Četvrtak, 28 Rujan 2017 02:00

Članovi Powerlifting kluba Body Art osvojili 10 medalja na natjecanju u Šibeniku

ŠIBENIK - U subotu, 23. rujna u Šibeniku je drugu godinu za redom održano natjecanje u powerliftingu i bench press-u pod nazivom "Rujanski rat".

Powerlifting klub Body Art iz Požege imao je 5 natjecatelja koji su ukupno osvojili 10 medalja (8 zlata, 1 srebro i 1 bronca).

U powerlifting kategoriji (tri discipline: čučanj, bench press i mrtvo dizanje) Patricia Januš  osvojila je 1. mjesto u kategoriji do 57 kg žene Open i 1 mjesto u apsolutnoj kategoriji žene Open.

Emilija Zailac osvojila je 1. mjesto u kategoriji do 84 kg žene Open.

Ivan Del Vechio osvojio je 2. mjesto u kategoriji do 93 kg kod kadeta i 1 mjesto u apsolutnoj kategoriji kod kadeta.

Antonio Miletić osvojio je 3. mjesto u kategoriji do 74 kg kod juniora.

U bench press kategoriji Patricia Januš osvojila je 1. mjesto u kategoriji do 57 kg žene Open i 1. mjesto u apsolutnoj kategorija žene Open.

Davor Januš osvojio je 1 mjesto kat do 93 kg Masters II invalid i 1 mjesto apsolutna Masters II invalid

Patricia je dva puta rušila HR rekord u PL kategoriji na bench pressu, prvo je srušila rekord u drugoj seriji i postavila ga na 77 kg, a zatim ga je u trećoj seriji popravila na 79 kg! Nakon što je odradila cijelo natjecanj u powerliftingu i u kategoriji bench press ponovno je odlično dizala i u trećoj seriji postavlja novi HR rekord na 80,5 kg! Odlični liftovi za njenu težinsku kategoriju do 57 kg. Nakon ovakvog dvostrukog uspjeha (isto je napravila (4 zlata) i na prošlom natjecanju, a sada je postavila i dva Hr rekorda od kojih je jedan i popravljala) Patricija ulazi u najozbiljniju konkurenciju na sljedećem izboru za najbolju sportašicu grada Požege.

Emilija Zailac prvi puta se natjecala u PL i odlično je odradila svoje liftove. Kući se zasluženo vratila sa svojim prvim zlatom.

Ivan Del Vechio je bio vrlo dobar, liftovi su mu bili nešto manji nego na prošlom natjecanju, zbog 6 kg manje tjelesne težine. Bio je bolestan neposredno pred natjecanje, ali i dalje je bio u borbi za prvo mjesto. Na kraju je osvojio 2 mjesto u kategoriji, ali i 1 u apsolutnoj kategoriji kadeti jer je imao bolji omjer podignute težine i tjelesne težine što daje više bodova bitnih za apsolutnu kategoriju.

Antonio Miletić je naišao na jaku (doslovno) konkurenciju i više od 3 mjesta nije išlo.

Davor Januš je popravio svoj osobni rekord i vraća se kući s pobjedom.

U požeškom klubu su zadovoljni nakon ovog napornog i uspješnog vikenda.  Sada sljedi odmor, a zatim pripreme državno prvenstvo koje će se održati u prosincu u Virovitici. Tamo će Požežani biti još brojniji jer je još nekoliko natjecatelja najavilo borbu za medalje.

Pročitano 2175 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 28 Rujan 2017 12:32