Ponedjeljak, 07 Prosinac 2015 01:00

Ronilački klub Požega na Danu grada Kraljevice

KRALJEVICA - Povodom blagdana Svetog Nikole i Dana grada Kraljevice i ove godine se je održalo tradicionalno hodočašće Svetom Nikoli. Riječ je o podmorskom hodočašću koje je ove godine privuklo čak 123 ronioca iz brojnih klubova iz Hrvatske ali i drugih zemalja.

Kip Svetog Nikole se nalazi na dubini od 25 metara ispred poluotoka Oštra. Do kipa vodi poučna staza na kojoj se ronioci imaju priliku upoznati s bogatom florom i faunom. Osim što je ovo bilo sedmo podmorsko hodočašće, Klub podvodnih aktivnosti "Adria" je obilježio 40 godišnjicu rada,a manifestaciju je obogatio godišnji seminar instruktora i voditelja ronjenja u organizaciji Hrvatskog Ronilačkog saveza.

Predsjednik Saveza Kamilo Čuljak oduševljen odazivom ronioca rekao je :" kako je ovo značajna manifestacija, a čim je 100 i više ljudi u moru,može se reći da se ovo ubraja u najveće manifestacija na Jadranu u ovoj godini."

Nakon urona ronioci su imali priliku poslušati nekoliko zanimljivih predavanja s projekcijama : "Hrvatska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji"-Dalibora Andresa, te predavanje Danijela Frka :"Istraživanje američkog bombardera B-24 Tulsamerican kod otoka Visa".

Ronilački klub Požega je predstavljao voditelj ronjenja Zdenko Oroz.

Pročitano 1983 puta