Ponedjeljak, 30 Svi 2016 02:00

Odlični rezultati biciklista Luks Racing Teama u Orahovici

ORAHOVICA - U nedjelju, 29. svibnja u Orahovici je održana utrka Slavonske brdsko biciklističke lige na kojoj su nastupili i članovi požeškog Biciklističkog kluba Luks Racing Teama.

Utrka se vozila na dijelu iznad orahovačkog jezera na stazi dužine 3.1 km. Na ovoj utrci boje požeškog kluba branili su Krešimir Pavičić, Matej Skuzin, Zvonko Pedić, Nino Pavičić i Marija Lešković.

Na startu u 11 sati našle su se kategorije Veterana, Žena i Kadeta.

U kategoriji Veterana B nastupio je Krešimir Pavičić koji je vozio utrku od tri kruga ukupno dužine 9.3 km i koji je u borbi za postolje ipak završio sa četvrtom mjestu sa vremenom u istoj minuti kao u trećeplasirani i drugoplasirani. Ostaje žal za postoljem i tom malo vremenskom razlikom.

Minutu nakon njih startala je kategorija Žene u kojoj je svoju prvu utrku vozila nova članica LUKS Racing Teama Marija Lešković. Iako prva službena utrka, Mariju to nije pokolebalo da se upusti u borbu sa iskusnijim natjecateljicama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Utrku Marija vozi tri kruga ali ju prvoplasirana natjecateljica prelazi za krug i Marija utrku završava na vrlo dobrom četvrtom mjestu iza Jelene Vukosavljević iz Laktaša. Vrlo dobra prva utrka za Mariju Lešković i podstrek za daljne treninge.

Minutu iza starta žena na startu su se pojavili natjecatelji kategorije Kadet u kojoj je boje požeškog kluba branio Nino Pavičić. Nakon vremena kontroliranih treninga i mnogo odricanja Nino vozi utrku od tri kruga i zauzima vrlo dobro treće mjesto i tim bodovima učvršćuje drugu poziciju ukupnog poretka kategorije Kadet.

U 13 sati na startu su se našle kategorije Junior i Elite. Na tom startu boje požeškog kluba su branili u kategoriji Junior Zvonko Pedić i u kategoriji Elite Matej Skuzin.

Juniori su vozili 4 kruga i utrka je bila dužine 12,4 km i Zvonko je premoćno osvojio prvo mjesto sa skoro 10 minuta prednosti ispred drugoplasiranog i ukupno drugo mjesto utrke u 13 sati.

Matej Skuzin je u kategoriji Elite vozio pet krugova i osvojio je vrlo dobro drugo mjesto iza Tomislava Nemeta iz Osijeka.

Ovo je potvrda dobre forme naših biciklista te u požeškom klubu očekuju dobre rezultate i na utrci u subotu, 04. lipnja kada će se voziti utrka za nacionalno prvenstvo u Eliminatoru.

Pročitano 1807 puta