Četvrtak, 02 Lipanj 2016 02:00

Ronilački klub Požega organizira Izložbu podvodnih fotografija

POŽEGA - Povodom Svjetskog dana okoliša, ali i povodom upoznavanja naših sugrađana s ljepotama podmorja Ronilački klub Požega, u Gimnaziji Požega, 7. lipnja u 12 sati otvara Izložbu podvodnih fotografija.

Cilj izložbe je upoznati zainteresirane s ljepotama podmorja, ali i osvijestiti građane o važnosti očuvanja flore i faune i ne zagađivanja okoliša.

Ronilački klub Požega će prezentirate fotografije sa eko-akcija na kojima godinama sudjeluju čisteći jezera, rijeke i mora, a ljepota podmorja će biti prikazana kroz fotografije Damira Zuruba.

Podvodna fotografija je sportska disciplina i prošle 2015 godine Damir Zurub je bio svjetski prvak. Kapetan je i Hrvatske reprezentacije u Podvodnom ronjenju, predsjednik ronilačkog kluba “Roniti se mora” te voditelj brojnih projekata.

Jedan od projekata je Think Green koji je jedan od većih ekoloških projekata u kojem se čiste rijeka, jezera i mora.

Drugi projekt je Underwather Photo Marathon koji je prvi po jakosti u Europi i među pet je najjačih natjecanja na svijetu.

Obišao je svijet fotografirajući i roneći, u njegovim fotografijama su uživali diljem svijeta, a dio tog bogatog opusa imat ćemo prilike vidjeti u Požegi zahvaljujući Ronilačkom klubu Požega. 

Pročitano 1810 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 02 Lipanj 2016 09:04