Ispiši ovu stranicu
Utorak, 15 Ožujak 2016 01:00

Stolnotenisači Požege na korak do naslova prvaka 2. Hrvatske stolnoteniske lige

POŽEGA - U nedjelju 13. ožujka u maloj dvorani SD Tomislav Pirc prva ekipa stolnotenisača Požege je odigrala 17. i 18. kolo 2. Hrvatske stolnoteniske lige Slavonija-zapad.

Prvo su u prvom susretu ugostili ekipu STK Sibinja koja je do ovog kola imala najbolji skor lige. S obzirom na jesensku pobjedu u Sibinju gosti su nastupili s namjerom da odnesu nove bodove iz Požege. Susret je bio veoma kvalitetan i pun preokreta, a ekipa u sastavu Hrvoje Dujmović, Marko Berdi, Luka Kovačević i Ivan Dujmović izborila je na kraju visoku pobjedu rezultatom 4:1.

Nakon ovog susreta ekipa Požege je ugostila i ekipu STK Strmac iz Nove Gradiške protiv koje su u prvoj postavi nastupila oba kadeta STK Požege Ivan Dujmović i Luka Kovačević, te uz Marka Berdija i Hrvoja Dujmovića u paru izborili novu pobjedu rezultatom 4:2.

Iako je do kraja prvenstva ostalo još 4 kola nakon ovih pobjeda ekipa STK Požege ima značajne izglede za osvajanje naslova prvaka Druge lige. Taj rezultat osigurao bi im nastup u kvalifikacijama za 1. Hrvatsku stolnotenisku ligu.

Druga ekipa STK Požege u sastavu Tomislav Lešković, Miroslav Kovačević i Andrej Samarđić nastupila je u Slavonskom Brodu gdje su odigrali 2 kola 3. Hrvatske stolnoteniske lige.

Požežani su protiv Strmca 2 iz Nove Gradiške pobijedili visokim rezultatom 4:0, da bi protiv ekipe Posavca iz Kaniže u 12. kolu odlučivali o pobjedniku lige. Ekipa Požege 2 je nakon velike borbe i vodstva od 3:2, na kraju ipak izgubila rezultatom 3:4 te na taj način prije zadnja 2 kola vjerojatno izborila drugo mjesto u 3.HL.

U nedjelju, 20. ožujka prva ekipa gostuje u Novskoj i Sisku gdje se očekuju nove pobjede kako bi u zadnja 2 kola u Požegi proslavili naslov prvaka.

U subotu 19. ožujka na seniorskom pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske u Varaždinu među 48 plasiranih igrača nastupit će i igrač STK Požege Hrvoje Dujmović, čiji je plasman i nastup u iznimnoj konkurenciji hrvatskih igrača iz inozemstva, Super-lige i 1.HL značajan uspjeh.

Pročitano 1983 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 15 Ožujak 2016 12:48