Srijeda, 13 Travanj 2016 02:00

Održan "Otvoreni kup Požega 2016" u mažoret i twirling plesu

POŽEGA - Proteklog vikenda u sportskoj dvorani Tomislav Pirc održan je "Otvoreni kup Požega 2016.", natjecanje u mažoret i twirling plesu u organizaciji Twirling kluba Požega.

Na Kupu je sudjelovalo oko 200 natjecatelja iz Lipika, Jakšića, Velike, Pleternice, Požege i Vodica. -

"Ovakvi kupovi ustvari služe tome da bi se iznjedrili mladi naraštaji, mi moramo imati natjecanja ako želimo napredovati. Kupovi su prilika našim najmanjima da pokažu što su do sada naučili i da pomalo stječu iskustvo koje će nekima od njih sigurno dobro doći u budućnosti kada budu sudjelovali na europskim ili svjetskim natjecanjima. Danas većinom nastupaju mažoretkinje koje neće nastupati na Državnom prvenstvu koje se za deset dana održava u Cavtatu" - rekla je Marina Mihelčić ispred Twirling kluba Požega.

Budući da je pokrovitelj natjecanja bio i Grad Požega, okupljene je sudionike te njihove pratitelje u ime Grada pozdravio gradonačelnikov zamjenik Mario Pilon, zaželjevši svima dobrodošlicu u Požegu, uz želju za što boljim postignućima u današnjem, ali i nadolazećim natjecanjima.

U solo natjecanju prva od kadetkinja je bila Lea Mihelec, od juniora Mirta Bajt i Benjamin Iličić, a kod seniora Lorena Jakobović i Adrijana Jurić.

U duo sa rekvizitima prvi su bili mladi juniori Ana Bertelović i Patricija Musil te Monika Dolić i Stefani Lipušić.

U ekipnom twirling plesu najbolji su bili domaćini.

U freestyleu najbolji su bili od juniora Mirta Bajt, seniora Adrijana Jurić, kadeta Lea Mihelec, od muških juniora Benjamin Iličić, a seniora Ivan Marinović, u kategoriji strutt mladi junior najbolja je bila Hana Ledić.

U tradicionalnom mažoret plesu u kategoriji MINIME i juniori prvi su bili Jakšićani i Požežani.

 

(Tekst i foto : Kronika Požeško - slavonska)

Pročitano 2666 puta