Ponedjeljak, 22 Svi 2023 09:18

Pobjeda Požege, poraz Dinama u 24. kolu Međužupanijske nogometne lige

POŽEGA / SLAVONSKI BROD - Proteklog vikenda odigrane su utakmice 24. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod / Požega. U subotu je Požega na svom terenu svladala Jakšić dok je Dinamo u nedjelju poražen na gostovanju u Sikirevcima

 POŽEGA – JAKŠIĆ 3:2

U susretu momčadi koje su u proteklom susretu obilježile pobjede susreli su se uoči ovog kola jedanaestoplasirana Požega s 25 osvojenih bodova i petoplasirani Jakšić s deset bodova više, 35. Jakšić je u susret ušao nakon domaćeg slavlja nad Mladosti iz Sibinja, dok je Požega crni niz prekinula slavljem u Papuku.

Pred stotinjak okupljenih gledatelja već u jedanaestoj minuti susreta gosti su došli do početnog vodstva pogotkom Domagoja Kovačevića u 11. minuti. Gosti iz Jakšića udvostručili su svoje vodstvo u 30. minuti susreta te se činilo da susret ide u smjeru pobjede gostiju. Ipak, već šest minuta Požega se uspjela konsolidirati te smanjiti na 1:2 te u 36. minuti pogotkom Ronalda Hodaka.

Pogodaka nije bilo sve do 66. minuta kada je za Požegu susret izjednačio Luka Milosavljević. Kompletan preokret Požege stigao je u 82. minuti iz kaznenog udarca koji je u 3:2 pretvorio svojim drugim pogotkom Ronaldo Hodak te donio domaćinu slavlje u derbiju.

“- Jakšić je tradicionalno crna mačka Požegi. Imaju za ovu ligu četiri do pet pravih igrača. Mi smo uspjeli uz puno sreće drugo poluvrijeme dobiti. Danas osim rezultata ostalo treba sve što prije zaboraviti.”- izjava je trenera Požege, Željka Mitrovića.

SIKIREVCI – DINAMO 2:0

Ekipa Sikirevaca stigla je u prošlom prvenstvenom kolu do devetog prvenstvenog slavlja minimalno svladavši Slobodnici te je tako došla na 31 bod što im je uoči ovog kola bilo dovoljno za sedmo mjesto ljestvice pa su se nadali da bi novom pobjedom popravili osim bodovnog učinka i poziciju na ljestvici. S druge strane, bodove je tražio i Dinamo iz Vidovaca koji je sa 16 bodova držao pretposljednju poziciju te se nadao da bi novim bodovima riješio pitanje ostanka u ligi.

Na stadionu Plac u Sikirevcima skupilo se 200-tinjak gledatelja koji su mogli uživati u novoj pobjedi Sikirevaca koji su došli na ukupno 34 boda nakon 2:0 slavlja. Susret je počeo odlično za domaćine koji su već u drugoj minuti došli do početne prednosti pogotkom Marka Miškovića. Mreže se nisu tresle sve do 88. minute kada Mijo Živić rješava pitanje pobjednika i postavlja konačnih 2:0!

- Zaslužena pobjeda unatoč dva poklona protivnika. Svakako bih pohvalio svoje dečke na pristupu. Ozbiljno smo shvatili i ušli u utakmicu i stvorili lijepe prilike za veću razliku. Protivnik discipliniran i tehnički odlična ekipa. Sigurno im nije mjesto u borbi za opstanak. Iskoristit ću priliku i čestitati školi nogometa Sikirevci na uspjehu i predivnoj gesti prilikom uručivanja pehara ekipi juniora i limača. Čestitke i njihovim trenerima.”- trener Josip Bogdanović, NK Sikirevci.

-Utakmica rastrgana , da ne kažem loša , negledljiva. Domaćin taman ovoliko bolji . Čestitam im. Moji igrači bravo. Što nas ne ubije to nas ojača . Suci odlični.”- komentirao je ogled trener Dinama, Ante Kozina.

 Rezultati 24. kola : Požega - Jakšić 3:2, Slavonac - Slobodnica 0:0, Sikirevci - Dinamo 2:0, Tomislav - Psunj Sokol 4:1, Zadrugar - Papuk 6:0, Mladost - Hajduk 3:2. Slobodan je bio Lipik 1925.

Sve utakmice pretposljednjeg, 25. kola odigrat će se u nedjelju, 28. 05. 2023. u 17,30 sati. Sastaju se Hajduk - Požega, Lipik 1925 - Dinamo, Mladost - Slavonac, Jakšić - Zadrugar, Papuk - Tomislav i Psunj Sokol - Sikirevci. Slobodna je Slobodnica. 

Posljednje, 26. kolo na rasporedu je u nedjelju, 04. 06. 2023. u 17,30 sati kada će igrati Požega - Mladost, Slobodnica - Dinamo, Lipik - Psunj Sokol, Sikirevci - Papuk, Tomislav - Jakšić i Zadrugar - Hajduk. Slobodan je Slavonac. 

(sportalo.hr)

Pročitano 333 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 22 Svi 2023 10:22