Utorak, 24 Svi 2016 02:00

Biciklisti Luks Racing teama ostvarili dobre rezultate na utrci u Banja Luci

BANJA LUKA - U nedjelju, 22. svibnja biciklisti požeškog biciklističkog kluba LUKS Racing Team su sudjelovali na jakoj međunarodnoj utrci u Banja Luci na kojoj su u svim kategorijama nastupili biciklisti iz 6 zemalja.

Naši požeški biciklisti nastupili su u kategorijama Master, Junior i Mlađi junior i to, Krešimir Pavičić u kategoriji Master, Zvonko Pedić u kategoriji Junior i Mirko Budimlić i Nino Pavičić u kategoriji Mlađi junior.

Svi naši natjecatelji su imali start u 12 sati i startali si po svojim kategorijama. Na stazi dužine 3500 metara ovisno o kategorijama vozilo se različit broj krugova , tako je Krešimir vozio dva kruga i u toj utrci osvojio premoćno prvo mjesto sa dosta velikom prednošću pred drugoplasiranim.

U isto vrijeme startale su i kategorije Junior i Mlađi junior u kojima su nastupili Zvonko Pedić, Mirko Budimlić i Nino Pavičić. U konkurenciji biciklista iz HR, BiH, Crne Gore, Srbije naši biciklisti su odvozili jako dobru utrku u kojoj su se za postolje svi borili sa biciklistima iz Hrvatske. Tako je Zvonko Pedić prva dva kruga vozio u grupi od četiri natjecatelja gdje se u trećem krugu on i biciklista iz Kreidler teama Josip Meštrić odvajaju i voze solo utrku gdje pred kraj zadnje kruga Meštrić radi skok i naš Zvonko završava utrku na vrlo dobrom drugom mjestu.

U utrci Mlađi junior, startali su Mirko Budimlić i Nino Pavičić. Nakon slabijeg starta Mirka Budimlića obojica u prvom krugu voze na šestom i sedmom mjestu. nakon prvog kruga Mirko i Nino hvataju priključak za vodećima, ali nakon manjeg kvara i puknuća prednje zračnice Nino odustaje. Mirko smanjuje zaostatak za vodećom grupom i priključuje se vodećem dvojcu ali utrku ipak završava na trećem mjestu i uz to možemo reći, vrlo dobro treće mjesto.

Utrka u Banja Luci bila je dobra priprema za Nacionalno prvenstvo u eliminatoru koje se održava 5. lipnja u Bjelovaru.

Pročitano 2020 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 24 Svi 2016 08:37