Srijeda, 14 Rujan 2016 02:00

Narednog vikenda na Glavici će se održati Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim utrkama

POŽEGA – Moto klub Požega Promet organizator je Međunarodnog otvorenog prvenstva u cestovnim moto utrkama koje se već tradicionalno održavaju na požeškom Autodromu Glavica. Natjecanje će biti održano narednog vikenda, u subotu, 16. i u nedjelju, 17. rujna.

Generalni pokrovitelj utrka je Grad Požega, a utrka se vozi i uz Dan hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije. Zadovoljstvo što se Moto klub Požega Promet ovaj puta istakao kao samostalni organizator, izrazio je na tiskovnoj konferenciji tajnik kluba Zlatko Jaroš, najavljujući nastup osamdesetak vozača i uzbuđujuće vožnje tako da će Glavica ponovno biti poprište oktana i velikih brzina.

Treninzi započinju u subotu od 9 - 15 sati, utrke su od 15,30 do 19,00 sati, a u nedjelju će se utrke održavati od 10 – 18 sati. Voze se četiri utrke u četiri kategorije, pa će uzbuđenja biti na pretek, najavio je Jaroš.

Od Požežana u utrkama će sudjelovati veterani Krešimir Pavelić i Igor Zubić, koji je u trenutnom plasmanu 2., a kako se u dvije utrke može osvojiti do 50 bodova, nada se unatoč jakoj konkurenciji popraviti svoj poredak.

Pavelić je također prošle godine odlično vozio na treningu, vodio u utrci, no završio je nezgodnim padom, te ostao bez bodova. Obojica su izrazila svoje žaljenje što nema puno mlađih vozača, koji nemaju prilike, isto kao i oni, redovno trenirati na Glavici, jer taj objekt je u cijelosti zatvoren za javnost ili za treninge cijele godine.

Kako su istakli organizatori utrke mlade vozače motora treba odvesti s ulica i prometnica, gdje se često natječu, kao na Krndiji, te im tako spasiti živote, a omogućiti da pokažu svoj talent i svoju hrabrost na oktanskim jurilicama.

 

( Tekst i foto : Kronika Požeško - slavonska )

Pročitano 1731 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 15 Rujan 2016 13:16