Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 28 Svi 2020 02:00

Hrvatski odbojkaški savez ponovno donio odluku o završetku natjecanja u svim ligama koje su na kraju zaključene prema zatečenom stanju kod prekida natjecanja

ZAGREB - Nakon poništavanja odluka o završetku natjecanja donesenih na sjednici Upravnog odbora 17.03.2020., Upravni odbor HOS-a pokrenuo je novi postupak pronalaženja rješenja vezanih uz završetak natjecanja sezone 2019/2020, zbog prekida uzrokovanog pandemijom virusa COVID-19.

Sukladno pozivu Središnjeg Državnog Ureda za Šport za usklađivanjem odluka o prekidu natjecanja prije za to predviđenog kraja, te o promjenama propozicija ili sustava natjecanja, s odredbama Zakona o dopunama Zakona o sportu, s obzirom na nemogućnost daljnjih natjecanja u doglednom vremenu te radi osiguravanja regularnosti natjecanja, Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza, u petak, 24. 04. 2020. donio je odluku o poništavanju odluka od 17. 03. 2020. 

Po provedenoj raspravi članova Odbora za natjecanje HOS-a, prema Upravnom odboru upućen je prijedlog rješenja zaključenja sezone 2019/2020. Sukladno Čl. 61. stavak 3. Zakona o sportu, isti prijedlog je upućen Hrvatskom olimpijskom odboru na davanje mišljenja.

Povjerenstvo za sustav natjecanja HOO-a ocijenilo je „da je navedeni prijedlog promjena u sustavu odbojkaških natjecanja u Republici Hrvatskoj za sezonu 2019/2020 utvrđen na najbolji mogući način za odbojkaški sport i odbojkaške klubove koji nastupaju u sustavu natjecanja Hrvatskog odbojkaškog saveza, u nastalim izvanrednim okolnostima, a sukladno čl. 3 Zakona o dopunama Zakona o sportu, koji upravo utvrđuje uvjete za promjenu sustava natjecanja u slučaju nastupanja posebnih okolnosti koje podrazumijevaju stanje nastalo slijedom epidemije od bolesti COVID 19“ te je donijelo pozitivno mišljenje na prijedlog promjene sustava natjecanja za sezonu 2019/2020. Po dobivanju pozitivnog mišljenja HOO-a, HOS je uputio zahtjev za izdavanjem suglasnosti na isti prijedlog završetka natjecanja Središnjem državnom uredu za šport.

Završno je, po izdanoj suglasnosti SDUŠ-a, Upravni odbor HOS-a potvrdio prijedlog odbora za natjecanje te donio odluku o završetku odbojkaških natjecanja sezone 2019/2020 kako slijedi: „ Zbog nastupanja posebnih okolnosti (globalna pandemija COVID-19) koje podrazumijevaju događaj i stanje koje se nije moglo predvidjeti i na koje se nije moglo utjecati, a sve zbog zaštite zdravlja svih sudionika natjecanja (natjecatelji i službene osobe), gledatelja i drugih dionika, odbojkaška natjecanja u Republici Hrvatskoj pod direktnom nadležnošću Hrvatskog odbojkaškog saveza u svim kategorijama za žene i muškarce se obustavljaju s plasmanom na tablici zatečenim 11.03.2020. godine i otkazuju se sve utakmice iz natjecanja pod direktnom nadležnošću HOS-a čije je održavanje predviđeno za razdoblje nakon 11. ožujka 2020. godine osim polufinala i finala KUP-a RH za muškarce, KUP-a Snježane Ušić za žene i završnica Prvenstva Hrvatske mlađe dobnih kategorija.“ Po utvrđivanju sustava i kalendara međunarodnih odbojkaških natjecanja (klupskih i reprezentativnih) za sezonu 2020/2021, HOS će biti u mogućnosti točno definirati i prijedlog sustava domaćih natjecanja za sezonu 2020/2021.

Tako je završila natjecateljska sezona 2019./2020. i za požeške odbojkaške klubove. Igračice ŽOK Vallis Aurea su završile pretposljednje, sedme na ljestvici 1. B Hrvatske odbojkaške lige - Istok sa 6 bodova (2 pobjede, 9 poraza). Druga ekipa ŽOK Vallis Aurea sezonu je završila na posljednjem mjestu doigravanja za poredak od 13. - 18. mjesta Slavonske odbojkaške lige (1 pobjeda, 12 poraza u sezoni).

Igrači OK Sokol sezonu 2. Hrvatske odbojkaške lige - Istok su završili na posljednjem, 8. mjestu bez osvojenog boda (8 poraza u 8 susreta.)

Pročitano 1336 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 28 Svi 2020 13:53