Subota, 30 Svi 2015 02:00

Pioniri Požege prvaci 1. ŽNL

POŽEGA - Odigrano je još jedno kolo u županijskim nogometnim ligama mladeži. Pionirima Nogometnog kluba Požega prije utakmice s Tim osvježenjem uručen je pehara za prvaka 1. Županijske nogometne lige. Pehar je kapetanu Ivanu Brusu uručio Jurica Bešlić, član Izvršnog odbora Nogometnog saveza Požeško- slavonske županije i dopredsjednik NK Požega. 

 

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA- PIONIRI

U predposljednjem 21. kolu prvak Požega ugostila je Tim osvježenje iz Kuzmice i ostvarila još jednu sigurnu pobjedu s 2:0, u kvalitetnoj utakmici gdje su pokazali svoju dominaciju, protiv vrlo dobrih Kuzmičana. Pogotke za odlične Požežane postigli su Toni Herceg i Jakov Bočkaj.

Najuvjerljiviju pobjedu kola ostvario je domaćin Kaptol protiv Slavena iz Gradca s 8:1, te došli do pete uzastopne pobjede, a Gračani do osmog poraza.

Najviše pogodaka bilo je u Vidovcima, gdje je domaćin Dinamo protiv Croatije iz Mihaljevaca slavio sa 7:5, u odličnoj i otvorenoj utakmici, te se zadržali na trećem mjestu.

U derbi susretu domaćin BSK iz Buka je protiv Mladosti iz Pavlovaca slavio s 3:1, te ostvarili šestu pobjedu, a Pavlovčani peti poraz.

Domaćin Kutjevo očekivano je protiv pretposljednje Lipe iz Stare Lipe minimalno slavio s 2:1, te ostvarili drugu proljetnu pobjedu, a Lipa sedmi poraz.

U susjedskom derbiju očekivanu uvjerljivu pobjedu ostvario je Papuk iz Velike protiv domaćina Sloge iz Trenkova s 3:1, te su ostali u igri za drugo mjesto, a Trenkovčani su ostali u sredini ljestvice.

Poredak: uvjerljivi prvak je Požega s čak 59 bodova, drugi Papuk iz Velike i treći Dinamo iz Vidovaca sa po 45, četvrti je Kaptol s 43, peta je Mladost iz Pavlovaca sa 36, šesti je BSK iz Buka s 33, sedma Sloga iz Trenkova i osma Croatia iz Mihaljevaca sa po 25, deveto je Tim osvježenje iz Kuzmice s 24, deseto je Kutjevo s 18, jedanesta je Lipa iz Stare Lipe sa 6, i dvanaesti je Slaven iz Gradca s 4 boda.

 

 

DRUGA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA -STARIJI PIONIRI

U posljednjem 18. kolu vodećem Omladincu iz Čaglina trebao je bod na gostovanju protiv Croatije iz Donje Obriježi da bi osvojio naslov prvaka i potvrdio prošlogodišnju titulu. Upravo tako susret je završio neodlučeno 2:2, i Čaglinčani su mogli slaviti. Jer, da su poraženi prvak bi po prvi put postao Hrvatski dragovoljac iz Brod. Drenovca, koji ima bolji međusobni omjer.

Ovako sve čestitke igračima Omladinca koji su iz 17 utakmica: 12 pobijedili, 3 odigrali neodlučeno i 2 poraženi (Hrvat. dragovoljac i Dobrovac), uz odličnu gol razliku: 81:19.

Drenovčani koji su u ovom kolu bili slobodni, još prije su propustili prvo mjesto odigravši protiv Kamena iz Vetova i Sulkovaca neodlučeno 2:2. Međutim i ovako zavređuju sve čestitke na najvećem uspjehu do sada.

Treće mjesto je osvojila Croatia iz Donje Obriježi, što je također za pohvalu, kao i četvrto mjesto ekipe Dobrovca koji su u ovom kolu uvjerljivo svladali gostujući Kamen iz Vetova sa 6:3.

Peto mjesto je osvojio Dinamo iz Rajsavca koji je u ovom kolu svladao gostujući Graničar iz Zagrađa s 4:2, a „graničari“ su se morali zadovoljiti sa šestim mjestom. Sulkovci su protiv gostujućeg Jakšića uvjerljivo slavili s 4:2, te završili prvenstvo na sedmom mjestu, a mladi Jakšičani su osmi.

Deveto predposljednje mjesto pripalo je također mladim igračima Kamena iz Vetova, čije vrijeme tek treba doći. Na posljednjem mjestu završio je BSK-a iz Biškupaca, koji su morali odustati od natjecanja „zahvaljujući“ svojim seniorima.

Konačni poredak: prvak je Omladinac iz Čaglina s 39 bodova, drugi je Hrvatski dragovoljac iz Brod. Drenovca s 38, treća je Croatia iz Donje Obriježi s 35, četvrti je Dobrovac s 34, peti je Dinamo iz Rajsavca s 31, šesti je Graničar iz Zagrađa s 22, sedmi su Sulkovci s 21 (-1 bod), osmi je Jakšić s 12, deveti je Kamen iz Vetova s 2, i deseti BSK-a iz Biškupaca s 1 bodom (odustali).

 

ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA –POČETNICI

U zaostaloj utakmici 13. kola gostujući Dinamo iz Vidovaca je protiv Sloge iz Trenkova uvjerljivo slavio s 10:1, te se učvrstili na petom mjestu.

Protekli vikend trebalo se igrati posljednje 14. kolo Županijske nogometne lige za početnike.

Od četiri predviđene utakmice odigrana je samo jedna između domaćina Slavonije, koja je u Požegi uvjerljivo svladala Slogu iz Trenkova s 8:0. Pogotke za Slavoniju postigli su Ivanešić i Domazet po 2, Milosavljević, Čajka, Mahaček i Pavić po 1.

Odgođene su utakmice: Dinamo-Kaptol, Tim osvježenje-Kutjevo i Papuk-Jakšić. Još se ima odigrati i zaostala utakmica 12. kola Slavonija-Dinamo, pa ćemo imati konačnu tablicu.

Poredak: prvo je Kutjevo s 34 (-1) boda, drugi je Papuk iz Velike s 33 (-1), treći je Kaptol s 22 (-1), četvrti je Jakšić s 19 (-1), peti je Dinamo iz Vidovaca s 18 (-2), šesta je Slavonija iz Požege sa 17 (-1), sedmi Tim osvježenje iz Kuzmice (-1) i osma Sloga iz Trenkova oba sa po 4 boda.

 

Pripremio : Jozo Brezicki 

 

 

Pročitano 2126 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 30 Svi 2015 09:55