Omladincem i bilo je lakše igrati. Dečki su dali sve od sebe tokom svih 90 minuta, borili smo se za svaku loptu i potpuno zasluženo osvojili bod. S obzirom na sve to je vjerojatno i najrealniji ishod, iako nije bilo puno šansi, sigurno i jedni i drugi imamo neke situacije za kojima žalimo. Dečkima iz Zagrađa hvala na korektnoj utakmici i uvijek ugodnom domaćinstvu i sretno u nastavku sezone – izjavio je kapetan gostiju Robert Nović.

BSK BUK – CROATIA (DO) 3:0

Bučani su ljutito ušli u utakmicu nakon poraza u Zagrađu, za 15 minuta riješili pitanje pobjednika i do kraja mirno priveli utakmicu kraju. Dva puta se u strijelce upisao Marko Aračić, jedan, onaj prvi postigao je Gabrijel Marčinković i tri boda su bez puno stresa i muke ostala na Hrvatskinji. Gosti iz Obriježi moraju biti zabrinuti, ostanak im jako “visi”, čak i posljednje mjesto izgleda izvjesnije nego nekakav skok prema gore s obzirom da Sloga u ova dva kola djeluje bolje nego oni.

Čestitam svojim igračima na zasluženoj pobjedi, igračima Obriježi hvala na fer i korektnoj utakmici i želim joj sreću u nastavku prvenstva – izjava je Josipa Jakovljevića, trenera BSK-a.

CROATIA (M) – MLADOST 4:0

Desetak minuta nadahnute igre vodeće momčadi lige bilo je dovoljno da se slomi otpor žilavih Pavlovčana. U prvom dijelu prednost je Croatiji donio Matias Šulc, dok su u nastavku u periodu od 60. do 70. minute gosti inkasirali još tri komada, strijelci za Parmakovićevu momčad bili su Ivan Marić, Matej Poljaković i Josip Bilić. Novi korak prema tituli je napravljen, u ovom trenutku se ne nazire scenariji po kojem se u posljednjem kolu na Grabovcu neće slaviti titula prvaka!

Iako smo upisali poraz i to visokim rezultatom ipak mogu reći da smo odigrali dobru utakmicu. Prvo poluvrijeme je bilo potpuno izjednačeno i dobro smo stajali na trenu. Drugim poluvremenom sam također zadovoljan izuzev perioda od 60. do 70. minute kada se utakmica prelomila. Radit ćemo na tome da u buduće imamo što manje oscilacija u igri. Nogometnom kluba Croatia želim sreću na putu prema naslovu prvaka – kazao nam je Željko Lush, trener Mladosti.

KAPTOL – SLOGA 2:0

Dobra, hrabra partija Sloge ostala je na kraju bez nagrade prije svega zahvaljujući treneru i još uvijek najboljem igraču Kaptola. Kada zagusti pokažu se pravi majstori, a Mile Pavelić je jedan od tih. Vidio je da ne ide u napadačkom dijelu, uveo se u igru i s dva gola u samoj završnici donio svojoj momčadi nova tri boda. Majstor!

Prvo poluvrijeme mi nismo došli na utakmicu. Gost imao jednu mrtvu šansu koju nisu realizirali, a mi bez udarca po golu. Drugo poluvrijeme ipak se uspijevamo nekako konsolidirati i doći do pobjede. Čestitke svim akterima na fer i korektnoj utakmici – komentirao je Mile Pavelić, trener Kaptola.

GRAŠEVINA – PARASAN 9:2

Prava golijada Graševine protiv Parasana i najuvjerljivija pobjeda sezone za Pažinovu momčad. A zapravo je Parasan odigrao sasvim pristojnih 45 minuta, pa čak i sat vremena. U petoj minuti autogol gostiju, a u sedmoj Marko Iličić pogađa za poravnanje, a tih 1:1 je stajalo sve do 39. minute kada novo vodstvo Graševini donosi Mario Janota. U 42. Domagoj Mandić zarađuje isključenje i tu kreće potop Parasana.

U nastavku ponovno ekspresan gol domaćina, strijelac je bio Mirko Soldo, a kada je u 60. minuti zabio i Deni Pavić stvari su izmakle kontroli što se tiče gostiju i na kraju su doživjeli pravi brodolom i inkasirali još pet komada. Ukupno, Mirko Soldo potpisao je tri, a po jedan su osim ranije nabrojanih postigli Filip Jakobović, Branko Šaur i Jurica Stipanović, dok je posljednji gol na utakmici djelo gostiju odnosno Mateja Ivankovića za konačnih 9:2.

Napokon dobra domaća utakmica s naše strane, utakmica prvih 25 min podjednaka,ali nakon toga naša kvaliteta došla je do izražaja u punom obujmu. Čestitam mojim igračima na odličnoj i ozbiljnoj utakmici. Hvala gostima na fer i korektnoj utakmici i sretno dalje u prvenstvu – riječi su Darija Pažina, trenera Graševine.

Utakmica krenula borbeno s obije strane. Domaćin poveo brzim golom, ali mi se vracamo nakon 2 minute. Do 40. minute bili smo bolja momčad i onda u dvije minute dobijemo i gol i naš igrač dobije opravdani crveni zbog guranja igrača. Mi smo danas bili bez 5 standardnih igrača i da nas taj crveni karton nije omeo mislim da bi otisli kući s pozitivnim rezultatom. Domaćinu čestitke na pobjedi i korektnoj igri. Zahvaljujem im se na večeri i sretno im u nastavku prvenstva – kazao je trener Parasana Marko Petrović.

DOBROVAC – OMLADINAC 2:3

Ponovno Omladinac ima sjajan ulazak u sezonu, prolaz u Kupu pa pobjeda u Gradcu potvrđeni su slavljem i u Dobrovcu kojom Topine trupe nastavljaju puhati za vratom Žutoj podmornici iz Buka. Fantastično su gosti otvorili drugo poluvrijeme, za 15-ak minuta su spremili tri komada uz tri različita strijelca, Miroslav Lujić, Karlo Brkanović i Mateo Bluha su donijeli ogromnu prednost koju su domaći smanjili u 79. minuti preko Tomislava Adžijevića.

Da se ne bi uvukla nervoza u ekipu, Topalović u igru uvodi iskusnog Topalovića, a onda kreće panika za goste iz Čaglina, Dobrovac preko svog najboljeg igrača Željka Popovića smanjuje na 2:3 i do kraja lovi izjednačenje, no bezuspješno, tri velika boda odlaze put Čaglina, a Dobrovcu ostaje briga oko forme vrlo izvjesna borba za ostanak.

Izvrsno odrađen tjedan prije utakmice gdje smo se pripremali u novom sustavu igre sa isturenim Bluhom. Sa tri odrađene kontre imamo prednost a nakon toga se opuštamo i vraćamo protivnika u igru. Čestitam domaćinu na fer i korektnoj igri i našem službenom vozaču na sretnom povratku kući – poručio je Tomislav Topalović, trener Omladinca.

U 16. kolu u subotu, 01. 04. 2023. u 16,30 sati sastaju se Kuzmica - Kaptol. U nedjelju, 02. 04. 2023. u 16,30 sati igrat će Sloga - Croatia (M), Parasan - Dinamo, Slaven - Dobrovac, Omladinac - Graševina, Mladost - BSK Buk i Croatia (DO) - Graničar. 

 

(sportalo.hr)

Pročitano 344 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 29 Ožujak 2023 13:16