Ponedjeljak, 12 Prosinac 2016 01:00

Odlični rezultati članova Powerlifting kluba Body Art na 5. Državnom prvenstvu u powerliftingu i bench pressu

ZADAR - Natjecatelji Powerlifting klub Body Art Požega nastupili su na 5. Državnom prvenstvu u powerliftingu i bench pressu koje je proteklog vikenda organizirano u Zadru.

Powerlifting se sastoji od tri discipline: čučanj, potisak sa klupe (bench press) i mrtvo dizanje. Sve tri discipline su održane u subotu i naši natjecatelji su ostvarili slijedeće rezultate: Patricia Januš druga u kategoriji Open do 63 kg i treća u apsolutnoj kategoriji (sve žene Open kategorija), Brigita Bakić prva u kat junori do 63 kg i prva u aps kategoriji (sve juniorke), Karlo Čuljak drugi u kat kadet do 74 kg i treći u aps kat (svi kadeti).

Prvi dan natjecanja obilježen je sjajnim dizanjima Brigite, koja je popravila sve tri discipline u odnosu na natjecanje u Šibeniku prije tri mjeseca: čučanj za 15 kg, bench za 15 kg i mrtvo dizanje za 10 kg. Na kraju je podignula 95 kg u čučnju, 75 kg u bench pressu i 140 kg u mrtvom dizanju.

Patricia je hrabro odradila natjecanje iako se na samom početku natjecanja lakše ozljedila greškom spotera. Ipak i uz ozljedu je popravila svoja dizanja za 2 kg i osvojila 2 mjesto.

Ogroman napredak je prikazao i Karlo Čuljak koji je u čučnju popravo rezultat za čak 40 kg! U Šibeniku, prije samo 3 mjeseca, podigao je 135 kg, a danas 175 kg! Njegov napredak ga je doveo do srebra na državnom prvenstvu.

Drugog dana natjecanja održavano je bench press natjecanje i naši natjecatelji su sjajano odradili svoja dizanja: Paricia Januš prva u kategoriji Open do 63 kg, Brigita Bakić prva u kategoriji juniori do 63 kg i prva u apsolutnoj kategoriji, Darijo Marković prvi u kategoriji Open do 120 kg i Davor Januš prvi u kategoriji sportaš invalid do 93 kg.

Drugi dan je opet briljirala Brigita i nakon sjajne borbe za zlato s Andreom Petrek (podignula odličnih 72,5 kg) pobijedila s 75 kg! Drugi puta u dva dana je podignula tu kilažu i potvrdila dominaciju u juniorskoj kategoriji. Sjajan napredak i rezultat koji nam otvara vrata za nastup na Europskom prvenstvu u bench pressu za juniore u koje će se održati u Ylitornio (Finska od 9-13. 8. 2017).

Sjajni rezultati pomogli su nam da, unatoč umoru, Požežani mirno doputu kući s hrpom medalja i pehara i velikim osmjehom na licu.

PLK Body Art nakon ovog vikenda ima još 5 novih prvih mjesta s državnog prvenstva i još dva prva mjesta u apsolutnoj kategoriji (Brigita apsolutna prva juniorka u powerliftingu i apsolutna prva juniorka u bench pressu).

Nakon ovog natjecanja slijedi odmor, a početkom 2017 kreću pripreme za novu sezonu natjecanja.

Pročitano 1904 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 12 Prosinac 2016 09:00