Petak, 22 Siječanj 2016 01:00

Odlični rezultati mladih članova Gradskog Šahovskog kluba Požega

NAŠICE/DONJI MIHOLJAC - Mladi članovi Gradskog Šahovskog kluba Požega ostvarili su odlične rezultate na natjecanjima održanim u Našicama i Donjem Miholjcu kao i u 2. Juniorskoj šahovskoj ligi Istok. 

U Našicama je od 08. do 10. siječnja 2016. održano Otvoreno kadetsko prvenstvo Osječko - baranjske županije za 2016. godinu. Devetogodišnji Marin Solina osvojio je drugo mjesto u kategoriji do 11 godina starosti, jedanaestogodišnja Elena Solina bila je druga u kategoriji do 13 godina dok je Nika Pisker bila treća u kategoriji do 15 godina starosti.  

Na Otvorenom prvenstvu Donjeg Miholjca koje je održano početkom listopada 2015. godine Marin Solina i Elena Solina osvojili su 1. mjesto u kategoriji do 12 godina. 

Juniorska ekipa GŠK Požega osvojila je odlično treće ekipno mjesto u 2. Juniorskoj šahovskoj ligi - Istok za 2015. godinu.

U ligi se natjecalo 10 ekipa (Strmac Nova Gradiška, Vukovar, Požega, Vinkovci, Đuro Đaković Slavonski Brod, Etf Osijek, Šokadija Babina Greda, Amater Strizivojna, Sloga Pačetin, Slavonac Našice)

Prvaci su šahisti Strmca (Nova Gradiška) sa maksimalnih 18 bodova (9 pobjeda) dok je 2. mjesto osvojio ŠK Vukovar sa 15 osvojenih bodova. 

Požežani su u 9 susreta ostvarili 6 pobjeda, 1 remi i 2 poraza osvojivši ukupno 13 bodova što je bilo dovoljno za odlično 3. mjesto. Šahisti Požege u susretima su osvojili ukupno 23.5 boda.  

Ekipa ŠK Strmac ostvarila je pravo sudjelovanja u 1. HŠL za juniore u 2016. godini. 

Članovi GŠK Požega su bili uspješni i u poretku po pločama.

Tako je Ivan Martin Došen bio najuspješniji na četvrtoj ploči s 88,9% osvojenih bodova čime je zaslužio zlatnu medalju. 

Tibor Kakuk je na trećoj ploči bio treći najupješniji igrač sa 72.2% osvojenih bodova što je bilo dovoljno za brončanu medalju.

Na prvoj ploči David Marčinković je također bio treći najuspješniji igrač osvojiviši 61.1% bodova i bronačnu medalju. 

Za GŠK Požega su osim ove trojice šahista nastupali još i Matko Radojčić, Borna Vlašić, Roko Vlahov, Ana Skukan, Nora Pisker i Stjepko Čuljak. 

 

 

Pročitano 1745 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 22 Siječanj 2016 12:44