Ispiši ovu stranicu
Subota, 20 Svi 2023 10:01

U županijskom derbiju 28. kola 3. NL - Istok Slavonija uvjerljivo pobijedila Slaviju u Pleternici

PLETERNICA / NOVA GRADIŠKA - Prva dva susreta 28. kola 3. Nogometne lige - Istok odigrana su jučer u Pleternici i Novoj Gradišci. U županijskom derbiju požeška Slavonija je uvjerljivo pobijedila Slaviju na njenom terenu dok je Kutjevo poraženo na gostovanju kod Sloge. 

Ostali susreti 28. kola odigrat će se ovog vikenda. U subotu, 20. 05. 2023. u 17,30 sati sastaju se Đakovo Croatia - Svačić, Borac - Oriolik, Graničar - NAŠK i Vuteks Sloga - Darda dok će u nedjelju, 21. 04. 2023. u 17,30 sati igrati Bedem - Valpovka i Omladinac - Čepin.

SLAVIJA – SLAVONIJA 0:3

Vrlo dobra nogometna predstava u Pleternici iz koje su kao pobjednici izašli gosti iz Požege koji su se kako smo rekli vratili na vrh ljestvice i tako prebacili lopticu u ruke Graničaru. Od početka je Slavonija bila bolja, domaćin je tek povremeno pokušavao izlaziti sa svoje polovine, no stvorene prilike ostale su neiskorištene u prvom poluvremenu, pa čak i ona najbolja kada najbolji strijelac lige ima priliku s jedanaest metara.

U nastavku ipak Slavonija lomi otpor domaćina, poslao je Poleti u igru i Ivana Antunovića a ovaj već u 54. minuti pogađa za 1:0. Imala je Slavija nedugo potom svoju najbolju šansu za poravnanje, a kada je nisu iskoristili stigla je kazna, u 77. za 0:2 pogađa Matej Martinović, u 84. za konačnih 0:3 još jednom Antunović stariji.

Borbena utakmica s obje strane i zaslužena pobjeda Slavonije koja je pokazala više u današnjoj utakmici na čemu im čestitam – poručio je Milan Tomljenović, trener Slavije.

Patili smo se u prvom poluvremenu, derbi je derbi, bodovi koji uvijek malo više znače. Imali smo dominaciju u prvom dijelu, ali onu jalovu, bez pravog pritiska ali smo ipak imali taj penal kojeg Matej nažalost nije iskoristio. Imali smo napokon i Ivana, radi dobro na treninzima, sve je spremniji i to je i danas pokazao, njegovim ulaskom i golovima odlučena je utakmica, izgledali smo puno bolje u drugom dijelu. Mislim da je naša pobjeda zaslužena, a čestitke osim mojim igračima i domaćinu i sudačkoj trojci – komentar je Kreše Poletija, trenera Slavonije.

SLOGA – KUTJEVO 3:0

Prekinula je Sloga seriju loših rezultata i došla do tri boda koja znače ostanak u ligi. Kutjevo je s druge strane prekinulo lijepu seriju bez poraza, no njemu je svakako puno važniji dvoboj koji se u srijedu igra u Pleternici u polufinalu Kupa. Sloga je svoju bolju igru okrunila golom s bijele točke kojeg je postigao Nikola Eller, a u drugom poluvremenu pobjedu su potvrdili Tomislav Marjanović koji očigledno jako voli igrati protiv Kutjeva, te junak utakmice Valentin Lanusović. 

Prije svega želim se zahvaliti našim sportskim prijateljima iz Kutjeva koji su pristali odigrati utakmicu dan ranije. Sama utakmica je krenula sa boljom igrom gostiju i njihovom pogođenom stativom direktno iz kornera. Igralo se zatim na sredini igrališta do kaznenog udarca za nas kojeg smo realizirali. U drugom poluvremenu nakon ravnopravne igre mi smo iskoristili svoje šanse i priveli utakmicu sigurno kraju – poručio je trener Sloge Miroslav Pavišić.

– Iskreno danas nismo zaslužili više od ovakvoga poraza, krivica za poraz je isključivo moja jer nam je u srijedu puno bitnija utakmica pa su igrači minutažu podijelili u što većoj mjeri, a to se danas pokazalo nedovoljnim za bodove. Ako bude u kupu dobro pokazat će se ipak opravdanim. Očito je utjecaja imalo i emotivno pražnjenje nakon rekordne pobjede no imamo pet dana vremena za odmor i pripremu. Bez obzira na prikazano žao mi je da jedanaesterac usmjeri utakmicu i zaista se nadam da je doista i bio kazneni udarac, ali ipak mi nismo bili na onoj razini na kojoj smo bili većinu utakmica i imamo prije svega zadatak u ovih preostalih nekoliko susreta vratiti navijačima što smo im danas ostali dužni. Na kraju moram biti zadovoljan tek činjenicom da se nitko nije povrijedio niti premorio, a posebno naš vratar koji je ostao usamljen nakon povrede mladog Šestaka kojega nećemo imati do kraja sezone i želim mu što brži oporavak i povratak na travnjak kao i domaćem vrataru koji je zbog povrede morao van. Domaćinu hvala na gostoprimstvu, puno sreće sutra na futsalu zbog čega smo odigrali ovaj susret radnim danom. Nemam ni zamjerki ni ružnih riječi za svoje igrače jer koliko god sam im danas odmogao toliko ću se potruditi da im u srijedu pomognem i ne sumnjam kako će opet biti u pravom izdanju za ispis nove stranice u povijesnim knjigama – riječi su Petra Čuljka, trenera Kutjeva

(sportalo.hr) 

Pročitano 507 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 20 Svi 2023 19:26