Ponedjeljak, 29 Svi 2023 08:53

Remi Croatie, poraz Parasana u 24. kolu 1. Županijske nogometne lige

fiesta-reklama U subotu i nedjelju odigrano je 24. kolo 1. ŽNL Požeško slavonske u kojem je sve bilo spremno za proslavu naslova prvaka u Mihaljevcima, no potpuno neočekivano odgodili su je nogometaši Slavena. 

SLAVEN – CROATIA (M) 2:2

Izvrsna utakmica u Gradcu u kojoj na kraju obje ekipe imaju za čim žaliti, Croatia za nekoliko dobrih situacija dok su imali vodstvo koje im je donio Matias Šulc, domaći za ukupno većim brojem prilika koje se moraju iskoristiti. Gračani su definitivno iznenadili igrom, otvoreno su se nadigravali s favoriziranim gostima i gotovo sigurnim prvacima, nisu se predali ni nakon rano primljenog gola, nisu padali ni trkački u drugom poluvremenu i da su prezentirali ovakve igre tokom proljeća sigurno bi imali puno više bodova na računu i na borbu za ostanak ne bi ni pomišljali. U samo tri minute su Gračani golovima Darija Blaškovića i Matea Pavlovića kreirali preokret i stigli na korak do potpune senzacije, no u 89. minuti Nikola Vasić s bijele točke pogađa za 2:2. 

Svašta bi se moglo reći nakon utakmice ali ćemo se zadržati na čestitkama gostima na korektnoj partiji, pokazali su najviše ove sezone, malo smo im vratili za onaj poraz u Mihaljevcima i poremetili planove, možda su malo previše samouvjereno ušli u utakmicu, a mi smo se od početka razigrali i pokazali da znamo i možemo, samo kada nas ima i nešto na klupi. A danas smo na klupi imali dva “novaka” koji rade razliku kada uđu u igru. Niti jednu utakmicu u kojoj nas je bilo 13 ili više nismo izgubili, pa se s pravom pitamo što bi bilo da nas i danas nije nedostajalo desetak! Čestitke našim dečkima, čestitke našim navijačima koji su opet bili prva podrška a gostima, i posebno našem Mateju sretno do kraja sezone. Moramo iskoristiti priliku i ipak izdvojiti jednog čovjeka iz Mihaljevaca, legendarnog Bajana kojem zahvaljujemo za nesebičnu pomoć kad god mu se obratimo oko našeg terena. Šaljemo čestitke u Drenovac Hrvatskom dragovoljcu na naslovu prvaka – poručili su iz Slavena.

– Čestitam jednoj i drugoj ekipi na fer i korektnoj utakmici – kratko je rekao Ninoslav Parmaković, trener Croatije.

KAPTOL – BSK 2:3

El klasiko, sudar vladara ove lige posljednjih pet godina jednostavno ne može zakazati, Kaptol je inspiracija Bučanima, Žuti dres je inspiracija Kaptolu. Dobar nogomet – zajamčen! Tako je bilo i danas, pet golova, puno prilika na obje strane i neizvjesnost do posljednjeg sudačkog zvižduka! Gosti iz Buka su krenuli odlično u 21. dolaze do vodstva preko iskusnog Damira Petkovića, dvije minute kasnije već je 0:2, strijelac Josip Jakovljević. Početak nastavka pripada Kaptolu koji preko svog stroja za golove Branka Sadileka smanjuje zaostatak.

U 71. Bučani golom Ivana Buturca ponovno odlaze na +2, no ne zadugo, odmah neizvjesnost vraća Valentin Pranjić, a kako su do kraja mreže mirovale novim bodovima se vesele u Buku. Osim što su izborili finale Kupa, Bučani sada imaju priliku biti u borbi za naslov do posljednjeg kola. Ako u nedjelju u Buku slave protiv Mihaljevčana doći će im na samo -3, ali je ipak činjenica da Croatia i dalje sve drži u svojim rukama, čak i da izgube u Buku za titulu će im biti dovoljan samo jedan bod na domaćem terenu protiv Graničara.

Utakmica pravi derbi sa puno šansi na jednoj i drugoj strani. Na kraju Buk dolazi do pobjede. Svojim dečkima nemam što zamjeriti. Da je utakmica završila neriješeno ne bi bilo nezasluženo. Mladi igrači koji su danas igrali pokazali su da se na njih može najozbiljnije računati u budućnosti. Čestitke svim akterima današnje utakmice na fer i korektnom ponašanju – rekao je trener Kaptola Mile Pavelić.

– Opet 3 od 3, europski ritam Dinamo, Hajduk i Kaptol. Danas je stvarno dobra utakmica za gledatelje mislim da su mogli uživati jedni i drugi smo pružili jako lijep nogomet i isporučili 5 golova i imali brojne šanse tak da mislim da su gledatelji uživali. Kaptol je jedna mlada ekipa koja će sigurno imati važnu riječ u narednim godinama, čestitam i njihovim juniorima na naslovu prvaka. Danas smo ja mislim zasluženo pobijedili, ali ekipi Kaptola sretno dalje, mi se okrećemo sljedećoj utakmici i polako pripremi za finale kupa – izjava je Josipa Jakovljevića, trenera BSK-a.

DINAMO – GRANIČAR 5:1

Poprilično iznenađenje s obzirom na formu priredili su nogometaši Dinama u dvoboju protiv Graničara. Možda je pretenciozno reći da je njihova pobjeda na domaćem terenu iznenađenje, ali uvjerljiv rezultat svakako je.

Sjajnu utakmicu odradili su Ivan Triska koji je upisao hattrick te Zvonimir Metić koji mu se priključio s dva gola, a kada dodamo da je iskusni vratar Graničara uspio zaustaviti jedanaesterac poraz je za goste mogao biti i uvjerljiviji, a na kraju ga je koliko toliko ublažio Stjepan Matanić.

Čestitke mojim igračima na odigranoj ozbiljnoj utakmici. Igrali smo odgovorno i sa srcem, ali pobijedila je ljubav prema Dinamu, klubu i dresu kojeg nose. Gost vrlo dobar s posjedom, ali smo mi bili opasni što govori i rezultat. Sudačka trojka bez greške prema nama i prema gostu, fer i korektno. Danas sam postao pravi djed, unuka Frana. Našim igračima zahvaljujem što su mi i oni uljepšali dan. Dinamo Rajsavac iznad svih! Pozdrav od Bambusara Rajsavac! – izjavio je trener Dinama Zlatko Botički.

Zaslužena pobjeda Dinama, upućujemo čestitke i zahvale za lijepo gostoprimstvo nakon utakmice – komentar je Marka Krmpotića, trenera Graničara.

GRAŠEVINA – CROATIA DO 6:0

Graševina je do nogu potukla goste iz Obriježi, po tri pogotka u svakom poluvremenu jasno su pokazali razliku u kvaliteti ovih ekipa. Marko Kljajić je načeo goste već u šestoj minuti, držali su se i parirali momci iz Obriježi do 33. kada Ivan Karadža zabija za 2:0 i praktično već tada otklanja dileme oko pobjednika. U prvom dijelu je još zabio Petar Pažin koji je u 90′ postavio i konačni rezultat, a između njegova dva pogotka s po jednim su se ugurali Mario Janota i Filip Jakobović.

Korektna utakmica, čestitam svim akterima i svojoj ekipi na pobjedi. Ekipi iz Donje Obriježi sretno dalje i nadam se da će se vrlo brzo vratiti u 1. ŽNL – komentar je Darija Pažina, trenera Graševine.

DOBROVAC – MLADOST 1:0

Minimalnom pobjedom nad Mladosti koju mu je donio Matej Nemeth Dobrovac je u najmanju ruku osigurao jedanaestu poziciju koja u konačnici može značiti ostanak među prvoligašima. Ovisti će naravno o raspletu viših liga, eventualnom ispadanju Papuka i odlasku Kaptola u MŽNL, no pozicija im je trenutno – dobra. Do kraja mogu loviti Gračane i poziciju koja sigurno donosi spas, no s obzirom na bodovno stanje za to će trebati i ponešto sportske sreće.

OMLADINAC – SLOGA 3:0

I Sloga je završila svoj prvoligaški put, u Trenkovu će se sljedeće sezone igrati 2. ŽNL, prije svega zahvaljujući očajnoj jesenskoj polusezoni, da se gleda proljetni učinak bilo bi to puno ugodnije za vitezove okruglog stola. U Čaglinu su još jednom odigrali dobru utakmicu, no u drugom poluvremenu su Lujić i društvo ipak iskoristili svoje prilike i došli do nove pobjede.

Iskusni dvojac s Rekreacije početkom drugog poluvremena u samo pet minuta donosi dva gola prednosti Omladincu, istina da se njihove godine ne mogu više zvati omladinskima, ali na terenu pokazuju da definitivno nisu za staro željezo, Miroslav Lujić je zabio prvi, Franjo Kolomaz drugi i utakmica je otišla u smjeru kojeg su priželjkivali domaći navijači. Desetak minuta prije kraja Karlo Brkanović s bijele točke postavlja konačni rezultat.

Danas sam imao sreće pošto trener nije bio na utakmici pa me gospodin Lukić, inače pomoćni trener stavio od prve minute da igram. On je jedino vjerovao u Borevca i mene kao sportaše! Čovjek je malo stariji i ne vidi dobro pa me zamijenio sa Mirom Lujićem i rekao da ja izvedem kazneni udarac… Ostalo je sve povijest – riječi su Karla Brkanovića sportskog djelatnika INE.

Prije svega čestitke Omladincu na pobjedi, mi smo se borili koliko smo mogli, u prvom poluvremenu smo čak bili i bolji i mogli do prednosti, ali nismo iskoristili svoje šanse. Na kraju je rezultat malo prevelik s obzirom na igru, ali ono što je prava šteta je činjenica da su suci upropastili jednu dobru utakmicu. Njima čestitke jer su uspjeli svojim odlukama nasmijati sve na stadionu, i domaće i goste, jedino delegata nisu nasmijali, on je 80 minuta gledao u mobitel, nismo uspjeli ustanoviti je li prodavao ili kupovao prasiće na njuškalu, nadamo se da će trgovina biti uspješna i na zadovoljstvo svih osim prasića. O suđenju još možemo reći da nam je drugi pomoćni rekao kako više nikada nećemo igrati 1. ŽNL – komentirao je predstavnik Sloge.

PARASAN – KUZMICA 1:7

Očekivana pobjeda Kuzmice kojom je Novakova momčad ostala u borbi za četvrto mjesto, iako sada ni treće ne izgleda neuhvatljivo. Parasan je pokušavao ovo proljeće nekako uhvatiti priključak ali jednostavno nije išlo i nakon jedne sezone vraća se u 2. ŽNL, ono što je sada cilj je da barem ne završe kao posljednji.

Kuzmičani su potpuno izdominirali, zabili sedam komada i vrlo raspoloženi čekaju završnih 180 minuta ove sezone. Briljirao je najbolji fotograf među nogometašima i najbolji nogometaš među fotografima Luka Šporčić koji je zabio čak četiri komada. Dva je dodao Mislav Brnčić, tok je golijadu zaključio Nikola Bulaja. Jedini pogodak Parasana djelo je, pogađate, Nikole Franikića. Nije baš da je nešto ublažio poraz, ali za osobnu statistiku dobro dođe… Ako netko u Golobrdcima vodi statistiku promašenih prilika i protiv Kuzmice je imao što upisati, uz odličnu partiju Klasića na golu gostiju, uspjeli su domaći s bijele točke pogoditi – gredu.

Sve utakmice pretposljednjeg, 25. kola odigrat će se u nedjelju, 04. 06. 2023. s početkom u 18,15 sati. Sastaju se Parasan - Slaven, BSK Buk - Croatia (M), Kuzmica - Omladinac, Sloga - Dobrovac, Mladost - Graševina, Croatia (DO) - Dinamo i Graničar - Kaptol. 

Utakmice posljednjeg, 26. kola igrat će se u nedjelju, 11. 06. 2023. u 18,15 sati, a parovi su : Slaven - BSK Buk, Croatia (M) - Graničar, Kaptol - Croatia (DO), Dinamo - Mladost, Graševina - Sloga, Dobrovac - Kuzmica i Omladinac - Parasan. 

 (sportalo.hr)

Pročitano 406 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 29 Svi 2023 09:52