Voditelj Ekološke sekcije HPD Gojzerica profesor mr. sc. Ivica Šnajder održao zanimljivo predavanje "Živjeti po ekološkim uvjetima"

Planinarstvo 13. lipnja 2024.

POŽEGA – Umirovljeni profesor mr. sc. Ivica Šnajder, voditelj Ekološke sekcije u Hrvatskom planinarskom društvu “Gojzerica” Požega, održao je jučer zanimljivo predavanje na temu: ”Živjeti po ekološkim uvjetima.”

Inače prirodnjak u duši, osnivač udruge ”Ekološki laik’‘ te dugogodišnji suradnik i jedan od voditelja akcije ”Zasadi drvo, ne budi panj!”, organizator mnogih ekoloških i botaničkih izleta u HPD Gojzerica Požega, nedavno je završio tečaj za Čuvara planinske prirode Hrvatskog planinarskog saveza.

01

Pun iskustava i znanja vezanih za očuvanje prirode i ekologiju, ni jučer nije razočarao nazočne planinare. Odlučio se na novi pristup predavanju, koji se svidio pratiteljima. Tijekom predavanja potaknuo bi određenu temu i postavio pitanje te tako započeo debatu u koju su se rado uključivali svi bez iznimke.

Raspravljalo se o različitim ekološkim temama, onako slobodno ”bez dlake na jeziku”, a sve bi završilo donošenjem logičnog zaključka. Pričale su se tu i anegdote, uspoređivalo se i raspravljalo, kako bi se izvukao što bolji zaključak. Ovim predavanjem uspio je izvući sve one pozitivne emocije, koje gaje planinari kao zakleti ljubitelji prirode. Potakao je razmišljanja o novim temama i pogledima na iste, a na kraju sve završilo u dobrom raspoloženju, uz kiflice i sok (Hvala Mariji za kiflice).

03
U skorije vrijeme očekuju nas već tradicionalni izleti ovog nadasve osebujnog predavača, kao što su: Promatranje zvijezda padalica i Noćenje pod zvijezdama. Zbog toga nemojte se zaboraviti predbilježiti i odazvati ovim izletima, jer nema sumnje da će biti poučno i zanimljivo.
Tekst i foto : HPD Gojzerica

Pročitano 45 puta