Ponedjeljak, 03 Listopad 2016 02:00

Stolnotenisači Požege slavili u Petrinji u 1. kolu 1. Hrvatske stolnoteniske lige

PETRINJA - U subotu, 01. listopada ekipa Stolnoteniskog kluba Požega nastupila je u Petrinji u svojoj 1. utakmici nakon ulaska u 1. Hrvatsku stolnotenisku ligu. Njihov protivnik bio je STK Mladost, prošlogodišnji osvajač drugog mjesta lige sa samo tri poraza u cijeloj sezoni.

STK Požega pojačana superligaškim igračem iz Osijeka Franom Mihaljevićem došla je na susret nakon više od mjesec dana upornog treniranja. Iako protivnik puno iskusniji i po imenima jači trener Zlatko Pirc i igrači Požege vjerovali su u mogućnost iznenađenja, te pobjede na svom prvom susretu 1.HL.

Susret je otvorio 1. igrač Požege Fran Mihaljević protiv prvog igrača Mladosti Alena Anušića. Fran je u meč krenuo vrlo ozbiljno i tijekom 1. seta dominirao vodstvom od 10:0 koji je i superiorno završio. U 2. setu nakon ravnopravne i izjednačene igre naš igrač pokazuje na samom kraju mirnoću i dobiva 2. set 12:10. Treći set odlazi veoma lako na stranu našeg igrača koji je odmah u prvom nastupu za STK Požegu pokazao svoju snagu i način na koji se pristupa igri u ovoj ligi.

Nakon vodstva Požege od 1:0 nastupio je Hrvoje Dujmović protiv Roberta Ramuščaka. Protiv vrlo iskusnog i neugodnog ljevaka naš igrač otvara meč sa porazima u prva 2 seta, da bi nakon početne prilagodbe i bolje igre dobio relativno lako slijedeća 3 seta i tako ekipu doveo u vodstvo od 2:0.

Treći pojedinačni meč odigrali su iskusni Ivan Knežević i Marko Berdi. Prvim setom naš igrač je dominirao te imao dvije set lopte da bi set ipak otišao na stranu protivnika rezultatom 15:13. U ostala 2 set iskusni igrač Mladosti je bio bolji i na taj način smanji vodstvo Požege na 2:1.

U susretu dviju ekipa poslije 3 pojedinačna susreta na rasporedu je bila iznimno važna igra parova. Na strani Mladosti nastupio je iskusan par Knežević-Anušić koji zajedno igraju dugi niz godina. Za ekipu Požege svoj prvi službeni nastup u paru imali su H. Dujmović-F. Mihaljević. Prvi set odlazi na stranu Mladosti, da bi u iduća 3 seta nakon ravnopravne borbe naš par ostvario pobjedu od 3:1 i na taj način postavio visoko ukupno vodstvo od 3:1.

Poslije para na rasporedu su bila 3 nova pojedinačna meča po potrebi do 4. pobjede jedne ekipe.

Meč A. Anušić-H. Dujmović započinje superiornom igrom 1. igrača Mladosti koji je vodio rezultatom 8:3 i 10:6. Tada naš igrač okreće 1. set i uz odličnu igru dobiva set rezultatom 13:11. U iduća 2 seta iznenađujuće dobra igra i laka pobjeda igrača Požege 3:0 što je bilo dovoljno za visoku ukupnu pobjedu STK Požege od 4:1.

Ovim rezultatom ekipa Požege, iako u svojoj 1. sezoni u 1.HL, zauzela je 1. mjesto ma tablici i pokazala da s pravom može očekivati borbu za sam vrh tablice.

Iduća 2. kola ekipa STK Požege je slobodna. Naredne nastupe imat će u subotu, 22. listopada u maloj dvorani Tomislav Pirc kada će u prvim domaćim nastupima u 1.HL požeški stolnotnisači igrati protiv ekipa STK Mihovljan iz Mihovljana i STK Putjane iz Čakovca.

 

STK MLADOST - STK POŽEGA 1:4

0:1 Alen Anušić - Fran Mihaljević 0/3 (-2,-10,-4)

0:2 Robert Ramuščak - Hrvoje Dujmović 2/3 (7,7,-8,-7,-6)

1:2 Ivan Knežević - Marko Berdi 3/0 (13,6,5)

1:3 A. Anušić/I.Knežević-F.Mihaljević/H.Dujmović 1/3 (6,-6,-8,-10)

1:4 Alen Anušić - Hrvoje Dujmović 0/3 (-11,-7,-9)

Pročitano 1812 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 04 Listopad 2016 11:13