Četvrtak, 17 Prosinac 2015 01:00

Održana redovna sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza

POŽEGA - U prostorijama Obrtničkog doma jučer je održana redovna sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza.

Na sjednici je bilo nazočno 49 delegata od 73 udruge koliko ih je do jučer bilo u članstvu Saveza. 

Nakon što su obavljene uobičajene formalnosti oko izbora radnog predsjedništva i verifikacijske komisije članovima Skupštine obratio se požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji je bio gost na Skupštini. 

Nakon što je nazočnima predočio što je napravljeno u sportu od kada je on došao na mjesto gradonačelnika, Neferović je iznio svoje viđenje stanja i razvoja sporta na području grada kao i stanja u Požeškom športskom savezu i u sportskim udrugama. Dotakao se i treniranja na sportskim objektima koje vodi Javna ustanova Sportski objekti Požega. 

Članovi Skupštine su u punopravno članstvo primili Ženski kuglački klub Vallis Aurea. Donesena je odluka o brisanju iz članstva četiri članice koje nisu aktivne. Tako članovi Požeškog športskog saveza više nisu Udruženje malonogometnih veterana, Skijaški klub Požega, Požeški Skijaški klub Slavonija i Pikado klub Požega.

U punopravnom članstvu Požeškog športskog saveza tako se sada nalazi ukupno 70 sportskih udruga. 

Raspravljeno je i o prijedlogu novog pravilnika za vrednovanje, financiranje i izračun vrijednosti udruga koji je također bio na dnevnom redu. Odlučeno je da udruge svoje prijedloge trebaju dostaviti u Savez do 01. veljače 2016. Nova sjednica održat će se krajem veljače te će se tada raspravljati o tom prijedlogu.

Usvojen je i rebalans proračuna za 2015. te program rada i financijski plan za 2016. godinu. 

Pročitano 2006 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 17 Prosinac 2015 22:53