Srijeda, 24 Svi 2023 13:25

Kutjevo i BSK Buk igrat će 08. lipnja u Pleternici finale Županijskog nogometnog kupa

PLETERNICA / PAKRAC - Slobodno možemo Bučane proglasiti kraljevima Kupa, treće finale u posljednje četiri sezone, 2020. godine poraženi su od Slavonije u Čaglinu, 2022. su osvojili titulu slavljem u Jakšiću, a sada će je 2023. braniti u četvrtak, 8. lipnja (18,00 sati) u Pleternici protiv Kutjeva! Oglas

BSK je napravio veliki posao na gostovanju u Pakracu, nakon Dinama u prvenstvu, Žuta podmornica je srušila i Hajduka i potvrdila još jedan veliki tjedan bučkog nogometa! Nakon prvih 45 minuta mreže su mirovale, a u nastavku brzo vodstvo gostima donosi Gabrijel Marčinović.

U 59. minuti Hajduk dolazi do poravnanja nakon što je Filip Matijašević sigurno izveo udarac s bijele točke. U 71. minuti neugodan sudar Stjepana Kiša i Gabrijela Marčinovića u kojem je deblji kraj izvukao strijelac gostujućeg gola, izgubio je svijest pa je vozilom hitne pomoći prebačen u bolnicu gdje je naknadno ustanovljeno da je sve u redu, a prekid je trajao 17 minuta tako da je utakmica imala značajan sudački dodatak.

Negdje otprilike na pola dodatka, u njegovoj devetoj minuti novu prednost Žutima donosi Ivan Buturac, ovoga puta branitelji naslova su uspjeli sačuvati svoju mrežu te su se plasirali u novo finale! A u njemu ih po prvi puta čeka Kutjevo koje u svojoj povijesti nikad nije osvojilo Županijski kup, a čak ni do finala nisu Kutjevčani nikad došli. U bivšoj državi nisu također nikad osvojili općinski kup, 1987. i 1988. došli su do finala, no u njima su poraženi od Mladosti iz Kule rezultatom 7-0 i 4-2. S druge strane BSK Buk je osvojio županijski kup 1999. i 2022.

Dvoboj u Pleternici na kraju je ponudio zanimljivu utakmicu iako se to nakon prvih 45 minuta nije dalo naslutiti. Kutjevo je u prvih 45 minuta bilo neusporedivo bolje i opasnije, koliko su gosti radili probleme Plavima, još više su oni sami sebi sijali paniku, bili su u pravom božićnom raspoloženju u svakih nekoliko minuta su darivali goste koji na kraju i nisu iskoristili sve što im se ponudilo. Svaki prekid za goste bio je opća opasnost za Slavijinu obranu, nažalost mladi vratar Sivonjić definitivno nije imao svoj dan, no s obzirom na godine potpuno je razumljivo da mu se dogode i ovakve utakmice, one nikako ne smiju biti razlog da se sumnja u njega jer je puno puta pokazao da je definitivno pred njim dobra karijera.

Prvi pogodak za goste postigao je Karlo Antunović u petoj minuti susreta, asistencija se piše domaćima, a Karlo je u takvoj golgeterskoj formi da loptu sa 7-8 metara bez bloka može poslati samo u mrežu. Još su nekoliko prigoda Zeleni, odnosno Crni, prokockali do 22. kada domaća obrana radi novu glupost a Filip Nemec dobiva i koristi priliku s bijele točke.

U 31. već je 0:3, ponovno je strijelac mlađi Antunović i sve je vodilo ka pravom potopu Slavije koja je već nakon prvog primljenog gola preuzela nekakvu inicijativu, no bilo je to sve samo ne opasno po goste. Nećemo pretjerati ako kažemo da je domaća momčad jedinu dobru stvar napravila u 36. minuti kada su odigrali lijepu akciju nakon prekida koju je u gol udarcem s ruba kaznenog prostora pretvorio Dino Bognar. Malo koga je to učinilo optimistom kod domaćih navijača, no u poluvremenu je očito bilo ozbiljnog razgovora u svlačionici pa su Plavi od prve minute izgledali puno odlučnije.

Kutjevo se zadovoljilo vodstvom, povukli su se i čekali priliku iz kontri, nekoliko su puta zaprijetili, no drugi dio je apsolutno pripao domaćinu. Nekoliko propuštenih prilika pa gol Dine Bognara iz kaznenog udarca u 58. potpuno su otvorili utakmicu, još jednom se pokazalo da je nogomet najzanimljivija igra na svijetu! Dvije ozbiljne prilike propustili su domaći do kraja, najbolju dvostruki strijelac Bognar koji je na 17 metra od gola obišao i vratara Zuluagu ali si je dao malo dug for pa je gostujuća obrana ipak uspjela očistiti.

U završnici su gosti krali sekunde i minute, ali i uspjeli odmaknuti domaćina dovoljno daleko od svog gola da dugim loptama na Ognjenčića ne budu opasni te se u konačnici teže nego li je izgledalo nakon pola sata plasirali u svoje prvo veliko finale. 

 

(Tekst : sportalo.hr, Foto : Tena Protić) 

Pročitano 338 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 25 Svi 2023 20:17