Ponedjeljak, 15 Svi 2023 08:41

Lipa pobijedila Graničar u Bučju u 12. kolu 2. Županijske nogometne lige.

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 12. kola 2. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. Vodeća Lipa (Stara Lipa) je s uvjerljivih 0:3 protiv domaćeg Graničara uspješno prošla teško gostovanje u Bučju i dva kola prije kraja nalazi se blizu naslova prvaka. 

Sve smo bliže raspletu 2. ŽNL, a u ovom kolu u uzbudljivim susretima nije zabilježen nijedan neriješen rezultat – pa su tako bodovi u subotu pripali domaćinima, a u nedjeljnom programu su sve tri pobjede ubilježili gosti!

NK SLAVONIJA – NK BSK 5:1

U jedinoj utakmici odigranoj u subotu, u Prekopakri su se sastali domaća Slavonija i gostujući NK BSK iz Biškupaca. Oba suparnika ispoštovala su najavu utakmice te su gledatelji bili svjedoci odličnom nogometu i pregršt golova. Odlično je počelo za “Slavonce” jer ih je kapetan Domagoj Ajman doveo u vodstvo nakon dvije minute igre. U 33. minuti iskusni Pero Vidović izmiče obrani Slavonije i postavlja rezultatski egal, no on nije dugo trajao jer je prednost domaćinu vraćena u 40. minuti preko Sandija Matijaševića. U prvom dijelu drugog poluvremena mreže su mirovale, a onda u zadnjih 25 minuta NK Slavonija riješava pitanje pobjednika i oslađuje se prvim bodovima u sezoni! Do kraja utakmice za uvjerljivu pobjedu ponovno su pogađali Ajman i Matijašević, a u strijelce se upisao i Nemanja Sudar. Vjerujemo da se prva pobjeda dobro proslavila, obzirom da je subotnji termin utakmice bio savršen za slavlje takvog tipa!

NK GRANIČAR – NK LIPA 0:3

Svjetla pozornice u ovom kolu bila su u Bučju jer su se tamo danas sastali dotad drugoplasirani domaćin i prvoplasirani gost. Da će ovo biti dan gosta iz Stare Lipe ili da neće biti dan domaćina; kako si tko protumači – nagovijestio je ranim golom Karlo Rabić i tako usmjerio “vodu na mlin” svoje ekipe. Obzirom da je NK Lipa iskusna ekipa, bilo je za očekivati da će “Graničarima” biti teško probiti bedem oko Čokrlića, a to im kroz cijelo prvo poluvrijeme ni nije uspjelo. Nakon odmora opet se nastavila terenska inicijativa domaćina, a gosti su izlazili u kontre te tako čekali svoje prilike i organizirano se branili. Princip “kad ne zabiješ – dobiješ” primijenio se na domaćina te je opet za mrežu Kovaljskog bio koban Karlo Rabić, ovaj put u 73. minuti! Posao je dovršio za desetak minuta svojim jedinim, a gostujućim trećim zgoditkom Valerije Klanfar te tako postavio konačan rezultat derbija. Valja napomenuti da NK Graničar pred sam kraj utakmice nije iskoristio kazneni udarac – kojeg je izvrsno obranio Mihael Čokrlić, a NK Lipa obranila je lidersku poziciju na vrlo teškom gostovanju i tako u zadnja dva kola ide sa čelne pozicije!

NK EMINOVCI – NK SULKOVCI 2:3

Još jedan susret u kojem su obje ekipe ispoštovale najavu utakmice odigrao se na popularnoj “Kockici” u Eminovcima, gdje smo vidjeli pet pogodaka. Odlično je krenulo za Sulkovljane jer ih je u petoj minuti u vodstvo doveo iskusni Damjan Oreč. Nakon desetak minuta domaćin se konsolidira i preko Brune Crepulje postavlja “miroljubivih” 1:1 te tako vraća stvari na početak. Kad se već očekivao sučev posljednji zvižduk u prvom poluvremenu, isti je odgodio Slaven Gazilj golom u 45. minuti te tako goste doveo u komotnu situaciju na odmoru. U nastavak aktivno ulaze i jedna i druga ekipa, a prvo je Bojan Crepulja nakon tri minute igre u drugom dijelu postavio 2:2. Nije to pokolebalo goste koji se po treći put vraćaju u vodstvo, a to im omogućuje najbolji strijelac lige Krešo Šutić – pogodivši lijepo pokraj nemoćnog Špročića. Nakon tog pogotka domaćin preuzima terensku inicijativu, ima par odličnih pokušaja, no sve je sulkovačka obrana očistila; a ono što je njih prošlo – nije prošlo odličnog Sašu Banovića. Na kraju su tri boda otišla put Sulkovaca, koji u idućem kolu imaju priliku totalno se uključiti u borbu za naslov jer dočekuju NK Lipa!

NK DINAMO – NK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 1:2

Badljevina je bila danas poprište nogometnog sraza između razigranog domaćina NK Dinamo i odlične ekipe NK Hrvatski dragovoljac. Obilna kiša i donekle natopljen teren onemogućio je kombinatoriku, no unatoč svemu – gledatelji su mogli vidjeti dobre poteze, a posebno veseli fer i korektna utakmica! Malo više od pola sata bilo je potrebno da se s prve mreže “skinu” kišne kapi, a za to je zaslužan najbolji strijelac ekipe iz Brodskog Drenovca – Matej Babić! Na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću gosta, a mreže su mirovale i kroz prvi dio drugog poluvremena. U 64. minuti na “scenu” opet stupa Babić i svojim drugim golom dovodi ekipu u komotnu situaciju, koja je u tom trenutku imala +2. Po principu “bolje da propadne selo nego običaj”, u utakmici ova dva suparnika ne može proći bez neizvjesnosti, pa tako ista nije izostala ni danas. U 71. minuti najbolji domaći igrač Stipo Šugić matira Ilića i smanjuje prednost “Dragovoljaca”. U zadnjih dvadeset minuta domaćin je priprijetio, no Drenovljani su timskom i požrtvovnom igrom uspjeli sačuvati mrežu i tako upisati sva tri boda koja su im prijeko potrebna u ostvarenju cilja – a to je trofej!

U 13. kolu, u nedjelju, 21. 05. 2023. u 17,45 sati sastaju se Sulkovci - Lipa, Dinamo - Graničar, Hrvatski dragovoljac - Slavonija i BSK - Eminovci. 

U posljednjem, 14. kolu, u nedjelju, 28. 05. 2023. u 17,45 sati igrat će Lipa - BSK, Graničar - Sulkovci, Eminovci - Hrvatski dragovoljac i Slavonija - Dinamo. 

(sporturro.com)

Pročitano 457 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 18 Svi 2023 09:35