Ponedjeljak, 31 Listopad 2016 01:00

Boćarski klub Nada obilježio 10 godina postojanja organiziranjem 4. kola Kupa Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom

POŽEGA – Pod odličnim domaćinstvom Bočarskog kluba „Nada“ u Sportskoj dvorani „Tomislav Pirc" odigrano je 4. kolo Kupa Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom koje se održava u organizaciji Hrvatskog saveza osoba s invaliditetom i podršku Požeškog sportskog saveza. Na natjecanju su sudjelovali BK „Dan“ Slavonski Brod, BK „Lastavice“ Đakovo, URIHO „Željko Klepač“ Zagreb, BK „Marijan Dobrinčić“ Velika Gorica, BK „Pulac“ Rijeka, BK „Istrijana“ Pula, BK „Osječki osmijeh“ Osijek i domaćini BK „Nada“ Požega.

Nezaustavljivi i uvijek aktivni predsjednik požeškog kluba Ivan Begić, iako osoba s teškim invaliditetom, pozdravio je sve postrojene natjecatelje, goste i uzvanike, te se posebno zahvalio svim pokroviteljima i sponzorima koji su omogućili ovo natjecanje sportaša s invaliditetom. U samo otvaranje uvele su nas plesačice Plesnog studija Marine Mihelčić plesnim točkama, a nakon toga su sve natjecatelje pozdravili zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinad Troha i požeški gradonačelnik Vedran Neferović, koji je natjecanje proglasio otvorenim.

No otvaranje ima i svoju specifičnost, pa su zamjenik župana Troha i gradonačelnik Neferović natjecanje otvorili boćarskim susretom s dva natjecatelja, koje su naravno izgubili, jer su se susreli s već utreniranim sportašima, koji u boćanju za osobe s invaliditetom odlaze i na međunarodna natjecanja. Nakon cjelodnevnog natjecanja nastavljeno je sa druženjem u Krčmi Zlatni lug gdje su najuspješnijim pojedincima u četiri kategorije uručene medalje a prelazni pehar odnijele su ekipe URIHO „Željko Klepač“ iz Zagreba i BK „Istrijana“ iz Pule kao ekipni pobjednici.

Od slijedeće godine liga će se proširiti za još jedan klub, što je od svih gostiju ocijenjeno kao pozitivno jer osobama s invaliditetom jako puno znači mogućnost natjecanja u sportu u kojem mogu sudjelovati, a još više im znače druženja među sportašima i osobama sa sličnim problemima i invalidnosti. Na kraju je održana i mala svečanost obilježavanja 10 godina BK Nada, a rođendansku tortu uz pjesmu „Sretan van rođendan“ rezalo je pet požeških natjecatelja u invalidskim kolicima. Za taj prilično veliki trud za njih, dobili su podršku i pljesak cijele dvorane.

 

(Tekst i foto : Kronika Požeško - slavonska) 

Pročitano 1908 puta