Srijeda, 05 Srpanj 2017 02:00

Svečano otvorena Škola plivanja Požeškog športskog saveza, upisi traju do kraja tjedna

POŽEGA - Na Gradskim bazenima s radom je započela Škola plivanja Požeškog sportskog saveza u kojoj se trenutno nalazi 320 polaznika. Upisi traju do kraja tjedna zaključno s petkom, 7. srpnja. Cijena je 150 kuna. Mogu se upisati djeca koja su stara najmanje 4 godine.

Polaznici Škole plivanja u cijeni imaju i ulaznicu na bazen tijekom srpnja. Škola plivanja radi tijekom tjedna od ponedjeljka do petka. Djeca su raspoređena po grupama znanja plivanja, svaka grupa po 2 školska sata dnevno.

Sveukupno obuka traje 30 školskih sati. Radi se u dvije kategorije: 1. Obuka neplivača, 2. Usavršavanje plivačkih tehnika. Na kraju obuke bit će kao i svake godine organizirana završna provjera i dodjela diploma polaznicima.

Školu plivanja vodi 8 profesora kineziologije, Alen Ivanović, Albinko Bagarić, Vlasta Krizmanić, Željko Bunčić, Vjekoslav Lojber, Zoran Čokrlić, Tanja Josipović, Anton Čokrlić.

Gradonačelnik Požege Darko Puljašić svečano je zajedno sa svim polaznicima otvorio ovogodišnju Školu plivanja. Nazočni su bili i zamjenici gradonačelnika Mario Pilon i Ferdinand Troha. Ispred Požeškog športskog saveza na otvaranju su bili pristutni predsjednik Nino Abramković i članovi Izvršnog odbora Igor Krizmanić i Dinko Zima

- "Ja ovdje među vama ne vidim ne plivače ili polu plivače, već vidim doktore, profesore, pravnike, djecu koja će ovaj naš zajednički grad odvesti u jedan bolji i ljepši svijet, gdje ćemo možda imati i natkrivene bazene. Naravno grad će nastaviti pratiti ovaj prekrasan projekt koji ima svoju tradiciju, jer imamo prekrasne bazene, lijepo vrijeme, prekrasnu djecu. Svima želim da vam bude dugo i toplo ljeto, da naučite plivati i da postanete možda i članovi nekoga plivačkog kluba" – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić te proglasio Školu plivanja otvorenom.

 

(Tekst i foto : Kronika Požeško - slavonska) 

Pročitano 2161 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 05 Srpanj 2017 14:29