Utorak, 17 Svi 2016 02:00

Luks Racing Team nastupio na državnom prvenstvu u biciklističkom maratonu

POŽEGA/CRIKVENICA  - U središnjem dijelu sezone biciklisti požeškog biciklističkog kluba "Luks Racing Team" su došli u fazu brušenja forme i kontrolnih mjerenja. Tako je prošli tjedan u Požegi pod vodstvom BK Gema izvršeno mjerenje Body Geometri fit koji su članovi BK Luksa prošli kako bi profesionalno podesili bicikle za nastavak natjecateljske sezone. U nastavku sezone bicikliste očekuju borbe na nacionalnim prvenstvima i dosadašnji treninzi i pripreme su sve bile i bazirane na tome.

Tako je u nedjelju održano prvo u nizu nacionalnih prvenstava i to u Crikvenici gdje se održalo Nacionalno prvenstvo u MTB maratonu. Po vrlo teškom terenu i po vrlo lošem vremenu na stazi u dužini 54 kilometara održalo se ovogodišnje prvenstvo na kojem su nastupili požeški biciklisti Krešimir Pavičić, Zvonko Pedić i Mirko Budimlić.

Iako je start trebao biti u 11:00 organizatori su zbog lošeg vremena pomaknuli start na 11:30 tako da su naši biciklisti startali u 11:30 kategorijama Master B Krešimir Pavičić, u kategoriji Junior Zvonko Pedić i u kategoriji Mlađi junior Mirko Budimlić.

Po jakoj buri koja je puhala za vrijeme cijele utrke naši biciklisti su krenuli u avanturu dugu 54 kilometra i slobodno se može reći da su kao moderni gladijatori krenuli u borbu sa teškim terenom i sa samim sobom. I ovu utrku naš Zvonko kao jedini plasirani junior na UCI rang listi krenuo je sa prve startne pozicije u svojoj kategoriji ali to u ovoj utrci i nije bilo jako važno.

Iako pripremljeni za utrku, za nemoguće uvjete utrka nije krenula za naše bicikliste kako treba. U vrlo dobroj organizaciji BK Crikvenica, sa vrlo dobro označenom stazom, sa tri FEED i tehničke zone ipak nismo mogli računati na sve probleme koji se mogu javiti. Vozeći u grupi, na početku utrke, koja je krenula s glavnog trga u Crikvenici te je pod policijskom pratnjom krenula ulicama grada i zatim se udaljila prema crikveničkom zaleđu naši biciklisti su zauzimali pozicije za nastavak te vrlo teške biciklističke utrke.

Ali sport ne bi bio sport da u nekim trenutcima nije i nemilosrdan. Tako se Krešimiru Pavičiću na 10 kilometru dogodio kvar pedale i on je ostatak utrke od 44 kilometra vozi otežano samo sa snagom na lijevom pedalu i utrku završava na 16. mjestu.

Zvonko Pedić u kategoriji Junior vozi dobru utrku, drži tempo i vozi u vodećoj skupini ali utrku završava ipak na četvrtom mjestu sa zaostatkom od 2,5 minute čime je žal još veći jer u vremenu utrke od 2:45 minuta je takav zaostatak stvarno mali i žal još veći jer tim zaostatkom Zvonko je ostao bez medalje na nacionalnom prvenstvu.

U kategoriji mlađi juniora nastupio je naš Mirko Budimlić koji je prije utrke slovio za pretendenta i osvajača i najsjajnije medalje u borbi sa mladim biciklistima iz međimurskog kluba Sveti Martin na Muri Timotejom Kocenom i Stjepanom Hunjakom. Tako se utrka i odvijala, njih trojica su se odvojili od konkurencije ali na 42 kilometru dok su još njih trojica bila zajedno u grupi Mirko nailazi na jedan dio staze na kojem je kamenje i buši prednju gumu. Iako pokušava otkloniti kvar na biciklu, Mirko ne uspijeva popraviti i u tom trenutku za njega je utrka bila završena.

Sve u svemu na jakoj utrci, teškoj stazi i po vrlo, vrlo lošem i teškom vremenu u požeškom klubu su  zadovoljni trudom, ali i uspjehom naših biciklista i treba vjerovati da su pehovi na nacionalnim prvenstvima prošlost.

Naš požeški biciklistički klub Luks Racing Team nakon ovog nacionalnog prvenstva nastavlja sa natjecanjima i to idućeg tjedna C1 utrkom u Banja Luci, poslije toga je jedna utrka Slavonske lige te će vikend poslije toga klub nastupiti na još jednom nacionalnom prvenstvu koje se održava u Bjelovaru i to je Nacionalno prvenstvo u Eliminatoru.

Pročitano 1697 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 17 Svi 2016 08:59