Ponedjeljak, 06 Lipanj 2016 02:00

Dobri rezultati biciklista Luks Racing Teama u Bjelovaru i Našicama

BJELOVAR/NAŠICE - Biciklisti požeškog biciklističkog kluba Luks Racing Team imali su uspješan vikend. U subotu 04. lipnja u Bjelovaru se održalo Nacionalno prvenstvo u XC Eliminatoru na kojem su za požeški klub nastupili Zvonko Pedić u kategoriji Elite i Mirko Budimlić i Nino Pavičić u kategoriji Mlađi Junior. Pravila XC Eliminatora nalažu da se voze dvije kategorije u muškoj konkurenciji i to mlađi i stariji natjecatelji tako da je Zvonko, iako inače vozi u kategoriji Junior, na nacionalnom prvenstvu vozio u kategoriji Elit.

U 10 sati krenule su kvalifikacije gdje su svi natjecatelji krug od 800 metara na travnatoj površini sa umjetnim i prirodnim preprekama vozili sami i borili se sa vremenom za ulazak u prvih 16. Nakon kvalifikacijskih utrka vozile su se četvrtfinalne utrke na način da su dva najbolja natjecatelja išla u polufinale, a u polufinalnoj vožnji opet dva najbolje u finalnu utrku.

Od požeških natjecatelja u kvalifikacijama su oba naša natjecatelja prošli i kvalifikacije i oba su ušla u finalnu utrku, tako da su u borbi u finalnoj utrci zauzeli Mirko Budimlić treće i Nino Pavičić četvrto mjesto. Vrijedan rezultat obojice naših biciklista, a posebno Mirkovo koji se penje na postolje Nacionalnog prvenstva u XC Eliminatoru.

U kvalifikacijama starijih muških kategorija Zvonko iako junior ostvaruje drugo vrijeme elite kategorije i u finalnoj utrci starta sa druge pozicije. Na početnoj ravnini jednom natjecatelju puca lanac i on udara u Zvonka koji se izvlači iz te situacije, ali ipak stvara mali zaostatak za vodećim i do kraja ne uspijeva vratiti prvu poziciju i uz to ostvaruje vrlo dobar rezultat i postaje doprvak Hrvatske u kategoriji XC Eliminator.

U nedjelju, 05. lipnja se vozila utrka Slavonske brdsko biciklističke lige u Našicama. U Našicama su uz bicikliste Ninu Pavičića, Mirka Budimlića i Zvonka Pedića, koji su bili u Bjelovaru, nastupili i Krešimir Pavičić i Matej Skuzin. Na blatnoj i teškoj stazi, koja je bila dužine 5900 metara prvi su startali Krešimir Pavičić koji je vozio 4 kruga i utrku je završio četvrti sa jednom minutom zaostatka za treće plasiranim.

U isto vrijeme su vozili i Mirko Budimlić i Nino Pavičić koji su vozili tri kruga i utrku su završili Mirko na prvom mjestu i Nino na drugom. U 13 sati na start utrke su izašli Zvonko Pedić u kategoriji Junior i Matej Skuzin u kategoriji Elite. Zvonko vozi utrku od 4 kruga, premoćno osvaja prvo mjesto i time učvršćuje prvo mjesto u ukupnom poretku, a Matej vozi utrku od 5 krugova i osvaja drugo mjesto kategorije Elite.

Sve u svemu bio je ovo vrlo uspješan vikend požeških biciklista iz Luks Racing Teama i podstrek za idući vikend kad se vozi međunarodna utrka ranga C1 u Samoboru.

Pročitano 1540 puta