Utorak, 19 Svi 2015 02:00

Luka Mršić i Andrija Čorić na državnoj završnici HNS-a

POŽEGA - Dva igrača iz ekipe mlađih pionira ŠNK Slavonije izabrana su na selektivnim programima Hrvatskog nogometnog saveza u selekciju regije Slavonije i Baranje.

Riječ je o veznom igraču Luki Mršiću i vrataru Andriji Čoriću koje u Slavoniji trenira profesor Vjekoslav Čerti. 

Oni su već bili na nekoliko selekcija i kampova na nivou regije.

Mršić i Čorić su 30. travnja u Ivankovu nastupili za selekciju Požeško - slavonske županije na turniru četiri slavonske županije koje se nalaze u sklopu Nogometnog središta Osijek.

Naša županija je u prvom susretu poražena od Vukovarsko - srijemske županije rezultatom 3:1. U drugoj utakmici Brodsko - posavska županija je dobila Osječko - baranjsku rezultatom 3:0. 

U utakmici za 3. mjesto Požeško - slavonska županija dobila je Osječko - baranjsku rezultatom 3:1 dok je Vukovarsko - srijemska županija u finalu s uvjerljivih 5:1 bila bolja od Brodsko - posavske županije. 

Nakon toga su izabani i u selekciju regije s kojom su sudjelovali u Svetom Martinu na Muri, na trodnevnom završnom državnom turniru za dječake rođene 2002. godine. Selekcija Nogometnog središta Osijek osvojila je drugo mjesto.

Od osamnaest odabranih igrača koji su predstavljali Slavoniju i Baranju, osim dvojice Požežana, po petorica igrača su bila iz HNK Cibalije i NK Osijek te po trojica iz NK Marsonija i NK Livada Željezničar.

Na turniru u Svetom Martinu u Muri su od 14. do 17. svibnja sudjelovali NS Split, NS Osijek, NS Sjever, NS Rijeka i NS Zagreb.

Svaka je momčad odmjerila snage sa svakom, a nakon četiri odigrana kola prvo je mjesto osvojio NS Zagreb s 12 bodova, ispred NS Osijeka (7), NS Splita (6), NS Rijeke (2) i NS Sjevera (1).

Rezultati : NS Osijek - NS Zagreb 1:2 NS Sjever - NS Rijeka 0:0 NS Split - NS Osijek 0:1 NS Zagreb - NS Sjever 8:0 NS Sjever - NS Split 1:2 NS Rijeka - NS Zagreb 0:3 NS Osijek - NS Sjever 2:0 NS Split - NS Rijeka 2:0 NS Rijeka - NS Osijek 2:2 NS Zagreb - NS Split 2:0.

 Za najboljeg je igrača proglašen Antonio Pavić iz NS Zagreba, najbolji je vratar njegov suigrač Niko Vidović, a titulu najboljeg strijelca ponijeli su Luka Branšetar iz NS Osijeka i Marko Brkić iz NS Zagreba s po tri postignuta gola.

Pročitano 2337 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 19 Svi 2015 10:53